Презиме - моето, твоето или двете?

Ј

јовица11

Гостин
Би немал против ако жената сака да си го задрќи презимето,али ја моето не го мењам,па шо сака нека биде:pos2:

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Моето секако останува! Нема да ми пречи ако таа несака да го зема само моето, сепак, несакам само нејзиното да е, барем и двете :)

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Стварно не ми е важно... Ако него му е битно да си го задржи, нема проблем... Ако и него му е сеедно, ќе се договориме :)

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
си го сакам презимето.....ретко ми е и уникатно,повеќе по презиме ми се обраќат отколку по име, па затоа би сакала да си го задржам своето презиме, но во никој случај не би рекла тој да го земе моето презиме,некако не ми иде машкото да го земе презимето од женското.

Член од
7 февруари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
1
Дефинитивно си го задржувам моето презиме , а он ако сака нека го земе не ми мења ништо ...

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
моето дефинитивно го задржувам,а неговото после моето нормално...:pipi:

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
за мажите да го земат презимето на жената што да не но некако по традиција некако не оди но фер е да го земе ако оди домазет

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
за мажите да го земат презимето на жената што да не но некако по традиција некако не оди но фер е да го земе ако оди домазет
Да си ми жив и здрав!Ако оди домазет ОК ама сепак не иде само презимето на жената да го земе, нека го земе ама нека остане и неговото.
Јас би го задржал моето во секој случај да го земам нејзиното ќе размислам и тоа како.Машки сме мора родот да го продолжиме :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Неговото.
Не знам зошто, ама така сакам.:toe:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Би сакал да го има моето, ама допуштам компромис:smir:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Па или би го додале презимето на мажот на моите или пак би го земала само на мажот, но не да бидам како мајка ми со три презимиња -и на баба ми моминското и на дедо ми и на татко ми.:baeh:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Доколку сака нејзиното да и остане не би ми пречело во никој случај а да ја терам да го земе моето не.Ако сака сака ако нејќе нејќе.Шо да и праам.
А и да го додаде и моето би било супер.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Моето, а ако сака женами да го задржи и нејзиното презиме нема проблем тогаш нека има две.

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
Моето да го земе или и моето и нејзиното па има опција нека бира :)

Kajgana Shop

На врв Bottom