Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.736
Поени од реакции
8.439
Ova

e teroristicki akt
Што збориш бе дете? Ја знаеш позадината? Ова е одмазнички акт, они нејзиното, таа нив, за да се задумаат другите што земаат по 20000 гривни за уловен регрут!
Автоматски споено мислење:

Тоа само у филмот на Димче Апасиев. У реалноста не идат така работите. Социјализам, комунизам, социјалдемократизам све тоа пие кај што Сорос моча.
Долго си на форумов, не сакам да спорам. Ќе се правам дека не сум ти го прочитал постот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.544
Поени од реакции
35.323
Ловат регрути за да не се на фронт, ама да... На исто се сведува.
Инаку иронијата е што кога ќе снема регрути и регрутерите секако ќе идат на фронт.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.726
Поени од реакции
4.658
Што збориш бе дете? Ја знаеш позадината? Ова е одмазнички акт, они нејзиното, таа нив, за да се задумаат другите што земаат по 20000 гривни за уловен регрут!

Долго си на форумов, не сакам да спорам. Ќе се правам дека не сум ти го прочитал постот.
Pravnicki, odnosno krivično, vo dejstvijata na zenata se sodrzani bitnite elementi na krivicno delo - terorizam..

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.806
Поени од реакции
8.239
Кажи еден терористички напад што не е инициран од одмазда?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.202
Поени од реакции
13.609
Туск длабоко разочаран од Минхен.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.736
Поени од реакции
8.439
Кажи еден терористички напад што не е инициран од одмазда?
Овде било конкретна мајка против крвниците на нејзинипт син. Ги знаела и по име и по фаца! Ако мене комшијата ми нанесе зло и јас го качам у кола и двајцата во Мавровско, тероризам ли е?

Ловат регрути за да не се на фронт, ама да... На исто се сведува.
Инаку иронијата е што кога ќе снема регрути и регрутерите секако ќе идат на фронт.
Ова се претежно дупелизци и "воени инвалиди", секако ќе го кркаат!

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.806
Поени од реакции
8.239
Овде било конкретна мајка против крвниците на нејзинипт син. Ги знаела и по име и по фаца! Ако мене комшијата ми нанесе зло и јас го качам у кола и двајцата во Мавровско, тероризам ли е?
Она ги качила у кола или се детонирала Алаху Акбар стил? И сите загинати/повредени ли се поврзани или има и колатерална штета? Прв пат слушам дека самоубиствен напад со бомба не е тероризам. Али еј, ако русите викаат така ок.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.544
Поени од реакции
35.323
Тероризам е користење на терор за остварување политички цели.
Мајка која го одмаздува убиството на својот син, тоа е одмазда.

Тероризам може да биде и заради одмазда (помеѓу другото), но одмазда не мора да биде тероризам.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.202
Поени од реакции
13.609
Наредна недела започнуваат преговорите Сад-Русија.

Сеуште е нејасно кој ќе преговара за Русиве, иако имаше шпекулации за некои.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.736
Поени од реакции
8.439
Она ги качила у кола или се детонирала Алаху Акбар стил? И сите загинати/повредени ли се поврзани или има и колатерална штета? Прв пат слушам дека самоубиствен напад со бомба не е тероризам. Али еј, ако русите викаат така ок.
Не викаат русите, јас ти велам, а јас сум од тука! Тоа што е алаху акбар стил е само ради тоа што само така можела да ги сотре, тоа гледала, тоа применила!
Пак се враќаме на мене и комшијата, ако има и трет човек во колата ни крив ни должен, колатерална штета е, тероризам ли е?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.806
Поени од реакции
8.239
Не викаат русите, јас ти велам, а јас сум од тука! Тоа што е алаху акбар стил е само ради тоа што само така можела да ги сотре, тоа гледала, тоа применила!
Пак се враќаме на мене и комшијата, ако има и трет човек во колата ни крив ни должен, колатерална штета е, тероризам ли е?
Освен Аиден шупакот на платен список на Москва, друг не прочитав со твојава приказна. Напротив, прочитав дека за кеш е ова направено и дека веше еднаш слично се десило пред некое време со фаќање копиљот на телеграм како договара пари.

Иначе да, класичен тероризам е.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.253
Освен Аиден шупакот на платен список на Москва, друг не прочитав со твојава приказна. Напротив, прочитав дека за кеш е ова направено и дека веше еднаш слично се десило пред некое време со фаќање копиљот на телеграм како договара пари.

da ti dadam jas tebe kesh da se dignes u vazduh? eve ne mora nikoj da ubies, skini edna bandera u mkd... ne deka i toa se nema slucuvano niz svetot ama uglavno toa bile apla retardi sto veruvale u 40 nevini i sekakvi gluposti... majka ti sigurno ne bi taka?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.334
Поени од реакции
43.120

Ти би се дигнал у ваздух за твојата невладина?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.806
Поени од реакции
8.239
Ти би се дигнал у ваздух за твојата невладина?

Ехеее три пути до сега се имам.

da ti dadam jas tebe kesh da se dignes u vazduh? eve ne mora nikoj da ubies, skini edna bandera u mkd... ne deka i toa se nema slucuvano niz svetot ama uglavno toa bile apla retardi sto veruvale u 40 nevini i sekakvi gluposti... majka ti sigurno ne bi taka?
Платени се да донесат бомба до одредена локација, не ја детонираат они. Тоа путиновците го прават.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.736
Поени од реакции
8.439

Значи во Мк скоро секое убиство за меѓа е тероризам? Крвната освета кај комшиите исто....Не си арно ти дете, што и да ти е, не е на арно

Kajgana Shop

На врв Bottom