Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.891
Поени од реакции
11.609
Мене многу ми смета што како најголем вмровец вчера бев етикетиран дека сум комуњар, соросоид, сдсмовец и што се не. Од страна на мочковци со фантомки и маски кои спремаа нереди, по наредба на пастирот само за да почнат нереди. За разлика од завчера, вчера не им успеа планот и си отидоа дома ко посрани. Ама срамота е што пуштате вакви морони без мозок. Следниот што ќе ме етикетира од било кој весник, портал, што и да е, ќе му отидам дома да му се исерам на фаца. Јас и еден тон луѓе отидовме таму за да протестираме против овој режим и смрдлива диктатура а не да правиме граѓанска војна. Самиот бев сведок на дете погодено од стаклено шише, кое не можеше да оди после тоа. Самиот бев погоден и од смрдливо јајце, од тие кои дојдоа да изазиваат офанзива на џандарите. Среќа има џандари со мозок и свест, па јасно им беше и на нив што веќе се случува. Останува само прашање на време кога и тие самите ќе се свестат, па не знам кој ќе ги брани овие гнидиве. Дали може копиљациве со фантомки или оние што ќутат дома и јадат партиски сендвичи, а на нет серат кој е предавник а кој патриот.
Мрш бре!

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Немаше добри аргументи и се фати за тоа каде живеам, океј. А знаеш ли дека во Македонија живеев 24 години? Знаеш ли дека често доаѓам таму? Не. Сега знаеш. Многу добро ја познавам каква е ситуацијата таму.
Во Шведска, а и секаде низ светот, кога имало насилни протести не се мавале шамари, туку ги палеле џандарите со молотови коктели. Нормално, и овие враќале, но поентата е дека станува збор за ПРОТЕСТ, тогаш не гледаш дали е службено лице, гледаш само човек кој ти го попречува патот до слободата.

Ете ти видео бре човек! Имаш видео каде полицијата пробува да забрани луѓе да дојдат до протестот кој беше мирен.
Напиши swedish police brutality на google или youtube, ќе ти излезат стотина видеа:)

https://www.youtube.com/watch?v=ccvwGYO1KwU

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Немаше добри аргументи и се фати за тоа каде живеам, океј. А знаеш ли дека во Македонија живеев 24 години? Знаеш ли дека често доаѓам таму? Не. Сега знаеш. Многу добро ја познавам каква е ситуацијата таму.
Во Шведска, а и секаде низ светот, кога имало насилни протести не се мавале шамари, туку ги палеле џандарите со молотови коктели. Нормално, и овие враќале, но поентата е дека станува збор за ПРОТЕСТ, тогаш не гледаш дали е службено лице, гледаш само човек кој ти го попречува патот до слободата.

Ете ти видео бре човек! Имаш видео каде полицијата пробува да забрани луѓе да дојдат до протестот кој беше мирен.
Имам 100 пати подобри аргументи од тебе кои ти одлучуваш да ги игнорираш затоа што така ти одговара (не можеш да вратиш соодветно на нив).
Прво ти одговорив за се' останато, па се фатив за тоа каде живееш. Премногу креваш галама за полициско насилство за човек што не ни живее во Македонија.
Во Шведска, а и секаде во светот зборот "насилен протест" е оксиморон. Протестот е или мирен, или преминува во демонстрации. Ако демонстрантите фрлаат молотови коктели према полицијата, полицијата ќе возврати со водени топови и гумени куршуми (во ретки случаи и со вистински). Тоа веќе не е протест, туку демонстрации. Не ја ни знаеш разликата. И да, тогаш стварно не се гледа кој е кој. Ако јадеш пендрак во глава или бидеш по грешка запалена од некој демонстрант што му се лизнал коктелот од рака - не доаѓај на форум да плачеш за тоа. btw така не се доаѓа до слобода затоа што ти ни од старт не си заробена.
По трет пат - НЕ ИМ ЗАБРАНУВААТ ДА ОТИДАТ НА ПРОТЕСТ!!! Прочитај го постот на @Peja989 уште еднаш.

Не се мачи, џабе е. Народот, хулиганите биле криви и заслужвеле само ќотек. А исто рече за девојката од клипот дека заслужила 10 пендреци. Или немат осетено терор од полицијава или се прајт на будала. Ама со оглед на то дека барем бил дечково по транс журкиве, е таму ако не те тресат џандари, алфи, инспектори - не знам каде. Трето немат
Ликот бил поштен и не изгледал сумливо па никогаш не го запрела полиција. Смешки :pos:
Не го реков тоа за девојката, туку за тие што маваа по полицијата. Девојката само требаше да биде уапсена.

И да, никогаш не ме треселе, дури ни на транс журки. Плачи што не изгледаш несомнително како мене.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Мрчете вие соросоидите и СДС. Еве до што доведоа вашите протести.
Глеам и калаши носат, спремни се за војна, слушам и "Широк сокак" го збогатиле со противпешадиски...
Чек, ти уствари имаш ли поим зошто се маскирале? Па ене ги (не)маскираните кај лежат в затвор сега, им се заканува робија од 3 месеца до 3 години бе, оти народот во Македонија нема право на протест, а ако протестираш си соросоид кој треба да се напика в затвор!
Тоа е тој менталитет македонски...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
инфилтрирани вмровци мамицата! овие се све фини луѓе што протестираат што е невозможно да има некој што ќе прави инциденти. еве земете го форумов за пример, поради тоа што сум против протестите и не мислам како еден дел форумџии до сега добив пораки дека би ми ја смачкал главата ако ме види некој на улица, колнење, клетви и други закани. Тие се тие фините. вие (тој делот) сте една безмозочна толпа која е спремна на линч (барем на интернет) - кога сте во толпа пред влада фрлате со бекатон. Да не се лажеме сите знаеме што сакате на 17 мај - упад во владата или собранието, конфликти и тепање. Која е поентата на тој протест иначе. Пола од вас тука јавно изјавуваат дека треба да се пали, продолжете само да не плачеме после вечерта на 17ти ме тепаа или не дај боже некого да скинат.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
A man of many talents. ме чуди зашто не земал автолакер до него да објасни од што би можела да биде бојата на возилото.
Заев и експерт за сообраќајки станал. Плус има мала диплома за асистент по физика. :pos:
Вака, за да не мешаат дискусии и да не стане каша попара, дискусијата за Младенов ве молам да ја продолжите тука.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Мрчете вие соросоидите и СДС. Еве до што доведоа вашите протести.
:pos: ИСИС? Со тетоважа на Чкембари (или Пелистер), до толку да треснат медиумиве некоја глупост, овој сто посто про владин медиум?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.160
Поени од реакции
13.527
Бидејќи се поврзуваше гасоводот со демонстрациите ја оставам веста тука.

Gazprom, Ankara agree to start gas deliveries via Turkish Stream in December 2016

Според мене нема никаква поврзаност со демонстрациите, нека се намалат конспиративните теории дека САД/Немачка сакаат да го оборат ВМРО поради гасоводот, да имаше такво сценарио веќе ќе имаше општонародна техничка влада.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
3. Никогаш не сум бил малтретиран од полиција затоа што не сум им дал причина да ме малтретираат. Не го кршам законот, а не заради тоа што брат ми и татко ми се во полиција. Всушност, не сум ни бил сопиран од нив (легитимиран). Не се брат ми и татко ми на високи функции, па сите полицајци да ме знаат и мене и да знаат дека не треба да ме сопираат. Не сум изгледал сомнителен и не ме сопирале. Многу е едноставно.
.
A јас, што очигледно изгледам сомнително шо да праам?
Заушките за џабе шо сум ги јадел кој ќе ми ги врати?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
И плусинфо се тука негде со гумените куршуми на чело (во чело).
Геро дека преувеличува некад се слагам, али не им е до колена на овие (па некад и на Курир).

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако некој удира некого, или покажува насилство... другиот рефлексно ќе се брани. А не па полиција на која тоа и е работа. Многу ми е чудно кога луѓето очекуваат некој да покажува насилство, а полицијата да молчи. Без да навлегувам дали е испровоцирано тоа или не е. Од кај да знае полицаецот кој какви игри игра. А плус треба и глава да спасува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom