Предлог за филм со кратка рецензија

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Предлог за некој онака стварно хорор филм? Понов, 2088/2009?

до 2088 не се знаа шо филмове ќе има така да незнам каков замислуваш..:icon_lol:

провери ги Mirrors, Frontiere(s),

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Предлог за некој онака стварно хорор филм? Понов, 2088/2009?
[Rec], џимеј мислам прв го предложи, и ако го немаш гледано вреди да го ѕирниш.

П.С на шпански е , ама имаш добар англиски превод на podnapisi

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213

Јок, bobi2008 прв го предложи, јас уште не стигнав да го гледам:).
Shame on me...

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Браво за Training Day одличен филм и исто ви препорачувам да го гледате ако го немате веќе.

Дали некој го има гледано The Reader? Кејт Винслет ми е една од омилените глумици и драго ми е што го доби оскарот за најдобра женска улога. Овај филм секако ќе ми биде на репертоарот наскоро (само да најдам добар торент :) )

Ја читав книгата "ЧИТАЧОТ" на Бернард Шлинк (лани, па одвај го чекав филмот) според која е правен филмот, па го гледав скоро и филмот, и сум прилично задоволен, добро е филмувана содржината, иако јас доста поразлично си имав замислено дури читав али сепак тоа е релативно. И книгата и филмот вредат да им се посвети внимание, одлични се.

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
фала within веќе го спуштив и ќе го гледам деновиве :)

инаку вчера го гледав Valkyre со Том Круз, базиран врз вистински настан за атентатот на Адолф Хитлер за време на втората светска војна. Бидејќи се работи за многу познат настан приказната одлично се придржува до вистинските случувања и баш може да видите само колку маклу требало целосно да се промени историјата. Одлична костимографија, слика и глума. Покрај Том Круз ќе видите многу познати фаци во улога на генерали на помалку познати глумци кој се актуелни во поновите филмови.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
VALKYRIE е одличен! Сакав да пишам и јас рецензија деновиве, али убаво е напишано погоре, нема што да се додаде, филмот е фантастичен, има одлична глума и таа строгост е неверојатно доловена. Се изненадив што е Том Круз во филмов некако, мислам пријатно :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Eyes Wide Shut.
Го видов Том Круз и ми текна за филмов. Инаку јас филмовите си ги делам на добри, подобри и најдобри, а овај филм ми е надвор од сите конкуренции. Прв пат кога ми го препорачаа ми велат брат го имаш гледано филмов? Не им велам, гледај го вечер. И вечерта почнува филмов го гледам жива досада, што да ти расправам. Потоа оди сцената во вилата се запрепастив, шок не очекував такво нешто, па мораше да го гледам филмов уште еднаш за подобро да го разберам.
Инаку е последен филм на Стенли Кјубрик, затоа што после овај филм тој умира. Додека пак Никол Кидман и Том Круз Се разведуваат. Голема несреќа ги има снајдено, па почнуваат да се кројат урбани приказни околу филмов. Иако јас мислам дека се живи глупости, ама сакам да ги слушам тие приказни. Последната беше дека Том Круз во вистинскиот живот заталкал во некоја таква вила, и го имаат фатено, па му имаат дадено избор или да глуми во филм со таков ритуал или Суљо со ортомата и кврц. Добар филм да не го раскажувам гледајте го, а урбаните приказни си се само урбани приказни.

Z

Zona Pelucida

Гостин

Кога веќе почнавме со филмовите на Stanley Kubrick,покрај Eyes wide shut,што претставува еден од најдобрите,и Clockwork orange вреди да се погледне.Не би сакала да го коментирам филмот,самите ќе си видите.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Де бе некои добри акции дадејте ми се гледа тепање :vozbud::vozbud::vozbud:

Z

Zona Pelucida

Гостин
Де бе некои добри акции дадејте ми се гледа тепање :vozbud::vozbud::vozbud:
Акција бачко ќе си го глеаш TAKEN,у филмов нешо глуми Liam Neeson,и черка му ќе му ја киднапираат од под кревет,и овој нешо ќе ја брка цел филм,ау,ваму таму,абе глеј го,верувај нема да згрешиш,после кажи ми дека сум била во право.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057

Шпанскиот јазик му дава некако шмек.
Што да кажам, задоволен сум. Не е нешто лигаво. Друг? :vozbud:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367

Значи, актерската екипа - совршена, убава приказна (драма), спој на луѓе кои имаат изгубено нивни сакан, нивната тага и мака по изгубените, малечок сплет на работите трагајќи по убијците на жртвите и наоѓање на љубов сосема неочекувано, нели.
Тагот е истотака доста добро смислен: "The space between loss and love".
А за оценкиве стварно незнам што да кажам, секој различно ги толкува работите во филмовите, секој различно ги сфаќа така да според рецензијата вие одлучете.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Seven pounds ponov film so Will Smith. Drama. Odlicen. Vredi da se pogledne.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ај да си кажам кој филм би требало да го погледнете доколку го обожавате Jason Statham. Филм исполнет со смеење, мислење на тоа што све ни носи животот. Едноставно перфекција излезена од SKA Films.
Лејдис енд џентлмен д уан енд оунли

Фини саати поминати со дечките што губат пари на многу заебан начин :)

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Шпанскиот јазик му дава некако шмек.
Што да кажам, задоволен сум. Не е нешто лигаво. Друг? :vozbud:
Е друг не знам да ти кажам :(
Овие новите „хорори‘‘ не се страшни туку се гнасни, и мене ми се одбивни за гледање .

Kajgana Shop

На врв Bottom