Предлог за МАСОВЕН протест

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
@ Pere: bez obvinuvanja, samo ne mislam deka e vreme za mozaici... ke pokaze vremeto koj bese vo pravo, Karev ili Guli. Dvata ne bea predavnici, tuku patrioti.

Ojjjj....
Bez gresni razbiranja...
aman probajte cisto i iskreno da mislite i ne barajte zavera i vo ovie nekolku reda koi sto vi gi pisuvam....
:toe:
posto takva nema.

Nema protest...do ponatamu !!!
Cel eshalon na lugje koi sto si ja sakaat i ljubat tatkovinata smetaat deka amerite cvrsto zastanaa na nasha strana i cekaat grckite blefovi da padnat vo voda.

Soodvetno...protest bi bil kontraproduktiven.

Znam deka situacijata e napnata,ama bas radi toa apeliram na vozdrzanost i pamet.Baravte situacii vo koi sto junacite treba da se pokazat i dokazat- Gospod Bog deli ete edna takva.
Falangata...mora da ostane splotena i slozna...posto inace nema vise da bide falanga.
I aman-zaman...veruvajte im na svoite komandanti.
Posto sekoj eden od nas inace e nistozen i samiot ne reprezentira nikakva organiziranost...ne pa falanga.

Nie...:toe:...mora da pobedime.
Ama ne komandajte napad samovolno.

Ako na mene ne mi veruvate...
veruvajte im na:
Aristotel Tentov
Mirka Velinovska
Milenko Nedelkovski
Boris Damovski
Goran Stojkov

i uste edna cela pleada lugje koi sto so nisto ne dale povod za somnevanje vo nivnite patriotski nameri.

Trust me macedonians...WE WILL WIN!!!
As always...
OSTANETE SLOZNI I EDINSTVENI !
aha... taka velis e rabotata? da vervame? :)

mi ja prajte epten lesna, da si cekam i da si vervam... Vikas Amerikancite ke ne oprat?

A ako ni go opnat? :)

ako ispadni rabotata prlica, prvo vas ke ve pcujam, makar na Stojkov sum mu beskrajno blagodaren za se sho napravil, a i na Tentov, i normalno sekoj od vas koj ucestvuvase vo organiziranjeto na predhodnite 2 protesti.

Zatoa sto siguren sum deka eden ubav SOBIR (naucete razlika megju sobir i protest) ke storese mnogu.

So samoto miniranje na takov sobir, po avtomatizam se snosi odgovornost za nesakanite posledici od tip Dneven Vesnik Nova Makedonija ili Vodno - Drzava.

Rekov poveke pati, NAROD ke zastanese i pred i zad site vas. NAROD. Ako mozam jas od pred monitor, da kontaktiram i koordiniram da se mobiliziraat skoro sto lugje, koi preku licni kontakti samo ke donesat nekolku iljadi lugje, togas taa ekipa shto ja spomna gore, so nasha pomos, mozese bez problem da soberi 100 000 Makedonci i drugi Makedonski gragjani, pred parlament, na eden Velicenstven Sobir koj ke vlezese vo Istorijata.

Vikas da vi se veruva... aj ke vi veruvam, ama citaj pogore, ako bilo sho se sluci neubo, prvo vas ke ve pcujam... i ne samo jas :smir:

@ Bratot:

kolku plemenito, ke smeeme sami da si se nareceme RoM?

i ona MOZEBI Gorna Makedonija... Nova Referenca?

em mi se stemnuva ko ke procitam nesto vakvo, em mi ide da pcujam i da se podsetam na nekoi momenti na Zevsus od tipot

"Izdaja, Narode, Izdaja"

Ko sho pisav gore, ke vidime dali Karev ili Guli imase pravo...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Сердар, ако моазикот се склопи задутре на пример, тогаш ќе правиме друг муабет.

Секој мора да верува некому, во синџир. И ако проценката е грешна, недај боже... о том по том. Иако знаеш, барем читајќи, дека никој од нас не е конформист, така?

Се контактираме. А секако планирај доаѓање. Се надевам, ќе е за прослава.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Samo ref. "fyrom" kje se zameni so MOZEBI " Upper Macedonia " vo megjunarodni institucii.

R.of Macedonia za site sto ne priznaa i za vnatresna upotreba

:smir:
Јасно ти е дека референцата званично е привремена и без разлика што се одолговлечи прифатено е дека тоа не е нашето име.

Прифаќајки смена на референцата со било што друго освен нашето уставно име го зацементируваме тоа име барем за следните 100 години како официјално име!

Голема и фатална грешка!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Јасно ти е дека референцата званично е привремена и без разлика што се одолговлечи прифатено е дека тоа не е нашето име.

Прифаќајки смена на референцата со било што друго освен нашето уставно име го зацементируваме тоа име барем за следните 100 години како официјално име!

Голема и фатална грешка!
Да, референцата е привремена,меѓутоа во интерим акордот со грција имаме потпишано дека се сложуваме на компромисно решение.
Тоа подразбира менување на нашето име и за стално.

Ете тоа се договорил Денко Малевски и Киклопот ,а сега снајди се.

Доколку само референцата се заменува со сегашен предлог, тоа не значи дека земјите кои не не признале до сега нема да можат по нивна воља да не признаат под Македонија во иднина.
Башка овие 122 досега.

Кога тогаш ќе се израмнат позициите и ќе го поставиме прашањето пак, а мислам дека е подобро барем 122 да не викаат Македонија отколку да се договориме уставното да го смениме па за сите да бидеме горни,долни,нови,северни итн.

Ја не верувам во ВЕТО, и сепак....со сите говнарии што ни ги прават не верувам дека ќе не принудат да го смениме уставното име.

Компромисот ќе биде во референцата. Мое мислење тоа, дај боже да биде уште повеќе во наша полза.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Да, референцата е привремена,меѓутоа во интерим акордот со грција имаме потпишано дека се сложуваме на компромисно решение.
Тоа подразбира менување на нашето име и за стално.

Ете тоа се договорил Денко Малевски и Киклопот ,а сега снајди се.

Доколку само референцата се заменува со сегашен предлог, тоа не значи дека земјите кои не не признале до сега нема да можат по нивна воља да не признаат под Македонија во иднина.
Башка овие 122 досега.

Кога тогаш ќе се израмнат позициите и ќе го поставиме прашањето пак, а мислам дека е подобро барем 122 да не викаат Македонија отколку да се договориме уставното да го смениме па за сите да бидеме горни,долни,нови,северни итн.

Ја не верувам во ВЕТО, и сепак....со сите говнарии што ни ги прават не верувам дека ќе не принудат да го смениме уставното име.

Компромисот ќе биде во референцата. Мое мислење тоа, дај боже да биде уште повеќе во наша полза.
Не е пред мене интерим договорот но колку што памтам ние се обврзуваме да разговараме (или преговараме) со Грција, но нема рок за договор ниту дека мора да заврши со успех!!!

Да те потсетам дека секоја страна може кога сака да излезе од преговори!!!

Тоа значи дека додека преговараме можеме на страна да си ја бркаме каузата и евентуално еден ден да излеземе со поволно решение за нас ако предметот на преговори е веќе неактуелен. Знаеш дека ситуацијата денес е многу различна од онаа пред 17 години!

Но, ако потпишеме денес ново име наместо референцата тоа име станува официјално во целата меѓународна комуникација што практично значи дека ќе биде тоа нашето вистинско име по кое ќе не препознаваат. Како ти се викаш дома никого и не го интересира.

Грешиш за овие три работи:

1) Новото име нема да можеме да го смениме дури и да сакаме барем следните 100 години!!!

2) Постои голема веројатност огромен број на земји што не признале под уставно име да почнат да го применуваат новото име затоа што тоа сами сме го прифатиле (САД и Русија меѓу првите)

3) Ниедна друга држава веќе нема да не признае според уставното име, никогаш повеќе!!!

Според мене тоа ќе биде катастрофална грешка во чекори!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не е пред мене интерим договорот но колку што памтам ние се обврзуваме да разговараме (или преговараме) со Грција, но нема рок за договор ниту дека мора да заврши со успех!!!

Да те потсетам дека секоја страна може кога сака да излезе од преговори!!!

Тоа значи дека додека преговараме можеме на страна да си ја бркаме каузата и евентуално еден ден да излеземе со поволно решение за нас ако предметот на преговори е веќе неактуелен. Знаеш дека ситуацијата денес е многу различна од онаа пред 17 години!

Но, ако потпишеме денес ново име наместо референцата тоа име станува официјално во целата меѓународна комуникација што практично значи дека ќе биде тоа нашето вистинско име по кое ќе не препознаваат. Како ти се викаш дома никого и не го интересира.

Грешиш за овие три работи:

1) Новото име нема да можеме да го смениме дури и да сакаме барем следните 100 години!!!

2) Постои голема веројатност огромен број на земји што не признале под уставно име да почнат да го применуваат новото име затоа што тоа сами сме го прифатиле (САД и Русија меѓу првите)

3) Ниедна друга држава веќе нема да не признае според уставното име, никогаш повеќе!!!

Според мене тоа ќе биде катастрофална грешка во чекори!
Стоja зад написаното от тебе.Прво треба да се запрашате дали сакате НАТО на 100% и со секакви услови и шо ке ви донесе НАТО.
Дали да смените името за да бидете во НАТО си струва?Според мен НЕ.Името на прво место,ако смените името се отказвате от 17 година борба.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Од кога сте вие у Нато, каква е ситуацијата дали е боље или полошо, мислам исто?

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Стоja зад написаното от тебе.Прво треба да се запрашате дали сакате НАТО на 100% и со секакви услови и шо ке ви донесе НАТО.
Дали да смените името за да бидете во НАТО си струва?Според мен НЕ.Името на прво место,ако смените името се отказвате от 17 година борба.
Нашата борба е почната одамна, уште кога била турската империја.

Официјално е почната со создавањето на Македонската револуционерна организација на 23.10.1893г.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Нашата борба е почната одамна, уште кога била турската империја.

Официјално е почната со создавањето на Македонската револуционерна организација на 23.10.1893г.
jok :)

нашата борба за слободно живеење никогаш не прекинала. да не одам наназад и зборам за Карпошовото Востание, Разловечкото и други буни и востанија.

Од пропаѓањето на Античката Македонска Држава, до ден денешен.

секој селанец или граѓанин кој ќе се побунел против Римска, Турска, Српска, Бугарска, Грчка и секаква окупација е револуционер, борец за човекови права, свои и на народот.

Допрва ќе се одкрива, изучува и пишува историјата на Македонскиот Народ.

Член од
21 март 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
името и идентитетот се на прво место !!!!!
што ќе ни е нато кога ќе немаме ни име ни идентитет зашто ако смениме име не само дека се откажуваме од нашата борба туку се откажуваме од самите себе од она што сме МАКЕДОНЦИ!!!
ќе се бориме до крај!!!
НЕМА ЛАБАВО ИМЕТО Е ПРЕД СЕ !!!
ЕДНО ИМЕ ИМАМЕ ВО ДУШАТА ГО НОСИМЕ ЗА ТЕБЕ ЖИВОТ ДАВАМЕ ООО МАКЕДОНИЈО

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
jok :)

нашата борба за слободно живеење никогаш не прекинала. да не одам наназад и зборам за Карпошовото Востание, Разловечкото и други буни и востанија.

Од пропаѓањето на Античката Македонска Држава, до ден денешен.

секој селанец или граѓанин кој ќе се побунел против Римска, Турска, Српска, Бугарска, Грчка и секаква окупација е револуционер, борец за човекови права, свои и на народот.

Допрва ќе се одкрива, изучува и пишува историјата на Македонскиот Народ.
Па сега кога имате самостоjна држава,отговорността е много поголема.Треба сериозно да се знае дали сакате НАТО,па да промените името на државата.Лично за мене избора е точен,НАТО може да почека.За се размислим шо носи НАТО?НАТО ке донесе секоja година такса за членство,коja ке се плата от македоските грагани.НАТО ке посака реформи во АРМ-наново пари за това и то от истите тиа грагани.Това кое може да даде НАТО е стабилност и да е предпоставка за повеке странски инвестиции.Во истиа момент вие губите сека година пари и наjважното сменjaте името на државата си.Ако не се лажа това ке е првата држава коja ке си смени името во Европа,дали не и во света.
Ако смените името повекето држави,ако не и сите ке употребуват новото име.Дори и тиа кои са ви признали под уставното име.
НАТО е нешто преходно-денес го има утре може да го нева,па името Македониja e во веки веков.
За това според мен името е на прво место!

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Чинам некои ги омекнаа ставовите околу името,или се лажам?

Јас се сложувам да се смени референцата FYR,ама тоа да важи само за грција.

Ама ништо повеќе.

за другите строго Македонија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Чинам некои ги омекнаа ставовите околу името,или се лажам?

Јас се сложувам да се смени референцата FYR,ама тоа да важи само за грција.

Ама ништо повеќе.

за другите строго Македонија
Това добре,па во международните организации каде е Грциja?НАТО,ЕУ,ОН,ОССЕ?Там пак ке стане спор.Треба решение на проблема,па е нужно некоj да натисне малце Грциja да отстапи и да се намери решение веднаж завинаги по това прашане.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Това добре,па во международните организации каде е Грциja?НАТО,ЕУ,ОН,ОССЕ?Там пак ке стане спор.Треба решение на проблема,па е нужно некоj да натисне малце Грциja да отстапи и да се намери решение веднаж завинаги по това прашане.

Проблем?кој проблем бе ние немаме проблем ние сме си Македонци кој си има проблем нека си го реши,а не и нас да не мешаат.

Проблемот ке се реши кога грција ќе го врати делот што го зела т.е.егејска Македонија вие бугарите кога ќе го вратите Пиринскиот дел,и албанците малиот дел што им бил даден.

А името името наше е МАКЕДОНИЈА е СВЕТО - Библиско.

Никој нема право да го модифицира или сменува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom