Америте го кажуваат, ама ти штом со цел памет го пренесуваш значи си голтнал топтан цел. Лгбт очигледно не ти е страна работа тебе, амерички вредности и така тоа. Инаку... Голташ, или плукаш? За другариве од woke темата прашувам.
Америте го кажуваат, ама ти штом со цел памет го пренесуваш значи си голтнал топтан цел. Лгбт не ти е страна работа, амерички вредности и тоа... Голташ, или плукаш? За другариве од woke темта прашувам.
Овакви наивни кога ќе влетаат, кловнови во боксерски ринг. Германија и официјално е во рецесија, пад на БДП во првата половина на оваа година, намалена потрошувачка на основни животни продукти, без перспектива за излез од вртлогот на инфлацијата и рецесијата- а лискаат пари да го одржат во живот нацистичкото државиче Украина. Ама затоа ти мудрецот се најде да пелтечиш како во Русија не ја бивало и како “умирале илјадници млади луѓе“. Иллјадници млади украински луѓе умираат, ама нешто нит ти се гледа нит ти се кажува, онака навијачки расположен.
Овакви наивни кога ќе влетаат, кловнови во боксерски ринг. Германија и официјално е во рецесија, пад на БДП во првата половина на оваа година, намалена потрошувачка на основни животни продукти, без перспектива за излез од вртлогот на инфлацијата и рецесијата- а лискаат пари да го одржат во живот нацистичкото државиче Украина. Ама затоа ти мудрецот се најде да пелтечиш како во Русија не ја бивало и како “умирале илјадници млади луѓе“. Иллјадници млади украински луѓе умираат, ама нешто нит ти се гледа нит ти се кажува, онака навијачки расположен.
Прашање е на време кога имигрантите од Германија ќе почнат да се селат накај Русија. Пред Руската амбасада сабајлево имаше редица до Партизанска.
Илјадници Украинци умираат зашто се борат со некој што им дошол дома непоканет. Знам дека вие повеќе би сакале да спуштат оружјето и да бацат руското знаме, ама уште по првите 48 часа од војната беше јасно кој се надевал дека тоа ќе се случи, гадно се зезнал.
Прашање е на време кога имигрантите од Германија ќе почнат да се селат накај Русија. Пред Руската амбасада сабајлево имаше редица до Партизанска.
Илјадници Украинци умираат зашто се борат со некој што им дошол дома непоканет. Знам дека вие повеќе би сакале да спуштат оружјето и да бацат руското знаме, ама уште по првите 48 часа од војната беше јасно кој се надевал дека тоа ќе се случи, гадно се зезнал.
Глупости. Мигрантите не се селат накај земја “под санкции“. Сорос нема моќ во Русија да им подотвора врата на мигрантите и транџите. За Русија се решава во Москва а не во лобистички кулоари во Берлин и Вашингтон.
Украинскиот режим е геноциден режим. Потепаа 15 илјади од сопствените граѓани пред да почне специјалната воена операција. И тоа ли би ти да го скриеш под тепих...
Јас само сакам во процесов Пакс Американа да ослаби доволно за да падне подршката за нивните вазали на Балканот. Тоа го сакам и за тоа навивам, има и други моменти ама се друго е секундарно.
Илјадници Украинци умираат зашто се борат со некој што им дошол дома непоканет.
Toa ti se vika sfera na vlijanie. Nemozi vakum da ima, cim ednata opagja ,druga popolnuva.
Amerika ne se povreduva so Ukraina, ako ti bese toa poentata, malce podlaboko i posiroko e toa, i objasneto nalet drugoto. Ukraina e samo edna kocka od mozaikot.
P.s mozi nema da ja podobri ali kako da ti kazam, nie od osamostojuvanjeto pa do den denes sme pod americka sfera na vlijanie. Epten ni bea nakloneti, prosto bliskame na site polinja.
Cisto informativno, Rusija ne prizna pod ustavno ime bez nikakvi uslovuvanja bezmalku odma posle osamostojuvanjeto. Mozes istoto da go kazes za nasiot strateski partner USA?
Neka ginat be, koj mu brani
Ginea i Avganistanci, Sirijci, Iracani, Libijci, Srbi.....
Ne se Ukraincite nesto posebni. Ustvari posebni se ako gledas koj gi trebi ko voski, site prethodno amerikancite gi trebea. Toa e edinstvenata razlika, nisto drugo.
I aman ne mi priservaj so slovenski brakja, pravoslavni kurci palci. I grcite i bugarite se pravoslavni i veruvaj oko nema da mi trepni i eden sa ne ostani, i toa od Erdo kako slag na torta.
Toa ti se vika sfera na vlijanie. Nemozi vakum da ima, cim ednata opagja ,druga popolnuva.
Amerika ne se povreduva so Ukraina, ako ti bese toa poentata, malce podlaboko i posiroko e toa, i objasneto nalet drugoto. Ukraina e samo edna kocka od mozaikot.
P.s mozi nema da ja podobri ali kako da ti kazam, nie od osamostojuvanjeto pa do den denes sme pod americka sfera na vlijanie. Epten ni bea nakloneti, prosto bliskame na site polinja.
Cisto informativno, Rusija ne prizna pod ustavno ime bez nikakvi uslovuvanja bezmalku odma posle osamostojuvanjeto. Mozes istoto da go kazes za nasiot strateski partner USA?
Да не ме разбериш погрешно дека сум апологет, и САД не имаа признаено под уставно име (исто и ВБ) . Само остај го уставното име и да не признале САД, срањата што ги прават овде не ги пери ништо.
Не ми одговори на прашањето, со некоја цел или надеж навиваш за Русија, или чисто од инает на Амбасадата?
Да не ме разбериш погрешно дека сум апологет, и САД не имаа признаено под уставно име (исто и ВБ) . Само остај го уставното име и да не признале САД, срањата што ги прават овде не ги пери ништо.
Не ми одговори на прашањето, со некоја цел или надеж навиваш за Русија, или чисто од инает на Амбасадата?
Sam si go dade odgovorot.
P.s ne sme deca pa kao za inaet.
Vekje koga sme tuka, ti pak od sto maka za SAD ajde da recam navivas?
Ili zal mozi ti padna za Ukraincite
Зашто баш од декември?
Зашто не од февруари, или септември?
Дека завршува календарска година? Rofl, како е тоа релевантно у контекстов?
...
Логично и објективно би било, ако сакаш да видиш што постигнале во специјалнава операција (како што самите си ја нерекуваат), да се постави мапа на нивните освојувања од почетокот на операцијата.
zaebi sve e toa vadenje cifri od rakav, ni on ne veruvam da znae. brojkite sto gi kazuva i razmerot ne se 1 prema 3 nego 1 prema 5, ako se veruva a toa mi e nekako poizdrzano zasto sepak znae kolku luge imal i pratil (ovde ako laze ke kaze max da izgleda moken) a od druga strana telata i sto vikaat urkite ke si kazat.
kako i da e, mnogu zrtvi se toa od ednava strana zatvorenici od drugata urki....
jas ti gi izracunav brojkite sto ti gi lupna ovde ili gi prenese od nekade i kazav deka ne se sovpagaat so toa sto e napisano. nitu lupnav brojki nitu se zamaram so toa,ednostavno nema da ima nikakov udel na krajnata podelba
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.