Предлог за филм со кратка рецензија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Драма трилер и мистерија, Немам никаква веза со хорор освен она на крајот повеќето е драма, трилер
Го спомнав во хорори пошо генерално е то според мене. Е сега ако сакаш да кажиме поточно шо е, тогаш е - драма, мистерија, трилер, фантастика, хорор.
Глупости.
Или сакаше да се напрајш паметен дека ме закопа, дека си џамбоџет ако ова е хорор? :muhaha:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Го спомнав во хорори пошо генерално е то според мене. Е сега ако сакаш да кажиме поточно шо е, тогаш е - драма, мистерија, трилер, фантастика, хорор.
Глупости.
Или сакаше да се напрајш паметен дека ме закопа, дека си џамбоџет ако ова е хорор? :muhaha:
Хмм... не се правам паметен ти го кажа како хорор а нема веза ја само тоа додадов дека не е хорор ако Stigmata e хорор тогаш Se7en ќе испадне дека е акција а не е, а не е ни хорор пошто ти се правиш паметен а незнаш да разликуваш жанрови

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Хмм... не се правам паметен ти го кажа како хорор а нема веза ја само тоа додадов дека не е хорор ако Stigmata e хорор тогаш Se7en ќе испадне дека е акција а не е, а не е ни хорор пошто ти се правиш паметен а незнаш да разликуваш жанрови
Важит. Ајт уш еден оф топик да видам.
Плус - Стигмата спаѓа во хорори, не се секирај. Она шо ти го кажа е ко од цела вреќа цицки, ти за курот да се фатиш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Аман. Личните класификации си се лични.
Drama/Horor/Mystery.. ако се определи некој за хорор, негово мислење.

Он: American History X, сношти по втор пат го гледав.
Must see филмче. Само.. Нортон незнае да плаче, сум забележал повеќекратно.
Сепак 10/10.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ау супер беше тој филмот "киднапирање на автобусот 17" пред некоја вечер што играше на А1. од порано чекав да дадат некој поубав и ете ми ја исполнија желбата :pipi:

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
The Chaos Experiment - Трилер филмче, еден лудак ги затвара 6 души у сауна и за 2 саата ќе умрат ако не ги ослободат, оде во медиумска куќа и вика да објават некој текст, тие неќат го пријавуваат во полиција... и така... оцена 6/10... (не ми се свиѓаше мене ногу, многу е шизофренички)

Firewall (so harrison ford) - Добро филмче... му ја заробуваат фамилијата, а тој треба да им префрли пари на сметка и има фешти :smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Covenant.

.

Тинејџери, мистично нешто, магија и одмазда, добар филм...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
State of Play, нешто навистина добро последниве месеци, па и години. Сега видов дека и Скарфејс34 го препорачува.

Филмот е одличен. Кога само ќе се види кој го режира (Кевин Мекдоналд), сценографите како и главните актери, самото дејство...нема промашување.

Кој е обожавател на трилери, corporate affairs поврзани со конгресмени...Расел Кроу (the best), Бен Афлек, Рејчел МекАдамс (cute :wink:) и веќе подостарениот но одличен Џеф Даниелс...и уште доста познати и проверени имиња...квалитетот на филмот од овој жанр беше редок во последно време.
Денеска го гледав и морав одма овде да реагирам :), препорака 9/10

Едино очекувам да го стигне во популарност (повеќе заради актерите) The taking of Pelham, но тој е трилер со подруг заплет и дејство...

Кога сме веќе кај филмови, дали некој го гледал The Informers (2009) и дали би го препорачал? Го ѕирнав трејлерот, но едно е трејлер, друго филм.

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Feast of love

Многу ми се допадна филмов,мислев дека е обична,досадна драма,ама испадна интересна приказна за љубовта,среќата,несреќата,животот и како е сето тоа совршено и несовршено во исто време.Ако сакате вакви филмови,гледајте го,навистина вреди.Јас му давам 10-ка.:smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дајте некој психолошки трилер/драма. Значи филмче некое кое ке те остави во неизвесност до крај.

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
The Chaos Experiment - Трилер филмче, еден лудак ги затвара 6 души у сауна и за 2 саата ќе умрат ако не ги ослободат, оде во медиумска куќа и вика да објават некој текст, тие неќат го пријавуваат во полиција... и така... оцена 6/10... (не ми се свиѓаше мене ногу, многу е шизофренички)
Добро што испадна на крајот? Халуцинираше, се случило во минатото или? :raz:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Го гледал некој новиов филм District 9 (2009)

8.8/10 на ИМДБ за сега одлично котира ..неочекувано гледам многу добри критики ..

Ако некој го изгледал нека каже импресии :tv:

http://www.imdb.com/title/tt1136608/

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Го гледал некој новиов филм District 9 (2009)

8.8/10 на ИМДБ за сега одлично котира ..неочекувано гледам многу добри критики ..

Ако некој го изгледал нека каже импресии :tv:

http://www.imdb.com/title/tt1136608/
Чекај го на уба снимка уш некое време. Ваков филм на срање снимка не се гледат:). Јас барем не го гледам дур не излезит добар дивиди рип.

Kajgana Shop

На врв Bottom