Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    718

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.448
Поени од реакции
25.973
Прегледај го приврзокот 386728

Во кои држави Русите може да патуваат без виза?

Розева боја: без виза
Сина: со виза

На Балканот може да се забележи интересна ситуација. :icon_lol:
Сината не значи само со виза , туку дека се вади виза при влез во државата што значи про форма како за нас порано што беше со Албанија кога купувавме 1-2 евра ливче за да не пуштат да влеземе.
Општо со виза значи се што не е обоено на мапата и што треба да се трча со молби и апликации по амбасади.
Автоматски споено мислење:

За Македонија е потребна виза.
Значи сме почнале да ги применуваме во пракса ЕУ регулативите.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.425
Поени од реакции
5.137
Не знам зашто ти е чудно тоа од земја што анектираше регион за после месец дена да си ги собере парталите и да избега од главниот град и околијата на според Рускиот Устав новиот рускиот регион.
хм, не ти падна на памет дека можеби му дале од пасошите што ги делеа Обиџуко и Црпе ( па со таков пасош никој ништо не му може), знаеш де оние кои ги доби целиот светски крем :)

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.780
Како што искоментира Хрватскиот прецедник пред пар месеци: „Украинците мислат да останат без машка популација?„...
Како што гледаме , така и Русите
За да престанат шпекулациите - официјалната руска пропаганда за прв пат изнесе некои податоци - 284.000 загинати и тоа без ранети и исчезнати.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
За да престанат шпекулациите - официјалната руска пропаганда за прв пат изнесе некои податоци - 284.000 загинати и тоа без ранети и исчезнати.
Ова исто како и прорусите овде што постират 20 секунди некој западњак нешто што кажал без да се знае контекст и го најавуваат ко некоја вистинска вест. Го наоѓаш целото видео и сфаќаш дека сосема друга е поентата. Друго нешто ако во Бугарија огромен број знаат руски тука е сосема спротивно. Плус пред една страна имаш објавено од @Darko I. Суровкин истата бројка на загинати на страна на Украина.
Еве што објавил Дарче русинот: Over the past year and a half, independent Ukrainian journalists have identified 284,000 Ukrainian military obituaries posted by their families and friends on social media.
Taка да некако ми доаѓа дека не е тој контекст.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.855
Поени од реакции
4.992
Украина и пред војнава имаше кусок од машка популација, а после војнава, ќе нема начин да ја надополни...освен со „увоз„.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.517
Поени од реакции
3.648
Украина и пред војнава имаше кусок од машка популација, а после војнава, ќе нема начин да ја надополни...освен со „увоз„.
Ke napraat interventen uvoz na camugi of Afrika, i Ukrainkite srekjni i maskata populacija na broj. Zlatna drzava mame i ebaa, mislam i na Polska ke i se sluci istoto vo bliska idnina

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Бугар ова за Украинците е. :icon_lol:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.822
Поени од реакции
12.887

Овој советник го има Зајо и овдешната форумска фела :icon_lol:

Хахахха. Сериозно сте за греота.

Еве пошто со рускиот слабо. Објаснето на англиски.

Kajgana Shop

На врв Bottom