Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Не знам дали вреди дискусија со некој кој не сака да дискутира и има за цел да навредува.
Само се надевам дека модераторите ќе внимаваат, не сакам да коментирам, а сум прозвана.
Пак тролаш ...
Во постот што го цитираше никаде нема навреда, а ако сметаш дека сум те навредил слободно искористи ја опцијата за пријави која се наоѓа во долниот лев агол од постот, веднаш под мојот потпис и админите ќе одлучат дали во мојот коментар има некакво кршење на постоечките правила.

И ако веќе толку си засегната за истите, ќе знаеше дека постов што сега ти го цитирам е класичен офтопик, во пакет со мојов пост.:sneaky:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.799
Поени од реакции
8.822
Пак тролаш ...
Во постот што го цитираше никаде нема навреда, а ако сметаш дека сум те навредил слободно искористи ја опцијата за пријави која се наоѓа во долниот лев агол од постот, веднаш под мојот потпис и админите ќе одлучат дали во мојот коментар има некакво кршење на постоечките правила.

И ако веќе толку си засегната за истите, ќе знаеше дека постов што сега ти го цитирам е класичен офтопик.:sneaky:

Да знам, исто како што е офтопик и шпекулација дека јас го поддржувам Спасов.
Мене ич не ми се важни моментално нечии чувства, туку вистината. А вистината, никој не ја знае. Ниту ќе ја дознае.

Мене само ме интересира да се докаже дека е виновен (ако имаат грам совест тоа сведоците, и не сведочат лажно) и да се осуди со максимална казна пропишана со закон (што верувам нема да биде лесно, ако добро паметам, сам се пријави во станица).

Како и да е, нема да дозволам да бидам обвинета за нешто што не сум го кажала, во ниту еден наврат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Ја не шпекулирав дека ти го подржуваш Саспов, незнам како дојде до таа констатација, само посочив на тоа дека всушност ти си таа која шпекулира за оние кои протестираа на што следеше мојата реакција, дека човек не треба да е многу паметен за да знае какви ќе беа всушност протестите доколку истите беа организирана од најголемата опозициска партија во земјава.
100 примери можам да ти наведам за протести организирани од нив, чисто за споредба да видиш како делува еден нивни протест и како делуваа овие, поготово во периодите кога се собираа по 15-20 луѓе.

На крај краева реков и ќе повторам, ова е проблем кој всушност требаше да е на последно место при медиумското интересирање и покривање на овој случај, но за жал убиството на детето беше ставено на второ место ( уште еден класичен доказ за искривеноста на нашето општество ) а на прво беа оние неколку луѓе што протестираат и начинот на кои они наводно се организирале се со цел да се замајува глупата раја на која толку и беше потребно, еден деген ко Латас или дебил ко Миленко.

И уште еднаш, камо среќа да организираа протести од Бихаќка, камо среќа и они да ги координираа нештата, ја убеден сум дека во еден таков случај истрагата во врска со ова убиство немаше да добие ваков тек и притисокот врз властите односно врз надлежните институции ќе беше каде-каде поголем па немаше да имаат голем простор за манипулации и заташкувања.
Од денешна перспектива, така ќе беше најдобро зашто ние ко народ сеуште не сме кадарни сами нештата да ги промениме преку спонтани организирања и комуницирања преку социјалниве мрежи.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Спасов се соочи со својот командир:Не сакам да те заглавам и тебе – кажи ја вистината

Македонија | 2. декември 2011 - 11:47
Игор Спасов обвинет за убиството на Нешковски се соочи со својот командир, во единицата за специјални задачи, Игор Божиновски.
„Не ли гледаш дека те дават. И мене ме дават и тебе. Јас сум ти пријател, јас не те давам. Само кажи ја вистината. Јас ќе лежам за убиство другарче, ама и они за одговрност“ – му рече Игор Спасов на својот командир, Игор Божиновски очи во очи во Кривичниот суд.
Сведокот на неговите прашања во најголем дел одговараше со „не знам“ и тврдеше дека тој не дал никаква наредба за обезбедување на премиерот вечерта по изборите, ниту пак знае кој дал таква наредба зашто на прославата отишол приватно.
Спасов со повеќе прашања тврдеше дека и двајцата вечерта биле службено, како обезбедување на Груевски на плоштадот Македонија.
Обвиентиот за убиството на Нешковски на својот командир му посочи дека биле заедно кога на А1 слушнале дека момчето од плоштадот Македонија е мртво.
Надлежниот Стефановски тогаш побарал службена белешка која подоцна била уништена.
„Божиновски: прашајте го за тоа Стефановски, јас не се сеќавам. Спасов: Ќе си го прашам јас него не се секирај.“
Во моментов трае пауза по што ќе продолжи судењето.

Нова Македонија
петок, 02 декември 2011, 13:02

Македонија
Командирот на Спасов не се сеќава на ништо
На соочувањето на обвинетиот полициски специјалец Игор Спасов за убиството на Мартин Нешковски, неговиот командир Игор Божиновски во нејголем дел од прашањата одговараше со „не знам“
Јас ќе лежам за убиство другарче, ама и тие за одговорност, вака полицискиот специјалец Игор Спасов се соочи со својот командир, Игор Божиновски, очи во очи на продолжението на судскиот процес за убиството на Мартин Нешковски во кривичниот суд Скопје 1.

-Не гледаш ли дека те дават. И мене ме дават и тебе. Јас сум ти пријател, јас не те давам. Само кажи ја вистината- побара Спасов од командирот Божиновски.Божиновски во најголем дел од прашањата одговараше со „не знам“ и тврдеше дека тој не дал никаква наредба за обезбедување на премиерот Никола Груевски вечерта по парламентарните избори, ниту пак знае кој дал таква наредба бидејќи, како што рече тој, на прославата отишол приватно.
Спасов со повеќе прашања тврдеше дека и двајцата вечерта биле службено, како обезбедување на премиерот Груевски на плоштадот Македонија во Скопје. Судењето продолжува на 19 декември со сведочење на девет нови сведоци предложени од семејството на убиениот Нешковски како и од обвинетиот Спасов.
http://novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=1237
Автор:И.О.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Koga predvreme znaete deka bez razlika sto i da pravite, bez razlika kolku i da nemat vrska so politika protestite sepak ke se najdat mediumi koi ke gi smetat za takvi, ne znam zosto ne ste go napravile slednoto:

Se znae deka vo protestite ima i od vmro i od sdsm, i od dui i od dpa i od partijata na turcite i od taa na romite, i od site partii. Ova e fakt, deka kolku i da ne sakame i kolku i voopsto da ne ja mesame politikata so sekojdnevniot zivot, sepak na kraj ke glasame za x partija. Ako nikoj ne glasa, kako sto poveketo javno kazuvaat, ne e mozno da se soberat po tolku mnogu glasovi koga ima izbori.

Having said that; na slednite protesti so sigurnost ke ima mladi gragani koi se clenovi na pogore spomenatite partii, e sega pocnuvajki od faktot deka sto i da pravite nikako ne moze da se oslobodite od etiketata "partiski protesti", da se kontaktiraat mladinskite partii na vrmo, sdsm, dui, dpa, ti rekov mi reche, za zaednichki protesti, i na protesti neka se nosat znaminja od site partii, neka se nosi i makedonsko, albansko, tursko, srpsko, (egipetsko maybe? :D) zname, da ne izigigravame ludilo, ova e nasata drzava, sakale nie ili ne, mesana drzava sme a i plus se gleda deka protiv vlada nisto ne se moze ako se igra fer i naivno.

Sega nekoj ke reche deka ne saka da ja mesa politikata tuka, kasno e za toa, ne e kasno, mesec-dena-kasno, nego nad 20 godini kasno sme so taa rabota. Ne moze vo realen svet, protesti od tipot na bajkite da pravime, so svirki i so lezenja po pat...

E sega, koga ke izlezat deca od vmro, sdsm, albanci, turci, itn... na sto ke se fatat sitel i vladata segasna?

Da kazam samo, deka ne sum nesto protiv vmro, zatoa sto siguren sum i sdsm da bese na vlast isto ke se slucuvase, i koja bilo druga partija na vlast...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Koga predvreme znaete deka bez razlika sto i da pravite, bez razlika kolku i da nemat vrska so politika protestite sepak ke se najdat mediumi koi ke gi smetat za takvi, ne znam zosto ne ste go napravile slednoto:

Se znae deka vo protestite ima i od vmro i od sdsm, i od dui i od dpa i od partijata na turcite i od taa na romite, i od site partii. Ova e fakt, deka kolku i da ne sakame i kolku i voopsto da ne ja mesame politikata so sekojdnevniot zivot, sepak na kraj ke glasame za x partija. Ako nikoj ne glasa, kako sto poveketo javno kazuvaat, ne e mozno da se soberat po tolku mnogu glasovi koga ima izbori.

Having said that; na slednite protesti so sigurnost ke ima mladi gragani koi se clenovi na pogore spomenatite partii, e sega pocnuvajki od faktot deka sto i da pravite nikako ne moze da se oslobodite od etiketata "partiski protesti", da se kontaktiraat mladinskite partii na vrmo, sdsm, dui, dpa, ti rekov mi reche, za zaednichki protesti, i na protesti neka se nosat znaminja od site partii, neka se nosi i makedonsko, albansko, tursko, srpsko, (egipetsko maybe? :D) zname, da ne izigigravame ludilo, ova e nasata drzava, sakale nie ili ne, mesana drzava sme a i plus se gleda deka protiv vlada nisto ne se moze ako se igra fer i naivno.

Sega nekoj ke reche deka ne saka da ja mesa politikata tuka, kasno e za toa, ne e kasno, mesec-dena-kasno, nego nad 20 godini kasno sme so taa rabota. Ne moze vo realen svet, protesti od tipot na bajkite da pravime, so svirki i so lezenja po pat...

E sega, koga ke izlezat deca od vmro, sdsm, albanci, turci, itn... na sto ke se fatat sitel i vladata segasna?

Da kazam samo, deka ne sum nesto protiv vmro, zatoa sto siguren sum i sdsm da bese na vlast isto ke se slucuvase, i koja bilo druga partija na vlast...
:cuc:
Спасов и негов колега, со повисок чин од него, по барање на обвинетиот се гледаа во очи и се соочија. Еве дел од соочувањето:
Спасов: „Кажи кој нè повика да одиме долу кај штабот?”
Сведокот: „Не знам, јас не бев тој”.
Спасов: „Кажи му на судот како е можно цела единица што ги обезбедуваше изборите спонтано да биде на исто место по истекот на работниот ангажман?
Сведокот: „Не знам, јас бев како граѓанин”.
Спасов: „Кога бевме пред штабот бевме јас, ти, Гром и други, кога излеговме од холот на АРМ, направивме периметар за обезбедување, а внатре ни беше кажано да ги обезбедуваме влезовите. Дали е така? “
Сведокот: „Јас дојдов со тројца колеги, а кој распоредувал и каде. не знам.”

По ова соочување Спасов му се обрати на колегата дека ниту му се лути, ниту го тера да лаже, туку сака да ја чуе вистината, дека вечерта сите биле работно ангажирани. Дури на сведокот му рече дека ако сите биле по работното време на плоштад мора да се или удрени или шарлатани. Потоа Спасов продолжи со директни прашања до сведокот.
Спасов: „Дали во пракса секогаш мора да добиеме писмена или може и усна наредба по телефон?”
Сведокот: „Може и по телефон”.
Спасов: „Дали по изборите на 6.6.2011 седевме во канцеларија со претпоставениот кој ми кажа да напишам службена белешка за настанот, кога од телевизија разбрав дека лицето починало”.
Сведокот: „Не сум бил милион отсто кога ова се зборувало”.
Спасов: „А дали службената белешка што ја напишав е уништена заедно со списокот на ангажирани специјалци?”
Сведокот: „Не знам ни за ова”.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.799
Поени од реакции
8.822
Спасов, беше таму, мислам дека и порано имам напишано, според мене службено, зошто точно не раздели мене и другарка ми, помина помеѓу нас, уште на улица Македонија, кога премиерот требаше да помине и се правеше пат.
Всушност, другарка ми ја имаше и на една слика со него.

Така што, деф. бил на работа, но тоа не го менува фактот дека убил некого и дека треба да лежи за тој што го убил.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Гледам почнал и Тигаров да збори и на еден начин да го одмотува клопчето.Ако се дознае вистината покрај Игор ќе одговараат и уште неколку лица,а во нормална држава би се разнишале и некој фотељи од врвот.Од едно на друго рочиште се појасно и појасно е тоа зошто се обидоа да го скријат убиството.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Сведок: Мартин Нешкоски ми почина на раце, а полицаецот воопшто не сакаше да помогне

..сведочеше и командантот на специјалната единица при МВР, Тони Мандаровски кој му бил претпоставен на обвинетиот Игор Спасов. Мандаровски изјави дека во 23.30 часот на 5 јуни добил усна наредба единицата да прекине со обезбедувањето на изборите и да се префрли на основните работни обврски. Тој истакна дека сите специјалци кратко потоа си заминале дома, а за случката на плоштадот, тој рече дека дознал дури другата вечер, од медиумите.
Адвокатот на обвинетиот Игор Спасов му предочи на судот службен документ од отказот на Спасов во МВР во кој се гледа дека Спасов ја напуштил базата десет минути по полноќ, што е спротивно од изказот на неговиот наредбодавател...
Значи се утепаа од лажење, одвратни, дури жал ми паѓа за Спасов, само он да го једе за сите гомнарии што ги прави МВР :notworthy:

M

Moon Child

Гостин
Јас имам само едно прашање, после сето ова... Како не им е срам...?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Сведок: Спасов го удри Нешкоски со нога в лице, па потоа со тупаници по главата

..Обвинетиот Спасов побара соочување со колегата, при што го праша да каже кој му дал наредба да застане на вратата во Домот на АРМ и да не пушта никој да влезе, на што Наков одговори дека никој не му дал наредба за такво нешто.
По него, свој исказ пред судот даде и специјалецот Јован Темовски кој рече дека дента бил со ангажман во Тетово, по што со колегата Миле Трајков, кој исто така денеска сведочеше пред судот, околу полноќ отишле на јадење, па се упатиле кон Домот на АРМ. Тој рече дека со неколкумина колеги стоел кај задниот влез во зградата. На тоа следуваше прашање од обвинетиот Спасов, кој претходно му покажа на колегата скица од Домот на АРМ.
- Зошто ако Темовски со колегите бил приватно да ја прослават победата на ВМРО-ДПМНЕ стоел на задниот, влез каде што немало никој, а не бил напред каде што била толпата – праша обвинетиот Спасов. На тоа прашање немаше одговор.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ко ти се љуља фотеља - нема срам! Кога ти се смее затвор - уште помалку.

Иво и Брко have to go! Све друго е мачкање очи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom