Презиме - моето, твоето или двете?

Член од
15 февруари 2008
Мислења
19
Поени од реакции
2
Обично ги задржуваат оние кои што имаат "славни" односно познати презимиња. Задржување од таков тип, е некако ок. Како на пример Маја Гроздановска Панчева.

Меѓутоа, од сите други причини мислам дека е цепање од страна на жената.
Али као што вика есид, нивно право е. Демократија!
абе презимето е индвидуална работа и никој неможе да суди дали е препичвање, цепање или шо ти ја знам неможе никој да знае од какви причини си го има жената задржено моминското презиме или па мажот го има земено на жената така да никој неможе да суди ништо и да кажува.....
што се тиче до мене јас ќе го земам од маж ми презимето ....

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
да го земам нејзиното презиме..некако смешно ми е :) а дали она ке сака да го земе моето,ке си остане на нејзиното или ке ги земе и двете-нејзин избор

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Јас ќе го земам неговото, али плус и моето ќе си го задржам.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Што знам би го зела презимето на мажот зошто да не...Децата ќе се презиваат како него па ќе се презивам и јас не е нешто толку страшно тоа..:wink:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ако има стварно убаво презиме- ќе го земам неговото.
Ако не ми се свиѓа-ќе го задржам моето.
Ако е прифатливо и ми одговара- и моето и неговото.

Се се тоа процедури и процедури :pos::pos:

Demon_Lord

May the force be with you!
Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
Сето безвврска е, па ако не ви се бендисува презимето на мажот тогаш не мажете се за него :pos2: Шалата на страна традиција е жената да го земи презимето на мажот, тука нема ништо заостанато или страмно, тоа е добра традиција која се задржала толку долго време, кои сте пак вие да ја менувате?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сето безвврска е, па ако не ви се бендисува презимето на мажот тогаш не мажете се за него :pos2: Шалата на страна традиција е жената да го земи презимето на мажот, тука нема ништо заостанато или страмно, тоа е добра традиција која се задржала толку долго време, кои сте пак вие да ја менувате?
Господари на сопствениот живот и идентитет.

Јас не би си го оставила своето презиме, цел живот сум си навикната на моето, па за менување ќе морам и документи да менувам, глупости, процедури - не. Децата нека си го земат презимето на таткото, не правам проблем, ама јас ќе си останам со моето презиме.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Би требало моето... место за исклучоци секогаш има (ако на пример нејзиното е некое познато презиме или нешто слично).

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Ебати мажите. Ако сака можи и да го задржи....бла бла.., лижачи.
Има да го носи твоето презиме и ТОЧКА.

*Lost_Soul*

I_I 3 I_I
Член од
31 јануари 2008
Мислења
158
Поени од реакции
0
Би го задржала своето презиме, а после него наравно иде на партнерот.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Абе, ја тешки да се омажам, па чиво презиме ќе земам е последната работа што ме засега. :icon_lol:

Dr.Zizou

Extra-Maximum
Член од
27 октомври 2008
Мислења
60
Поени од реакции
2
Ако жена ми не го прифати моето презиме ке бидам многу лут....А за да го земам јас нејзиното...па не ни помислувам на тоа...Одговорот е НЕМА шанси

Kajgana Shop

На врв Bottom