С
Спенсер
Гостин
по 5ти пат го гледав филмчево... акција,во сомалија... спец единици Делта и Ренџери се пратени да фатат некој заробеници али работата се комплицира... за љубителите на акција,прав погодок...
И јас го имам гледано филмов неколку пати и ми се допаѓа онака на скала од 1 до 10 му давам 8ца. А инаку, на Josh Hartnett баш и не му оди улогата во вакви war movies, незнам зошто но му одговараат вакви улоги.
по 5ти пат го гледав филмчево... акција,во сомалија... спец единици Делта и Ренџери се пратени да фатат некој заробеници али работата се комплицира... за љубителите на акција,прав погодок...
Одличен филм,одличен,сеуште сум под импресии. Колку е само Изабел слободна во својата кожа на филмот,а колку Метју се истакнува со својата....americanity :pos2: во секој смисол на зборот.
The Dreamers.
Неам појма зошто дури денес го гледав, ама филмов е феноменален. Режија на Бертолучи, шо сакаш, а и актерската постава е солидна.
Брат и сестра во свој затворен свет во кој на кратко ќе решат да го примат американскиот студент во Париз. Време на граѓанскиот бунт од `68, страст кон филмската уметност, инцест, бунтовништво, љубов, вино и многу голотија.
Топло го препорачувам.
Немој вакви работи. :/Ми се допаднаа и актерите, Ricky Gervais, за кој првпат слушам, беше одличен за улогата (патем, тој е и режисер и сценарист, значи комплетно негово дело е филмот)
Extras.Немој вакви работи. :/
Рики е легенда за вакви работи, односно интелигентни комедии. Погледај го серијалот Stars, кој е убер-пресмешен и верувам дека само одредени луѓе би го сфатиле цел тој хумор (како ти, јас, Џими, Кискин и уште некои), бидејќи треба да се познава и целата актерска сцена, филмови...односно филмската уметност.
Пробај ја, нема да зажалиш, верувај ми...првата епизода е одлична, следните две-три се малце лејм, али понатаму станува перфекција, поготово епизодата со Daniel Radcliffe.