Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Инфомакс се врв, ги шијат и Мактел и Доказ (како опозициски) го гнасни наслови и уште погнасна содржина. А најинтересно не се портал на ДПМНЕ, туку на громовите на Стевчо. Арно вика Сашо, каменот од близу иде, шо може твој човек да ти направи не може никој друг. :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Искрено, не jа следам темава, отварам тук-таму да видам како се развива, НО тоа што не го разбирам ни овде ни надвор е како поединци ги оправдуваат делата на психопати.

Се разбирам, и да молчи некоj зашто му зависи егзистенциjа од тоа, и да деjствува под уцена, ама овие што до смрт се убедени дека треба да не водат и да одлучуваат коj живее коj не, психопати, нема да ги разберам.

Дури и овие платениве убиjци ги разбирам, rly... реални се, знаат што се, нема лицемерие таму, никоj од нив не води држава tho, ама овие што убиваат што им доjде под раце а пред народ се праат пацифисти и жртви треба по наjбрза постапка да се фрлaт на Амазон.

И btw, коj е that fuckin stupid да ги прави муабетиве по телефон, srsly..

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Имам 100 пати подобри аргументи од тебе кои ти одлучуваш да ги игнорираш затоа што така ти одговара (не можеш да вратиш соодветно на нив).
Прво ти одговорив за се' останато, па се фатив за тоа каде живееш. Премногу креваш галама за полициско насилство за човек што не ни живее во Македонија.
Во Шведска, а и секаде во светот зборот "насилен протест" е оксиморон. Протестот е или мирен, или преминува во демонстрации. Ако демонстрантите фрлаат молотови коктели према полицијата, полицијата ќе возврати со водени топови и гумени куршуми (во ретки случаи и со вистински). Тоа веќе не е протест, туку демонстрации. Не ја ни знаеш разликата. И да, тогаш стварно не се гледа кој е кој. Ако јадеш пендрак во глава или бидеш по грешка запалена од некој демонстрант што му се лизнал коктелот од рака - не доаѓај на форум да плачеш за тоа. btw така не се доаѓа до слобода затоа што ти ни од старт не си заробена.
По трет пат - НЕ ИМ ЗАБРАНУВААТ ДА ОТИДАТ НА ПРОТЕСТ!!! Прочитај го постот на @Peja989 уште еднаш.

Не го реков тоа за девојката, туку за тие што маваа по полицијата. Девојката само требаше да биде уапсена.

И да, никогаш не ме треселе, дури ни на транс журки. Плачи што не изгледаш несомнително како мене.
Небитно каде живеам,го имам секое право да „кревам галама“!
Ајде малку да се послужиме со речник:

демонстрација
мн. демонстрации
Вид збор: Именка, женски род
1. Јавно, масовно изразување на незадоволството кон некого или нешто.
Англиски: demonstration Албански: demonstratë
Употреба: Политика Примери:
Штрајкови, демонстрации и бунтувања против режимот.
Студентски демонстрации.
Мартовски демонстрации.

2. Јавно покажување и прикажување на нешто.
Англиски: presentation Албански: demonstrim
Примери:
Демонстрација на новата машина ќе се прави на следниот саем.

протест
мн. протести
Вид збор: Именка, машки род
1. Остар приговор со неодобрување.
Англиски: protest Албански: protestë
Слично со: приговор (м.)
2. Јавно изразување на незадоволство.
Англиски: demonstration Албански: protestë, demonstratë
Употреба: Политика Слично со: демонстрација (ж.)

Сега ќе те замолам да не ми ја набиваш веќе Шведска на нос, нема потреба, а нема ни поента.
А за тоа дали сум заробена, или не, само јас знам и само јас имам право да донесам заклучок.

И по трет пат, жената од видеото се побуни затоа што полицаецот ѝ го попречил патот и не ја пуштил да оди на МИРЕН СОБИР.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
46
Поени од реакции
76
А каде ли е Хорхе, се има ли изјаснато за ситуацијава? Има ли тој право нешто да направи ?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
А каде ли е Хорхе, се има ли изјаснато за ситуацијава? Има ли тој право нешто да направи ?
Еве го бе хорхе кој го бараше селфи си прави човекот

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
И по четврти пат, НЕ ЈА ПОПРЕЧИ ДА ОДИ НА СОБИР ТУКУ ЈА СПРЕЧИ ДА СЕ ДВИЖИ ВО ТАА НАСОКА (т.е. кон Влада, бидејќи видеово е од Илинденска) БИДЕЈЌИ ВЧЕРА БЕШЕ ОДЛУЧЕНО ДЕКА ТАМУ НЕМА ДА ИМА ПРОТЕСТ. На крај пак испаднаа фини и ја пуштија (иако не смееја). Жената едноставно требаше да се врати од каде што дошла и преку друг пат (каде што нема полиција) да стигне до собирот. Ако има полиција пред тебе и ти каже дека не смееш да поминеш - НЕ СЕ ОБИДУВАЈ да поминеш. Полиција е, смее тоа да го прави. Како бе толку не го сфати ова од постов? Изгледа не си во добри односи со разумот...
Не ти забранува да протестираш. Ти забранува (во случајов проба ама неук е без стаф, па не успеа) насока на движење. Да, со устав ти е загарантирано слободно право на движење ама ако полицијата, односно МВР одлучи дека движење натаму е опасно по живот, пример или може да донесе до несакани дејствија, може да донесе до судир и повреди, истото ти го забранува и те пренасочува, како што групата беше пренасочена да протестира пред собрание на РМ
@Peja989 извини што те спомнувам по трет пат, но очигледно на некои луѓе и 100 пати да им се објасни нешто нема да го сфатат.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Луѓе, тие што ќе одите денеска на протестот (или утре, сеедно) не подлегнувајте на провокации од мала група на луѓе чија цел е насилно да делува!! Повторно ќе кажам, нема да прејудицирам од чија страна е, дали се само членови на опозицијата, членови на позицијата, членови на навивачки групи или други. Протестирајте мирно, пробувајте да ги спречите овие ликови во нивните активности, а доколку не можете, едноставно изолирајте ги од 95% од групата луѓе која е дојдена да протестира мирно.

Запамтете, една недемократска власт може да се урне на недемократски начин. Но, кругот постојано ќе се врти.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
И по четврти пат, НЕ ЈА ПОПРЕЧИ ДА ОДИ НА СОБИР ТУКУ ЈА СПРЕЧИ ДА СЕ ДВИЖИ ВО ТАА НАСОКА (т.е. кон Влада, бидејќи видеово е од Илинденска) БИДЕЈЌИ ВЧЕРА БЕШЕ ОДЛУЧЕНО ДЕКА ТАМУ НЕМА ДА ИМА ПРОТЕСТ. На крај пак испаднаа фини и ја пуштија (иако не смееја). Жената едноставно требаше да се врати од каде што дошла и преку друг пат (каде што нема полиција) да стигне до собирот. Ако има полиција пред тебе и ти каже дека не смееш да поминеш - НЕ СЕ ОБИДУВАЈ да поминеш. Полиција е, смее тоа да го прави. Како бе толку не го сфати ова од постов? Изгледа не си во добри односи со разумот...

@Peja989 извини што те спомнувам по трет пат, но очигледно на некои луѓе и 100 пати да им се објасни нешто нема да го сфатат.
Па што ако нема да има таму протест? Не смее да помине пред влада затоа што има некаква опасност? Пардон, заборавив, полицијата работи за доброто на народот, па не сакаа да ја пуштат да се доближи до владата затоа што е полна со криминалци. :icon_lol:

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Имам 100 пати подобри аргументи од тебе кои ти одлучуваш да ги игнорираш затоа што така ти одговара (не можеш да вратиш соодветно на нив).
Прво ти одговорив за се' останато, па се фатив за тоа каде живееш. Премногу креваш галама за полициско насилство за човек што не ни живее во Македонија.
Во Шведска, а и секаде во светот зборот "насилен протест" е оксиморон. Протестот е или мирен, или преминува во демонстрации. Ако демонстрантите фрлаат молотови коктели према полицијата, полицијата ќе возврати со водени топови и гумени куршуми (во ретки случаи и со вистински). Тоа веќе не е протест, туку демонстрации. Не ја ни знаеш разликата. И да, тогаш стварно не се гледа кој е кој. Ако јадеш пендрак во глава или бидеш по грешка запалена од некој демонстрант што му се лизнал коктелот од рака - не доаѓај на форум да плачеш за тоа. btw така не се доаѓа до слобода затоа што ти ни од старт не си заробена.
По трет пат - НЕ ИМ ЗАБРАНУВААТ ДА ОТИДАТ НА ПРОТЕСТ!!! Прочитај го постот на @Peja989 уште еднаш.

Не го реков тоа за девојката, туку за тие што маваа по полицијата. Девојката само требаше да биде уапсена.

И да, никогаш не ме треселе, дури ни на транс журки. Плачи што не изгледаш несомнително како мене.
Тебе да не те боли кур како изгледам јас, немој да си мислиш дека ако имаш плави во фамилијата мојш овде шериф да изиграваш.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
инфилтрирани вмровци мамицата! овие се све фини луѓе што протестираат што е невозможно да има некој што ќе прави инциденти. еве земете го форумов за пример, поради тоа што сум против протестите и не мислам како еден дел форумџии до сега добив пораки дека би ми ја смачкал главата ако ме види некој на улица, колнење, клетви и други закани. Тие се тие фините. вие (тој делот) сте една безмозочна толпа која е спремна на линч (барем на интернет) - кога сте во толпа пред влада фрлате со бекатон. Да не се лажеме сите знаеме што сакате на 17 мај - упад во владата или собранието, конфликти и тепање. Која е поентата на тој протест иначе. Пола од вас тука јавно изјавуваат дека треба да се пали, продолжете само да не плачеме после вечерта на 17ти ме тепаа или не дај боже некого да скинат.
Уште една манипулација. Која е логиката ако толпата влезе внатре во собрание или влада а полицијата не со нив? Колку ќе издржат таму внатре? Ден, два, еве нека биде и три дена и ќе бидат после тоа совладани или уапсени, или на крај краева како ќе водат власт без послушност на полиција и војска? Затоа викам дека ова е манипулација од страна на власта дека некој сака насилно да влезе таму. Колку што јас ја разбирам стратегијата на опозицијата тие сакаат со граѓанска непослушност и блокирање на цел град на масовни протести кои ќе траат се додека не се дојде до техничка или експертска влада. Дали ќе кампуваат или што ќе прават не знам но тоа е според мене нивната стратегија да се дојде до политичко решение на кризава.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Уште една манипулација. Која е логиката ако толпата влезе внатре во собрание или влада а полицијата не со нив? Колку ќе издржат таму внатре? Ден, два, еве нека биде и три дена и ќе бидат после тоа совладани или уапсени, или на крај краева како ќе водат власт без послушност на полиција и војска? Затоа викам дека ова е манипулација од страна на власта дека некој сака насилно да влезе таму. Колку што јас ја разбирам стратегијата на опозицијата тие сакаат со граѓанска непослушност и блокирање на цел град на масовни протести кои ќе траат се додека не се дојде до техничка или експертска влада. Дали ќе кампуваат или што ќе прават не знам но тоа е според мене нивната стратегија да се дојде до политичко решение на кризава.
Да го блокираат цел град? Да попречат слободно движење и да ги попречат институциите да си ја вршат работата тоа тебе ти звучи на нешто нормално и нешто на кое нема да биде одговорено и тоа и од обични луѓе? А ако се завземаат институции види во Украина.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да го блокираат цел град? Да попречат слободно движење и да ги попречат институциите да си ја вршат работата тоа тебе ти звучи на нешто нормално и нешто на кое нема да биде одговорено и тоа и од обични луѓе? А ако се завземаат институции види во Украина.
Понормално од тоа амин.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи јас не ја знам стратегијата но рече дека нема да си отидат од тој протерст на 17-мај се доеека не дојде експертска влада. Мојата логика е таа, притисок од цела јавност и странска и домашна да се дојде до таков договор. Ама дефинитивно е глупост некој со сила да влага без да контролира полиција и војска што ќе прави у тиуе згради? Ќе си седи? Тоа е манипулација за некој кој нема свест.

п.с. нормално мене ми звчи после ваква афера д аима оставки и одговорност, да се вештачат снимките итн. ама тоа го нема и сега како да дојдеме до правда и виситна?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom