Пренос на 2 тонска машина по земјена угорница

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
...ама ве извртело срценцево, наглавачке.
7 страни муабетите за тоа како 2 тона 2Х2Х2 метра(, а ни слика ни бутур) ќе пренесете преку мека подлога на 15 метра...јебове благи бог..кому ли ја оставаме земјава..;)
......па вие прст у уво не можете да си брцнете, смотанковци....:pos:

Абе луѓето на времето со јажиња и макари пирамиди изградија, вие се мачите со ова :D Сликииии! Без тоа ништо не можиме вака да помогниме.

--- надополнето: 22 јуни 2013 во 15:37 ---
Како што кажав претходно....2 тона и не е некоја тежина....

Направете дрвена санка....подигнете ја машината со 4 хидраулични дигалки.
5ton._5-ton-bottle-hydraulic-jack-for-your-car.jpg

..поставете ја санката под машината....спуште те ја машината....подмачкајте ја добро санката...извлечете ја санката со направа слична како ова (ја има во пожарна во Тетово и во автолимарски работилници за извлекување предници) до посакуваното место
image_18507.jpg

и повторно подигне те ја машината со 4 хидраулични дигалки...извлечете ја санката и спуштете ја машината

бидејќи теретот е распореден на двете дрвени греди од санката...меката подлога не е проблем...
mpl_2sled2.gif

дрвото на санката ке се изаби...но ќе завршиш работа

тука санката е метална...но чисто да го видиш принципот... и тоа дека тешината и габаритот не се проблем
article-0-1425679A000005DC-369_634x387.jpg

Епа подлогата не е цврста и не е широка.
Збориш за рачни вилушкари?

Моментално се мислиме да пробаме со кран. Е сега финтата е што има една шахта, кранот ќе ја остави машината пред шахтата, после тоа пак е проблем дан се деси нешто со шахтата. Рачен вилушкар ни рекоа ќе пропадне со таа тежина, плус страв ни е и на шахтата нешто да се деси. Па ни рекоа да пробаме со некакви си лимени плочи да поставиме, дебели пола сантиметар. Кај да ископаме лимени плочи? Добро толку ли луѓево нејќат пари да земат? Нека ми ги пикне некој мене машините, што сака нека користи, сигурно е дека ќе му се исплати. Никому не реков гратис дека сакам, а сите се понашаат "Еј ама сам најди рачен вилушкар", "Сам најди лимени плочи". Да ги родам. Мајкуму стара, ја носевме машината 250 км, сега за 15 метри не можеме да ја внесеме.

Иначе имам слики, ако некој стварно е во состојба да помогне, нека ми прати порака, ќе му ги пратам сликите.
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 06:42 ---
Metalni plotni i ke napravite pat so tie metalni plotni.I kolku pari sakas da potrosis da ja izvedes operacijata???

Абре не е наше местото.

Мислам дека Срце замина на одмор во Грција на 21, знам оти бареше превоз за Неи Пори.

Мислам дека Срце замина на одмор во Грција на 21, знам оти бареше превоз за Неи Пори.

А машината си стои на тротоар? :ROFLMAO:
Он: Гледам дека се исцрпија многу можности за пренос на машината па помислив дали вие сте размислиле за расклопување на истата? Предпоставувам дека не е од едно цело парче направена нели, така да мора да има шрафови навртки и завртки, па барем еден дел од неа да се демонтира колку да се олесни или да и се намали габаритот па после повторно да се состави.

А машината си стои на тротоар? :ROFLMAO:
Он: Гледам дека се исцрпија многу можности за пренос на машината па помислив дали вие сте размислиле за расклопување на истата? Предпоставувам дека не е од едно цело парче направена нели, така да мора да има шрафови навртки и завртки, па барем еден дел од неа да се демонтира колку да се олесни или да и се намали габаритот па после повторно да се состави.
Па и јас на тоа мислам еве една недела и сон не ме ваќа.
До сега бре ќе ја растопев и повторно ќе ја излиев таму кај што треба.

до сега темели на куќа ќе беа ставени и 1 спрат готов :pos: толку комплицирање неам видено за 1 машина од 2 тона.

искрено со понашањево и со прашањава по форумов ме заболе...дал ќе најдеш

+1

баш тоа сакав да кажам.. ароганција расфрлање колку сакаш... кога зборнав нешто ми се испоистресе... од тогаш баш ме заболе дали ке ја внесе или не.. ти се нудиш за помош она се хистерише...

Шом бил у грција нема помош! :D:D

Ви благодарам на сите за помошта.
На крај сепак одлучивме да бараме друго место.

касно ти е за благодарам да кажеш.. прво треба да се извиниш за ароганцијата и недоличното понашање...

Ви благодарам на сите за помошта.
На крај сепак одлучивме да бараме друго место.
Па од 17 јуни до сега ќе напрвевте хала за десетина дребонзи,
а не некоја си гаража за една машина од само 2 тона.

Па од 17 јуни до сега ќе напрвевте хала за десетина дребонзи,
а не некоја си гаража за една машина од само 2 тона.

А кај да најдам место за да изградам хала? У стан кај мене?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom