- Член од
- 5 август 2009
- Мислења
- 1.295
- Поени од реакции
- 484
Па што е тогаш проблем?Знам де, па никој не рече дека кранот на земја ќе ја стави.
Па што е тогаш проблем?Знам де, па никој не рече дека кранот на земја ќе ја стави.
Епа подлогата не е цврста и не е широка.
Збориш за рачни вилушкари?
Моментално се мислиме да пробаме со кран. Е сега финтата е што има една шахта, кранот ќе ја остави машината пред шахтата, после тоа пак е проблем дан се деси нешто со шахтата. Рачен вилушкар ни рекоа ќе пропадне со таа тежина, плус страв ни е и на шахтата нешто да се деси. Па ни рекоа да пробаме со некакви си лимени плочи да поставиме, дебели пола сантиметар. Кај да ископаме лимени плочи? Добро толку ли луѓево нејќат пари да земат? Нека ми ги пикне некој мене машините, што сака нека користи, сигурно е дека ќе му се исплати. Никому не реков гратис дека сакам, а сите се понашаат "Еј ама сам најди рачен вилушкар", "Сам најди лимени плочи". Да ги родам. Мајкуму стара, ја носевме машината 250 км, сега за 15 метри не можеме да ја внесеме.
Иначе имам слики, ако некој стварно е во состојба да помогне, нека ми прати порака, ќе му ги пратам сликите.
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 06:42 ---
Metalni plotni i ke napravite pat so tie metalni plotni.I kolku pari sakas da potrosis da ja izvedes operacijata???
Абре не е наше местото.
А машината си стои на тротоар?Мислам дека Срце замина на одмор во Грција на 21, знам оти бареше превоз за Неи Пори.
Па и јас на тоа мислам еве една недела и сон не ме ваќа.А машината си стои на тротоар?
Он: Гледам дека се исцрпија многу можности за пренос на машината па помислив дали вие сте размислиле за расклопување на истата? Предпоставувам дека не е од едно цело парче направена нели, така да мора да има шрафови навртки и завртки, па барем еден дел од неа да се демонтира колку да се олесни или да и се намали габаритот па после повторно да се состави.
+1искрено со понашањево и со прашањава по форумов ме заболе...дал ќе најдеш
Па од 17 јуни до сега ќе напрвевте хала за десетина дребонзи,Ви благодарам на сите за помошта.
На крај сепак одлучивме да бараме друго место.
А кај да најдам место за да изградам хала? У стан кај мене?Па од 17 јуни до сега ќе напрвевте хала за десетина дребонзи,
а не некоја си гаража за една машина од само 2 тона.