Презиме - моето, твоето или двете?

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Исто.Не зимам маж додека не го земе моето презиме!Моето и никакво останување на неговото,што ќе му се две!

Ууууу Леандра, ама си старомодна значи! :pos:

Иначе на темата, неговото од чисто практични причини.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Многу ми е супер кога ќе видам две презимиња така да у секој случај ќе го задржам моето а за неговото ќе размислам дали ќе го земам :pipi:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ne zimam zena dokolku ne go zeme moeto prezime!!

Isto kako sto i majka i go zemala od tatko i prezimeto,isto kako sto majka mi go zemala od tatko mi prezimeto,isto kako sto i mnozinstvoto go zemale prezimeto od mazot taka sakam i mojata zena da go zeme moeto prezime.

Sum pravel muabet na ovaa tema so mnogu devojki i na nivna rana vozrast(nad 18 godini) site se samouvereni deka ke go zemat svoeto prezime(i na mazot),no so tek na vremeto ke go smenat i toa mislenje.Sigurno nema po dolga vrska da ne se omazi samo zaradi prezimeto:)
И ваљда сигурно не би ја оставил дечкото само поради тоа што не би сакала да го земе неговото презиме, да?:vozbud:

N

n/a

Гостин
Никогаш и не би инсистирал жена ми да носи мое презиме.
Исто како што вероватно никогаш нема да носам и бурма,ниту пак ќе барам од неа таква гллупост.

Али до последно ќе инсистирам син ми да го носи моето презиме.
Тука... нема отстапка.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас би го зел нејзиното презиме бре :baeh:.Се зезам сега малку посериозно што има врска презимето не е пластична операција ако било кој од партнерите го смени.Дај боже тоа со презимето да е најсериозен проблем со кој човек можи да се соочи,еве јас од таков проблем сигурно би преживеал.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Важно жена ми е,па какво сака такво презиме нека си носе ... ја че и го понудам прво моето ако сака да го прифане арно ако не ...НЕ...
:pos2::pos2::nesum:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Исто.Не зимам маж додека не го земе моето презиме!Моето и никакво останување на неговото,што ќе му се две!

Veruvam deka ke najdes nekoja takva budala:helou:

И ваљда сигурно не би ја оставил дечкото само поради тоа што не би сакала да го земе неговото презиме, да?:vozbud:

Jas DA:wink:

Али до последно ќе инсистирам син ми да го носи моето презиме.
Тука... нема отстапка.

A sto ako imas kerka?:wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Veruvam deka ke najdes nekoja takva budala:helou:
Иронијава слабо ти оди:)Сакам да кажам дека за тебе да те земе некоја под такви ултимативни услови треба да е будала:)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Иронијава слабо ти оди:)Сакам да кажам дека за тебе да те земе некоја под такви ултимативни услови треба да е будала:)

Ne no sakam da ti kazam deka maskoto ego vo denesno vreme e golemo sto tesko mozes da najdes nekoj sto ke se otkaze od svoeto prezime i da go zeme tvoeto:)

P.S Ne sakav da te navredam,i ne go pisav toa so ironija:wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ne no sakam da ti kazam deka maskoto ego vo denesno vreme e golemo sto tesko mozes da najdes nekoj sto ke se otkaze od svoeto prezime i da go zeme tvoeto:)

P.S Ne sakav da te navredam,i ne go pisav toa so ironija:wink:
Јас го пишав првото со иронија:)
Не го молам да го земе моето презиме,ќе го присилам со нож под гуша:wink:
Несакам да те навредам,впрочем на иста страна сме.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Јас го пишав првото со иронија:)
Не го молам да го земе моето презиме,ќе го присилам со нож под гуша:wink:
Несакам да те навредам,впрочем на иста страна сме.

Ok.Eve edno cveke za tebe:smir:

Inaku za prezimeto(da se doiskazam od preeska),ne deka ke ja ostavam no ne ja zemam za zena se dur ne go zeme SAMO moeto prezime:wink:

Ednostavno toa e prodolzuvanje na tradicija kako i od mojata familija,a veruvam i od nejzinata:wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е ова е веќе за нијанса подобар одговор:back:За некоја година можеби ќе речеш:Сакам да ми бидеш жена и посакувам да го носиш моето презиме како дел од мене:smir:
Ем ќе го прифати,ем нема да звучиш како од пред втората светска војна.Сега има и опција да си го задржи и своето на твоето,што не би требало да ти смета,бидејќи децата се заведуваат под татково презиме,а она верувам ќе го знае тоа пред да отиде на матичар.Гледаш уште имате предност во законите:wink:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Сега има и опција да си го задржи и своето на твоето,што не би требало да ти смета
Bas toa mi smeta.Dodavanjeto na nejzinoto prezime na moeto vo prevod znaci deka moeto prezime ne go prifaka i ne go ceni vo celost.

Kazi mi za tebe...Dokolku najdes nekoj sto ke go prifati tvoeto prezime,dali bi ti smetalo dokolku na tvoeto prezime go dodade i negovoto?:baeh:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Bas toa mi smeta.Dodavanjeto na nejzinoto prezime na moeto vo prevod znaci deka moeto prezime ne go prifaka i ne go ceni vo celost.

Kazi mi za tebe...Dokolku najdes nekoj sto ke go prifati tvoeto prezime,dali bi ti smetalo dokolku na tvoeto prezime go dodade i negovoto?:baeh:
Не.Нели бракот е рамноправност помеѓу партнерите кој имаат брачни должности.
Ако ме прашува мене,може и името да си го смени ако сака.Презиме,име на дете,мамо на свекрва,баци рака,леѓен и сапунче,за мене претставуваат тотално непотребни работи,кој немам намера да ги практикувам,ниту да разговарам за нив.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И на вратата од станот ке пишува Мирко Митревски и Таска Балабанова - Митревска.... Или не...

Фамилија Киселковски

Како е подобро?

Јас сепак би играл за едно презиме....

Kajgana Shop

На врв Bottom