Предлог за МАСОВЕН протест

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Проблем?кој проблем бе ние немаме проблем ние сме си Македонци кој си има проблем нека си го реши,а не и нас да не мешаат.

Проблемот ке се реши кога грција ќе го врати делот што го зела т.е.егејска Македонија вие бугарите кога ќе го вратите Пиринскиот дел,и албанците малиот дел што им бил даден.

А името името наше е МАКЕДОНИЈА е СВЕТО - Библиско.

Никој нема право да го модифицира или сменува.
Чул те господ да не го сменат името,ке се радвам навистина.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
па! - кога ќе се собереме ... или и вие мислите дека Црвенковски нема да направи додавка ...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Па сега кога имате самостоjна држава,отговорността е много поголема.
Znam, zato i izgubiv i son i apetit vo poslednite 2 meseci...

Dedovcite zemale pushka protiv CARSHTINI, protiv imperii kako Turskata, i protiv Germancite, koi bukvalno nemale "sparing - partner" , nekoj koj bi mozel da se tokmi so niv vo toe vreme. Nasite predci bile svesni za goleminata na tie drzavi / imperii, no i svesni deka imaat nekoi osnovni covekovi prava, i koga tie prava ne se pocituvaat, togas podobro da se umre borekji se za svoite prava, nego da se zivee kako rob, dali anticki, sredovekoven ili moderen, seedno.

Da ne se bide svesen na faktot deka drzavata e nasledstvo i privilegija, a imeto Sveto Nesto...

eh, da ne zborame za sveti nesta, vo svet kade sto lugjeto nemaat samopocituvanje...

НАТО е нешто преходно-денес го има утре може да го нева,па името Македониja e во веки веков.
За това според мен името е на прво место!
eh, aj kazi mu go toa na Branko Crvenkovski i Branko Gerovski i site Brankovici :)

ne ti gi znam motivite za ova pisuvanje, megjutoa, ako se iskreni zborovi, i ako taka mislis, togas ti blagodaram za poddrskata i za nepristrasnosta :)

koga taka bi razmisluvale onaj del Makedonci koi za nekolku zlatnici bi gi turnale i gakjite, a ne pa imeto da go smenat...

pozdrav
-----------

edit:

@ goca: ete tamu pishaja vojvodite deka cunki rano bilo za vostanie. ne bilo dojdeno pravoto vreme. trebalo da se ceka da vidime sho ke se sluci :)

pa aj da pocekame...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Znam, zato i izgubiv i son i apetit vo poslednite 2 meseci...

Dedovcite zemale pushka protiv CARSHTINI, protiv imperii kako Turskata, i protiv Germancite, koi bukvalno nemale "sparing - partner" , nekoj koj bi mozel da se tokmi so niv vo toe vreme. Nasite predci bile svesni za goleminata na tie drzavi / imperii, no i svesni deka imaat nekoi osnovni covekovi prava, i koga tie prava ne se pocituvaat, togas podobro da se umre borekji se za svoite prava, nego da se zivee kako rob, dali anticki, sredovekoven ili moderen, seedno.

Da ne se bide svesen na faktot deka drzavata e nasledstvo i privilegija, a imeto Sveto Nesto...

eh, da ne zborame za sveti nesta, vo svet kade sto lugjeto nemaat samopocituvanje...

eh, aj kazi mu go toa na Branko Crvenkovski i Branko Gerovski i site Brankovici :)

ne ti gi znam motivite za ova pisuvanje, megjutoa, ako se iskreni zborovi, i ako taka mislis, togas ti blagodaram za poddrskata i za nepristrasnosta :)

koga taka bi razmisluvale onaj del Makedonci koi za nekolku zlatnici bi gi turnale i gakjite, a ne pa imeto da go smenat...

pozdrav
Вие граганите на МК не треба да давате ни една буква да се смени от това име.Ако треба бидете на улицата и протестираjте,свалите владата,сакаjте референдум,па името си не даваjте!Това е кое чувствам во срцето и знам дека е правилно.Грциja нема права да сака да мените имено си,да сменат те името на провинциата Македониja!

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
ок... ама ако се деси промена на името има да ве праам обединети македонци од страната на вечна ловишта ...
добро ајде да праќаме до црвено и грујо пораки случајно да не се збунат од амерички притисок ...
на вести многу ја отекуваат аналитичари кои се спремни на компромис ...
да неиспадне јалова работата , ако нашиве потпишат име со референца или додавка отиде јабана се ...
за дома ќе си бидеме македонци , а за надвор републиканцимакедонци па ќе им биде долго па ќе не викаат ЕРЕМ ...
АКО ЧЕКАЈТЕ ...
колку сум непристојна ЕРЕМИ сакате кафе ?

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Ako go smenat imeto ima da baram malcinski prava.
A za protestot ke treba li rekviziti.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Ќе бидеш прекрстен во скопјаномакедонец.
тогаш ќе ви се одцепиме, ќе ја прајме Битола град-држава, или со Прилепчани и Кавадарчани една федерација на 2 града држави + едно градче ко Кавадарци :)

ми текна веќе и име за Битола :) Хераклеа Македонска. Албанците ќе можат во газо да си го пикнат Охридскиот договор, а Грците ќе ни го пушат со залет. Ќе им опниме со АБЦ една нуклеарка горе во Мариово, и во случај да сакат да не нападнат, ќе се крениме со се цел ебан Балкан во воздух.

или ќе се научат Македонците да се Македонци, или нека си ебат мајката, да излегват уште поголеми дебили од сегашниве генерации.

Преку куро ми е од недоквакани патриоти и разни Бранковци и Бранковичи...

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
тогаш ќе ви се одцепиме, ќе ја прајме Битола град-држава, или со Прилепчани и Кавадарчани една федерација на 2 града држави + едно градче ко Кавадарци :)

ми текна веќе и име за Битола :) Хераклеа Македонска. Албанците ќе можат во газо да си го пикнат Охридскиот договор, а Грците ќе ни го пушат со залет. Ќе им опниме со АБЦ една нуклеарка горе во Мариово, и во случај да сакат да не нападнат, ќе се крениме со се цел ебан Балкан во воздух.

или ќе се научат Македонците да се Македонци, или нека си ебат мајката, да излегват уште поголеми дебили од сегашниве генерации.

Преку куро ми е од недоквакани патриоти и разни Бранковци и Бранковичи...
Сердар, не сум од Битола, Прилеп ни Кавадарци, ама ти го подржувам предлогот за тотална автономија. А особено ми се допаѓа тоа со нулкеарката :smir:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
luge ajde neka bide ova pobrzo zs otidovme ako ne...ja sobiram luge i cekam od vas komanda...neka bide denovive...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
luge ajde neka bide ova pobrzo zs otidovme ako ne...ja sobiram luge i cekam od vas komanda...neka bide denovive...

мори мооомеееее магдееееее

изгорееев за тебееее :)

чекај магде, кој чека ќе дочека, ја некој чекан по гла, ја ново крштениче

ми се :pov: од заспаноста на некои луѓе, ама „водачите“ на првите два протеста рекоја чунки да чекаме...

знам дека ќе испадне „Е сердаре, во право беше“ , ама ќе ги шамараме друг пат, сега треба да сме Обединети како никогаш.

Нека ни сменат име, ќе им ги смениме личните карти со некролози и надргобни плочи на кои ќе пишува „тука лежи предавник на Македонскиот Народ и Држава“ , и после ќе си ја пееме

Темен се облак зададе на врв на Шар Планина
на врв на Шар Планина, на Ајдучката Рамнина

Станвајте браќа не спијте, со душман да се бориме
со душман да се бориме, Земја да ослободиме

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
мори мооомеееее магдееееее

изгорееев за тебееее :)

чекај магде, кој чека ќе дочека, ја некој чекан по гла, ја ново крштениче

ми се :pov: од заспаноста на некои луѓе, ама „водачите“ на првите два протеста рекоја чунки да чекаме...

знам дека ќе испадне „Е сердаре, во право беше“ , ама ќе ги шамараме друг пат, сега треба да сме Обединети како никогаш.

Нека ни сменат име, ќе им ги смениме личните карти со некролози и надргобни плочи на кои ќе пишува „тука лежи предавник на Македонскиот Народ и Држава“ , и после ќе си ја пееме

Темен се облак зададе на врв на Шар Планина
на врв на Шар Планина, на Ајдучката Рамнина

Станвајте браќа не спијте, со душман да се бориме
со душман да се бориме, Земја да ослободиме
настаните го сменија текот
нема простор за чекање

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Гоцо, јас требаше вчера или денес да тргнам. Објаснав дека ми треба некој од старите организатори, или некој кој СЕ НАОЃА во Македонија, кој ќе се нафатеше да ја дели одговорноста со мене...

Реков еве повик, еве предлог, еве мрежа на луѓе, еве пари за флаери.

A да закажам собир, и да не се појавам таму да го реализирам истиот не беше опција. Како да закажам собир, и „случајно“ ме уапси некоја полиција узпат? Или ми се „дупни“ гума?

Објаснав, дека ми треба некој кој е долу. Па само тие Скопјани и Битолчани со кои сум во контакт ќе мобилизираа чудо на луѓе!

„Војводите“ ми рекоја да чекам. Чекам.

Нека се јават Војводите тука нека зуцнат. Ете читам се некој е зафатен и велат да се чека... Ги сваќам дека треба да се игра умно, дека не треба да се заеби нешто со брзоплетост, ама сето ова да не беше трагично, ќе беше смешно...

Народен Собир не можеше и не можи никако да ни наштети, а ако некаков „командант коки“ се обидеше повторно да предизвика некаков екцес, како и претходниот пат, полицијата ќе си ја завршеше работата.

Ќе чекам. Или повик, или ново крштениче.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Гоцо, јас требаше вчера или денес да тргнам. Објаснав дека ми треба некој од старите организатори, или некој кој СЕ НАОЃА во Македонија, кој ќе се нафатеше да ја дели одговорноста со мене...

Реков еве повик, еве предлог, еве мрежа на луѓе, еве пари за флаери.

A да закажам собир, и да не се појавам таму да го реализирам истиот не беше опција. Како да закажам собир, и „случајно“ ме уапси некоја полиција узпат? Или ми се „дупни“ гума?

Објаснав, дека ми треба некој кој е долу. Па само тие Скопјани и Битолчани со кои сум во контакт ќе мобилизираа чудо на луѓе!

„Војводите“ ми рекоја да чекам. Чекам.

Нека се јават Војводите тука нека зуцнат. Ете читам се некој е зафатен и велат да се чека... Ги сваќам дека треба да се игра умно, дека не треба да се заеби нешто со брзоплетост, ама сето ова да не беше трагично, ќе беше смешно...

Народен Собир не можеше и не можи никако да ни наштети, а ако некаков „командант коки“ се обидеше повторно да предизвика некаков екцес, како и претходниот пат, полицијата ќе си ја завршеше работата.

Ќе чекам. Или повик, или ново крштениче.
serdare ja sum za protest i ke pomognam kolku sto mozam da organiziram so povekje luge.

I jas cekam na povik.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom