Пренос на 2 тонска машина по земјена угорница

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...ама ве извртело срценцево, наглавачке.
7 страни муабетите за тоа како 2 тона 2Х2Х2 метра(, а ни слика ни бутур) ќе пренесете преку мека подлога на 15 метра...јебове благи бог..кому ли ја оставаме земјава..;)
......па вие прст у уво не можете да си брцнете, смотанковци....:pos:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.146
Абе луѓето на времето со јажиња и макари пирамиди изградија, вие се мачите со ова :D Сликииии! Без тоа ништо не можиме вака да помогниме.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 15:37 ---
Како што кажав претходно....2 тона и не е некоја тежина....

Направете дрвена санка....подигнете ја машината со 4 хидраулични дигалки.

..поставете ја санката под машината....спуште те ја машината....подмачкајте ја добро санката...извлечете ја санката со направа слична како ова (ја има во пожарна во Тетово и во автолимарски работилници за извлекување предници) до посакуваното место

и повторно подигне те ја машината со 4 хидраулични дигалки...извлечете ја санката и спуштете ја машината

бидејќи теретот е распореден на двете дрвени греди од санката...меката подлога не е проблем...

дрвото на санката ке се изаби...но ќе завршиш работа

тука санката е метална...но чисто да го видиш принципот... и тоа дека тешината и габаритот не се проблем

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.028
Поени од реакции
435
Епа подлогата не е цврста и не е широка.
Збориш за рачни вилушкари?

Моментално се мислиме да пробаме со кран. Е сега финтата е што има една шахта, кранот ќе ја остави машината пред шахтата, после тоа пак е проблем дан се деси нешто со шахтата. Рачен вилушкар ни рекоа ќе пропадне со таа тежина, плус страв ни е и на шахтата нешто да се деси. Па ни рекоа да пробаме со некакви си лимени плочи да поставиме, дебели пола сантиметар. Кај да ископаме лимени плочи? Добро толку ли луѓево нејќат пари да земат? Нека ми ги пикне некој мене машините, што сака нека користи, сигурно е дека ќе му се исплати. Никому не реков гратис дека сакам, а сите се понашаат "Еј ама сам најди рачен вилушкар", "Сам најди лимени плочи". Да ги родам. Мајкуму стара, ја носевме машината 250 км, сега за 15 метри не можеме да ја внесеме.

Иначе имам слики, ако некој стварно е во состојба да помогне, нека ми прати порака, ќе му ги пратам сликите.
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 06:42 ---
Metalni plotni i ke napravite pat so tie metalni plotni.I kolku pari sakas da potrosis da ja izvedes operacijata???

Абре не е наше местото.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мислам дека Срце замина на одмор во Грција на 21, знам оти бареше превоз за Неи Пори.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Мислам дека Срце замина на одмор во Грција на 21, знам оти бареше превоз за Неи Пори.
А машината си стои на тротоар? :ROFLMAO:
Он: Гледам дека се исцрпија многу можности за пренос на машината па помислив дали вие сте размислиле за расклопување на истата? Предпоставувам дека не е од едно цело парче направена нели, така да мора да има шрафови навртки и завртки, па барем еден дел од неа да се демонтира колку да се олесни или да и се намали габаритот па после повторно да се состави.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
А машината си стои на тротоар? :ROFLMAO:
Он: Гледам дека се исцрпија многу можности за пренос на машината па помислив дали вие сте размислиле за расклопување на истата? Предпоставувам дека не е од едно цело парче направена нели, така да мора да има шрафови навртки и завртки, па барем еден дел од неа да се демонтира колку да се олесни или да и се намали габаритот па после повторно да се состави.
Па и јас на тоа мислам еве една недела и сон не ме ваќа.
До сега бре ќе ја растопев и повторно ќе ја излиев таму кај што треба.

П

Пепси_

Гостин
до сега темели на куќа ќе беа ставени и 1 спрат готов :pos: толку комплицирање неам видено за 1 машина од 2 тона.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
искрено со понашањево и со прашањава по форумов ме заболе...дал ќе најдеш
+1

баш тоа сакав да кажам.. ароганција расфрлање колку сакаш... кога зборнав нешто ми се испоистресе... од тогаш баш ме заболе дали ке ја внесе или не.. ти се нудиш за помош она се хистерише...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Шом бил у грција нема помош! :D:D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ви благодарам на сите за помошта.
На крај сепак одлучивме да бараме друго место.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
касно ти е за благодарам да кажеш.. прво треба да се извиниш за ароганцијата и недоличното понашање...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Ви благодарам на сите за помошта.
На крај сепак одлучивме да бараме друго место.
Па од 17 јуни до сега ќе напрвевте хала за десетина дребонзи,
а не некоја си гаража за една машина од само 2 тона.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Па од 17 јуни до сега ќе напрвевте хала за десетина дребонзи,
а не некоја си гаража за една машина од само 2 тона.
А кај да најдам место за да изградам хала? У стан кај мене?

Kajgana Shop

На врв Bottom