Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Уствари, сега откако сите ја согледавме ситуацијата, треба да се восхитуваме на образот, доблеста и искреноста на убиецот, пошто се пријавил сам, после вчерашниот протест, денешниот протест и останатите идни најавени протести.
Стварно, многу фино од негова страна, може сега и да го помилуваат или да му дадат куќен притвор поради неговата моралност и поради тоа што до вчера не ни постоеше Мартин Нешовски и нели, немаше никакви траги на насилство на Даниел, Мартин, Петко и Станко.
Ја поздравувам совесноста на лицето со нумерава

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Resenie e da ne im se dopusta do tolkava sloboda ili neka gi stavat vo red ili neka gi otpustat alfite.
Kazi dali e vo red toa sto go pravat?
Не треба отпуштање на алфите, треба само да се стегнат асално и да им се укинат некои привилегии.
Како што е проектот за судиите така треба Николче сеа да смисли нешто и за сите цајкани, мада они си се посебна мафија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Како имаат лице овие Гад ноус и Виктор г уште да тролаат на форумов?

Гад ноус, ја бараше фамилијата?

ЕТЕ ТИ ЈА ФАМИЛИЈАТА.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Денес, по што ме стопира џандар поради покажување на .!. кој му го покажав поради големата нервоза која беше собрана во мене и тоа што ќе ни ја слупаше колата, нити дава жмигавец, зборува на телефон, ми ја доведува сигурноста во прашање. Признавам, можда не беше во право што така постапив. Ама што ме мислите одкако самиот ми рече: "Да не ти беа родителите сега тука ќе те искршев од тепање!!!" и уште низа простачки зборови како "прстот да си го напикаш во газот" и да не продолжувам. За се си има процедура, така и за ова, можда овој пат поминав без ништо, ама следниот ќе се запрашам. И самиот полицаец кажа.. можда и тој таму бил така испровоциран, па се десило тоа што се десило. Полициска држава... како индивидуалци неможеме ништо да смениме, може само да го јадеме стапот, пошто да тие се службени лица, секогаш се во право.. колку и да докажуваш дека не се.. џабе, тие се главните.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
ЛАГА. Алфите освен што го намалија за 70% криминалот разбиваа цели организирани групи мафијози и рекетари што тероризираа народ. Ама за жал еден ваков настан може да оцрни цела единица иако во овој случај не се работи за полицаец од единицата Алфи.
Da recemo deka toa e sve super.
No dali e u redu da pretepuvaat deca od cista mira deka na niv taka im teknalo. Da ti najdat i samo rizli te pretepuvaat bez nikakov komentar. I kazi mi dali toa e u redu. Te dopiraat i te tresat kade ce stignat i ti se zakanuvaat i te pcujat. Epa brat ako sakas u demokratska evropa nemoze da bide taka.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Јас ќе ти кажам/

Во Алфите често на смена доаѓаат дечки од ЕБР и ЕСЗ (тигрите). Значи оваа недела ти ќе бидеш распореден во единицата Алфи (оваа единица нема 100% постојан состав)... се надевам ме свати/ А ЕСЗ се употребуваат во крајно опасни ситуации,во воени конфликти и слично,со еден тежок збор,машини за убивање ајде да ги наречам,кога веќе сите ги оцрнуваат и вреѓаат. И од односот на еден кретен,неможе цела единица да се напаѓа,зашто во други случаеви единицата била на висина на задачата!

Тоа е тоа, убиецот ќе си сноси одговорност,и се надевам старешините во МВР ќе сватат која единица за каде се употребува или ја да одам да им нацртам треба.
Па тоа цело време сакам да кажам бе другар. Значи баткава е член на тигрите, член на Лупус на Урко и дел од обезбедувањето на премиерот, а нема да ме чуди и ако си подработува ко избацивач во некои од скопските клубови ко part time job. И замисли ваков тип кој преку ден бил на ратиште кај што ебавал матер на се живо и диво го ставаш за обезбедување на митинг каде веројатноста да има проблематични луѓе е голема, и он треба да постапува разумно со тие луѓе? ЛОЛ, па чудно ми е како до сега не утепал некој. Значи пак проблемот е во системот, мора да постојат некакви лиценци за тоа кој може да биде обезбедување у дискотека, кој може да биде обезбедување на премиер а кој да дејствува како специјалец на воени задачи. И факт е дека организаторите на митингот т.е ВМРО ДПМНЕ индиректно сносат одговорност за смртта на детето односно целиов настан повлекува и политичка одговорност која некој сега пробува да ја амортизира на сите начини, да не спомнувам за лагите што ги кажуваа на ТВ.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Сите викате вака било така било, јас незнам како било и што било. Го знам само исходот од целата работа и СРАМ МИ Е ШТО ЖИВЕАМ ВО ВАКВА ДРЖАВА!!!

С

Спенсер

Гостин
Па тоа цело време сакам да кажам бе другар. Значи баткава е член на тигрите, член на Лупус на Урко и дел од обезбедувањето на премиерот, а нема да ме чуди и ако си подработува ко избацивач во некои од скопските клубови ко part time job. И замисли ваков тип кој преку ден бил на ратиште кај што ебавал матер на се живо и диво го ставаш за обезбедување на митинг каде веројатноста да има проблематични луѓе е голема, и он треба да постапува разумно со тие луѓе? ЛОЛ, па чудно ми е како до сега не утепал некој. Значи пак проблемот е во системот, мора да постојат некакви лиценци за тоа кој може да биде обезбедување у дискотека, кој може да биде обезбедување на премиер а кој да дејствува како специјалец на воени задачи. И факт е дека организаторите на митингот т.е ВМРО ДПМНЕ индиректно сносат одговорност за смртта на детето односно целиов настан повлекува и политичка одговорност која некој сега пробува да ја амортизира на сите начини, да не спомнувам за лагите што ги кажуваа на ТВ.
Го разбирам јас сево ова,ама ова е тешко да се докаже на останатите... мене ми е кристално јасно што и како е ситуацијата.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Припадник на полиција не смее да работи како обезбедување надвор од работно време односно по приватна иницијатива. Ниту припадник на армија тука се крши закон.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Денес, по што ме стопира џандар поради покажување на .!. кој му го покажав поради големата нервоза која беше собрана во мене и тоа што ќе ни ја слупаше колата, нити дава жмигавец, зборува на телефон, ми ја доведува сигурноста во прашање. Признавам, можда не беше во право што така постапив. Ама што ме мислите одкако самиот ми рече: "Да не ти беа родителите сега тука ќе те искршев од тепање!!!" и уште низа простачки зборови како "прстот да си го напикаш во газот" и да не продолжувам. За се си има процедура, така и за ова, можда овој пат поминав без ништо, ама следниот ќе се запрашам. И самиот полицаец кажа.. можда и тој таму бил така испровоциран, па се десило тоа што се десило. Полициска држава... како индивидуалци неможеме ништо да смениме, може само да го јадеме стапот, пошто да тие се службени лица, секогаш се во право.. колку и да докажуваш дека не се.. џабе, тие се главните.
Чекај...на два дена по убиството, цајкан ти се закануваше со кршење од ќотек !?
И дека само присуството на твоите родители го спречило да те претепа на лице место?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Добро бе ти свесен ли си што пишуваш, како тоа демек јак типац бил убиецов така распукан у мускули о едвај се воздржал да не убие некој на митингот, абе што ти е на тебе бе?
ОН: Име Презиме и потпис ставен во книга на жалост, и не е доволно!!!! нема ни 1000 души потпишано ова е срамота!!!!

С

Спенсер

Гостин
Чекај...на два дена по убиството, цајкан ти се закануваше со кршење од ќотек !?
И дека само присуството на твоите родители го спречило да те претепа на лице место?
Јас тебе да ти покажам среден прст,нема да ме истепаш? :) ахахахахах

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Тоа беше тоа што излезе од неговата уста, дури и ме зачуди како има лице тоа да го каже одкако со случајот се оцрни цела полиција во РМ.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Тоа се можеби твои желби, но реалноста е поинаква.
Убиецот убиството го извршил како овластен државен enforcer на службена должност на настан покриен од државата.
Ако не можеш да најдеш корелација меѓу неговото вработување и одговорноста на неговите работодавци...да си се запишиш на факс...и онака 99% од младината се таму, резултатите се сјајни да ми веруваш...:D
Просто е тажно што ова мора да се објаснува некому...
Дали Бујар Османи,Никола Груевски треба да поднесат оставка за убиството коешто го изврши докторот затоа што директорката го нервирала?Типот најнормален,среден доктори,мирен си зема пиштол од дома и оди и ја убива директорката.По што е крива тука државата објасни ми?Убиство може да изврши секој и во секое време.Да.на хартија постои одговорност затоа што се случило во државна институција,али да се исполитизира се живо и диво кај нас тоа е проблемот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom