Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    716

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.340
Поени од реакции
38.461
Баш ме интересира шо ќе прават муабет на преговорите, како ќе се одвива таа дискусија? :pos:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.432
Поени од реакции
25.896
Каде/во кој дуќан е набавливо ова пиво?...
Мала локална продавница за алкохоли во Скопје. Утре ќе ги прашам на руски дали имаат руско пиво да видам како ќе изреагираат.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Dead militants of the Armed Forces of Ukraine

As in the anthem: "We will die for Ukraine" For that, you will meet your dad in hell.

Speaking of losses:

Over the past year and a half, independent Ukrainian journalists have identified 284,000 Ukrainian military obituaries posted by their families and friends on social media.

According to rough estimates, there are about 500 thousand dead APU officers since the beginning of the NWO. The figures above roughly confirm this number, since 284 thousand are only those who posted obituaries, which means they knew that his relative was dead, but the Armed Forces of Ukraine constantly have a huge number of missing Armed Forces, as the Nazis hide losses in order not to pay payments . Plus, here we include those whose bodies are not identified. We also add the dead, about whom there are simply no obituaries. Also a significant number. In total, about half a million died.

Another way is to count the "dead" SIM-cards of mobile operators, those that have gone silent for good. At the beginning of summer, Ukrainian operators estimate their “irretrievable losses” at 1.1 million SIM cards. Until March 2022, there were 1.2 SIM cards per person in Ukraine. It's not hard to calculate.

Any Ukrainian can just come to the cemetery. Even in small villages of which there are tens of thousands with conditionally 3 thousand inhabitants, there are cemeteries, and there are several dozen cemeteries there. This is where some basic math can help.

In addition to half a million dead, there are still those who will no longer be able to take part in the battles.

At least 50,000 Ukrainians have become disabled by losing limbs — according to WallStreetJournal

Plus those who have limbs, but who will not be able to fight: there is a wide range of injuries. A shrapnel wound in the leg can take up to a year to heal.

In total, about 600,000 thousand irretrievable losses for their gangs near the Pig.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.663
Поени од реакции
10.365
Баш ме интересира шо ќе прават муабет на преговорите, како ќе се одвива таа дискусија? :pos:
Како!?
Многу фино…
Зеленски ќе шмрка у вц, тие со шалварите ќе си праат муабет на кое место им завршила нивната камила у Неделата…
Америте ќе бидат озбилни како да дошле на чување… ќе се ракуваат со сите со “бог да го прости фаца”.
Французите исто ќе бидат тажни, оти кога тргнале да го пратат зеленски и телохранителите у вц, очекувале друга “дешавка”…. Па сеа се осечаат како тинејџерка после корпа у 3 саат на сабајле…
Енглезите нема да ги познаеш меѓу американците, исти к*р се.
Тоа црнците Намибии и Зимбабвиња се едини среќни на састанакот! Дојдени се со скриена агенда да изгребат некој дрес гага од Кристијано Роналдо од Шеикот, и главна цел им е да го убедат да им среди карти за Ал Наср.
Нај факман од сите, е тој од Египет! Со невидена дипломатска превртливост и покер фаца..! Им намигнува на американците, а уствари ги чека црнците што ќе направат прво, пред да ја почне неговата дипломатска офанзива!
Наравно, он има кец и рукав, или попрецизно кажано, него едини му текнало да дојде и тоа со фулл фулл комплетиран Панини албум Катар 2022 FIFA World Cup и едно стадо камили!
Решен е да собере автограми од цел Ал Итихад и Ал Наср! Директ на сликичките, оригинал! Плус селфи со Роналдо на инста!

И така некако би течела таа средба…

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.833
Поени од реакции
4.956
Мала локална продавница за алкохоли во Скопје. Утре ќе ги прашам на руски дали имаат руско пиво да видам како ќе изреагираат.
Именувај ја продавницата, ако не е проблем. Немам никаква злонамера...може и јас ќе ќарам пар шишиња, штом велиш дека пивото Украинско е добро...

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Како!?
Многу фино…
Зеленски ќе шмрка у вц, тие со шалварите ќе си праат муабет на кое место им завршила нивната камила у Неделата…
Америте ќе бидат озбилни како да дошле на чување… ќе се ракуваат со сите со “бог да го прости фаца”.
Французите исто ќе бидат тажни, оти кога тргнале да го пратат зеленски и телохранителите у вц, очекувале друга “дешавка”…. Па сеа се осечаат како тинејџерка после корпа у 3 саат на сабајле…
Енглезите нема да ги познаеш меѓу американците, исти к*р се.
Тоа црнците Намибии и Зимбабвиња се едини среќни на састанакот! Дојдени се со скриена агенда да изгребат некој дрес гага од Кристијано Роналдо од Шеикот, и главна цел им е да го убедат да им среди карти за Ал Наср.
Нај факман од сите, е тој од Египет! Со невидена дипломатска превртливост и покер фаца..! Им намигнува на американците, а уствари ги чека црнците што ќе направат прво, пред да ја почне неговата дипломатска офанзива!
Наравно, он има кец и рукав, или попрецизно кажано, него едини му текнало да дојде и тоа со фулл фулл комплетиран Панини албум Катар 2022 FIFA World Cup и едно стадо камили!
Решен е да собере автограми од цел Ал Итихад и Ал Наср! Директ на сликичките, оригинал! Плус селфи со Роналдо на инста!

И така некако би течела таа средба…
Цар
Ме расони од солзи

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Ни сами не веруваат на бројките, а врие снимки од погодени цели. :icon_lol:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.815
Поени од реакции
12.874

Во меѓувреме. Класика пропаганда. Јас незнам само зошто таква бројка од 700.000. Па пиши комотно едно 7 милиони.

Какви болесници.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
IMG_20230806_115838_373.jpg

Во кои држави Русите може да патуваат без виза?

Розева боја: без виза
Сина: со виза

На Балканот може да се забележи интересна ситуација. :icon_lol:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.815
Поени од реакции
12.874
Прегледај го приврзокот 386728

Во кои држави Русите може да патуваат без виза?

Розева боја: без виза
Сина: со виза

На Балканот може да се забележи интересна ситуација. :icon_lol:
За Македонија е потребна виза.

За Босна и Херцеговина, Албанија и Србија не е потребно.

За Црна Гора не сум запознаен.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.833
Поени од реакции
4.956

Ни сами не веруваат на бројките, а врие снимки од погодени цели. :icon_lol:
Точно-ако им веруваме на Украинците и на ефикасноста од нивната ПВО, која е речиси 100%-на, Украинските градови би биле речиси нечепнати од Руските ракетни напади...

Kajgana Shop

На врв Bottom