Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
^^
Moжеби не е тепана по глава? ;)

верглате постојано за некој Сорос, а никако да промозгате (или спинувате цели 400 стр, не знам) како се финансирани контрапротестите, дебелоглавите тепачи (споменати чинам од власта при планирање за некои избори во Охрид), како се финансира контрапротестот на јсп, меѓунационалните тепачки, Гошинце, младите административци примени последните неколку години кои ги регрутираат при контрапротести, медиумите гласноговорници на власта, патриотите од гдом...? Дали ти е сега појасно? Сево ова организирано од власта не е џабе. Од чии пари се финансира ова?
Прво, кои сме тоа ние? Немам глувче во џебот??

Не знам зошто ми ги пишуваш овие работи за „власта„, како ме заклучи дека сум апологет на сегашнава постава - само затоа не сакам татковината да ми ја обесчестуваат гнидите кои одработуваат за странски интереси?

Ова изгледа некоја еуфорија на топла се дешава овде, линчувате секој што не ви е истомисленик?

Ајде да не се повторувам, еве што напишав денес на една друга тема:
Само веднаш да расчистиме и една друга работа, јас еднакво се залагам и за редовно менување на властите (вклучително и оваа), еднакво се залагам и за непаѓање во замките на очигледно украинско сценарио кое ни го приредува „драгиот„ и „демократски„ запад (сеедно дали преку НВО на Сорос, или како и да е).
Дури сметам дека би требало да се донесе закон со кој политичарите ќе смеат само еднаш во кариерата да бидат на власт само еден мандат.

G

Goldie

Гостин
^^
Moжеби не е тепана по глава? ;)
„Нападната“ демек..

1.jpg

Сега

1.jpg

Чудно како за само 2 дена ни гребнатинка не и познава на раката
Не се осеќаш глуп кога ти перат мозок на ваков начин ? Де со лажни напади, де со „случајни“ студенти кои ги среќаваат и го подржуваат законот за образование итн.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
@Goldie ти навистина мене ми се обраќаш со вакви бљувотини од муабет?? Што е поентата со ороспичево на сликава, зошто ми пишуваш вакви неповрзани работи.

Ај да се повторам, можеби не ме разбравте во целава еуфорија што ве фатила.
Се цитирам себе си:

Само веднаш да расчистиме и една друга работа, јас еднакво се залагам и за редовно менување на властите (вклучително и оваа), еднакво се залагам и за непаѓање во замките на очигледно украинско сценарио кое ни го приредува „драгиот„ и „демократски„ запад (сеедно дали преку НВО на Сорос, или како и да е).

Дури сметам дека би требало да се донесе закон со кој политичарите ќе смеат само еднаш во кариерата да бидат на власт само еден мандат.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
16:10 - затворени сите приоди кон охридската полиција.Протестот е во 6.Демократија.

?

..........

Гостин
Диктаторот организира контрапротести, и спрема приватна армија за тепање и крвопролевање врз македонскиот народ!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
16:10 - затворени сите приоди кон охридската полиција.Протестот е во 6.Демократија.
Слобода на движење и правда само за власта.
Каде беа желките да го затворат пристапот кон Бихаќка? Или протестот бил изненаден како снег за Македонија пат. :D

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Нека не се буни бе брат. Јас во осмолетка имав соученик кој секој ден јадеше ќутек од цела генерација и не се бунеше. Тоа не значи дека било правилно да не се буни, туку дека е глуп и се плаши.

На крај ќе испадне дека треба со пендраци да не маваат зошто не поминуваме улица на пешачки.
Другаров не се бунеше не затоа што е глуп, дека е "македонче" или е ќути трпи тип, туку затоа што знаеше дека нема основа за такво нешто. Некогаш човек по своја вина си го добива, и треба да е доволно свесен за своите постапки.

Логикава со кренатите раце не ти е на место.
На протестот сега што беше, во први редови имаше десетици луѓе кои маваа по полицијата со шипки. Од позадина делови од толпата фрлаа шишиња и бекатонки.

При таква ескалација на протест, задача на полицијата е да го прекине протестот, а толпата да биде растурена.
Тоа значи дека протестот повеќе не е дозволен, и сите присутни треба да го напуштат местото на протестирање.
Од каде знае полицијата кој точно од позадина фрла со шишиња и цигли ? Како ќе ги брка само тие ?

Јас можам од позади да фрлам бекатонки, а кога ќе тргне полицијата напред само да си кренам раце и мирно да стојам.
И така до недоглед. Терај дур не повредиш 200 полицајци.

Полицијата не само што не беше брутална на минатиот протест, туку беше и жртва.
На видеото каде апсат еден тип, девојката што ги напаѓаше не само што не ја уапсија туку не ја ни чепнаа. Многу брутално од нивна страна. За таков напад врз полицајци, во САД ќе беше мртва девојка. Денес на погреб ќе и одеа роднините.
А не на ФБ лајкови да собира сега.

Туку немам јас потреба и да ти објаснувам всушност, јасно ти е и тебе и на тие кои лајкови ти испоставале дека бруталност немаше. Ама мора да се тера тој започнат филм сега, затоа што е многу битен пропаганден дел.

И не се секирај, никој нема да те мава со пендраци зошто поминуваш пешачки премин.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Другаров не се бунеше не затоа што е глуп, дека е "македонче" или е ќути трпи тип, туку затоа што знаеше дека нема основа за такво нешто. Некогаш човек по своја вина си го добива, и треба да е доволно свесен за своите постапки.
Нормално дека некогаш по своја вина си го добива. Ако се курчиш и изедеш ќотек, тоа значи дека е по своја вина и нема цмиздрење. Е сега, ако протестираш и поради тоа изедеш ќутек, тоа и те како не е по твоја вина.

Логикава со кренатите раце не ти е на место.
На протестот сега што беше, во први редови имаше десетици луѓе кои маваа по полицијата со шипки. Од позадина делови од толпата фрлаа шишиња и бекатонки./QUOTE]
На кој протест тие што биле во први редови мавале по полицијата со шипки? Кој ден, каде? Пред собрание, пред Јавно Обвинителство или пред Влада?

При таква ескалација на протест, задача на полицијата е да го прекине протестот, а толпата да биде растурена.
Тоа значи дека протестот повеќе не е дозволен, и сите присутни треба да го напуштат местото на протестирање.
Од каде знае полицијата кој точно од позадина фрла со шишиња и цигли ? Како ќе ги брка само тие ?
Како што знае после да праќа кривични пријави, така знае и да види кој е иницијаторот на проблемите. Да не се лажеме, секогаш и меѓу топлата има неинформирани лица, кои даваат информации до своите претпоставени. Еден таков го фатија во Ѓорче на протестите, па му поделија неколку шамари. Додека го шлапаа на дибекот пиштолот му испадна од појас, пошто му беше мангупски стаен на каиш.

Јас можам од позади да фрлам бекатонки, а кога ќе тргне полицијата напред само да си кренам раце и мирно да стојам.
И така до недоглед. Терај дур не повредиш 200 полицајци.

Полицијата не само што не беше брутална на минатиот протест, туку беше и жртва.
На видеото каде апсат еден тип, девојката што ги напаѓаше не само што не ја уапсија туку не ја ни чепнаа. Многу брутално од нивна страна. За таков напад врз полицајци, во САД ќе беше мртва девојка. Денес на погреб ќе и одеа роднините.
А не на ФБ лајкови да собира сега.
Полицијата треба да биде експедитивна и брутална на моменти кон тој што заслужил. Јас стојам на ставот дека и таа што го удираше тој од ебр требаше да добие лисици и прекршочна, ама одма. Тоа не го менува фактот дека лик кој што ете бил по цигари добил ќутек и прекршочна, пошто нели „што сум кревал рака кога е вторник“.

Туку немам јас потреба и да ти објаснувам всушност, јасно ти е и тебе и на тие кои лајкови ти испоставале дека бруталност немаше. Ама мора да се тера тој започнат филм сега, затоа што е многу битен пропаганден дел.

И не се секирај, никој нема да те мава со пендраци зошто поминуваш пешачки премин.
Јасно ми е мене дека полицијата беше брутална првиот ден, по немирите. Вчера и завчера не беше брутална, туку беше мирна и си ја вршеше работата, обезбедуваше собрание али не заборавај да напоменеш дека НЕМАШЕ никаква основ за да биде брутална. Моментот со инцидентот во средата, според мене подбуцнат од есдеес беше спречен не од полицијата, туку од самите демонстранти а дел од нив застанаа и пред нив, во знак на штит.

Во врска со пендраците на улица, ми беше даден пример како непотребно јадење пендрак, исто како што изел пендрак и другар ти. Јасно ми е како ден дека каде и да пријавел ќе добиел одговор „кажи ни кој е, за да го санцкионираме“, со што би се извадиле пошто нели, другар ти ќе му земе лична карта на тој што го плеснал.
[DOUBLEPOST=1431098406][/DOUBLEPOST]Ми се изјебале цитативе, извини. Се надевам ќе успееш да ги поврзеш, да не прекуцувам од почеток.

Последно уредено:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Затоа, претпоставувам, најбоље е да си седиме на страна и да остаиме вака да остане, предавничкиве гомна и понатаму да нѐ цедат како лимуни со најразлични давачки, измислени задолжителни плаќања, казни и сл. док они се дебелат у Белизе, а нивните малоумни полтрони од административно столче да надгледуваат како рајата работи работи у индустриска зона, у три смени, за 10 иљади (пари кои првом приликом ќе им ги соберат, со рандом казна). Тоа веруем е многу боље, според тебе.
Не бе не да си седиш дома, зборувам за да не дозволиш да прави некој на твој грб кариера. Значи кога ќе видиш некој опозициски виден член на протестот треба цела толпа да се тргне од него како да е радиоактивен. Само така ќе сфатат дека не им е местото таму.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Уште ЈСП и куртон новинариве на чело со Ивона фалеа..
Не дека некогаш сме биле којзнае што,ама воа копитава цела држава во "Монти Пајтон" ја претворија.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Не ја разбирам многу како оди тоа со судењето, ама до коа треба да се знае одлуката на судот за снимкиве, мислам почнат е, коа би бил крајниот рок?
Ќе потрае може и повеќе од година дена ...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.706
Поени од реакции
9.308
Па ја слично нешто пробувам да и кажам на Агда. Значи ти ако си отишол мирно да протестираш и ако одредени ја заебат работата и почнат со насилство тогаш бајо мој и да го јадеш немаш право да збориш затоа што свесно си пристапил да бидеш дел од таа маса. И неа беа 20тина луѓе ама ајде. :) Инаку прочепкај низ нетов да видиш како се реагира од страна на полицијата после вакви протести.
Што да види? Да види како се реагира од страна на полицијата на каменувани автобуси на ЈСП, на каменувани возови, на избодени средношколци по Скопје, на прослави на слободни територии како во Слупчане и на поставување камен-темелници на споменици на „борци“ од УЧК, да види како реагираше полицијата на мартовските протести 2013. кај Бит-Пазар и на јулските протести лани организирани од страна на Албанците? Има ли уште?

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.898
Поени од реакции
36.951
Свестете се бе луѓе.
Ја знаете онаа изреката дека политичари од власт треба да се менуваат исто толку често како што на бебе му се менуваат пелени: И ОД ИСТИТЕ ПРИЧИНИ (заради кои се менуваат пелените).

Потребно е менување на тоа што е засмрдено, да. Но која е логиката да се донесе нешто друго усмрдено. Бојкотирајте ги сите страња, наместо да се расправајте кое гомно помалку мириса.
Еве се слагам со тебе дека и двете страни се срање за државава.

Но дали целосен бојкот значи бојкот. Ако сите бојкотираме и е статус кво значи вмро со криминалите си останува на власт. И немањето став е став, во овој случај про-вмро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom