- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.684
- Поени од реакции
- 5.373
Кога ќе заминете вие ќе направиме струја без пари, или нема да има струја воопшто, нема врска...Еве сеа, али прво да ви ги платиме сметките за струја.
Кога ќе заминете вие ќе направиме струја без пари, или нема да има струја воопшто, нема врска...Еве сеа, али прво да ви ги платиме сметките за струја.
Ништо. Најверојатно не ти е читано редовно броилото, па ти ја бараат разликата. ЕВН се заштитиле, немаат обврска секој месец да ги читаат броилата.Во стан кај што не седам постојано во Аеродром ми има сметка дојдено од 1400 денари од 10ти 07 до 13 08. Во тој период ние бевме 2 или 3 дена максимум тука и како ги направивме 260+ kwh не разбирам. За 06 месец има 1200 денари скоро цел месец бевме тука со готвење, клима, бојлер и сл. Што може да се направи и кај да се пожалам?
Имаат предвидлив логаритам на потрошувачка, или можеби алгоритам и кога човекот што чита броила нема да помине, компјутерот вели - паушал, бројка блиска, во насока на претходните месеци. Потоа, во некој од наредните месеци кога човекот ќе ти го прочита саатот, ЕВН ќе ти ги пребијат парите од сметка и ќе платиш помалку, или минимално давачки само, се додека не се порамните.Во стан кај што не седам постојано во Аеродром ми има сметка дојдено од 1400 денари од 10ти 07 до 13 08. Во тој период ние бевме 2 или 3 дена максимум тука и како ги направивме 260+ kwh не разбирам. За 06 месец има 1200 денари скоро цел месец бевме тука со готвење, клима, бојлер и сл. Што може да се направи и кај да се пожалам?
Имам впечаток дека и кај тебе редовно не се читани состојбите, па со последнста сметка се покажала разликата. Пред да се одлучиш да одиш на суд, спореди ја состојбата во киловати од броилото и последната сметка. Ако е приближно точна, не знам зошто би одел на судВо Мај месец ми пристигна сметка од ЕВН и на сметката пишува дека сум во претплата 4000+ денари и сума за плаќање 0 ден. Така следните сметки со износ за плаќање 0, а претплатата се намалуваше за износот на сметката, се до овој месец кога наеднаш веќе не сум во претплата, а должам за сите сметки на кои пишување сума за плаќање 0 ден. , т. е. Околу 3 000 ден.
Во контакт центар ме праат ментален, немало никогаш претплата, а јас ги имам фактурите пред мене.
Знае некој како е возможно ова и дали ќе ме добијат на суд доколку не ги платам сметките, бидејќи нели имам фактура која вели претплата x ден., сума за плаќање 0 ден.
Ме фаќа инат ради девојката од контакт центар што се правеше паметна, демек ја измислив ја претплатата..
Ако си во стан провери дали некој диво се поврзал на твојот сат.Луѓе, ме немаше цел Јули дома, изгасено све електроника, никој нема улагано, сметка за Јуни 1200, сметка за Јули 1460 денари ?
Како е можно ? Поднесов приговор до ЕВН. Некој со слично искуство и како решил ? Благодарам.