Предлог за МАСОВЕН протест

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Сакате да чекаме? Да не биде рано а...

Арно бе ќе чекаме.

Само да си знаете дека после предавнички потпис нема назад.

Тогаш глави ке летаат ама пак нема да го вратат потписот.

N

n/a

Гостин
De be ne ja radikalizirajte rabotata povekje od sto treba...
Rekov,zamoliv,pobarav trpenie.
:toe:
I nikoj ne me razbra izgleda.
Ja razbiram vasata netrpelivost i isplasenost od moznonovo politicko predavstvo...
ama aman-zaman covecki razberete deka ne e dobro da si davame NAJVEROVATNO AVTOGOL so brzi i nepromisleni postapki.

Koga pravis nesto sto e cuvstvitelno mora da go pravis max. presmetano i odgovorno.
I prvo,osnovno i krajno-treba da bides svesen startno za reakcijata koja sto sakas da ja predizvikas i dobies.
Eve aj kazete mi...sto ke dobieme so nov protest?

Protest (i ne samo) ...ke ima ako nekoj se drzne da go prifati neprifatlivoto!
A do togas...ne e pametno da im ja oslabuvame pozicijata vo pregovorite.
I ovaka ne se kompaktni.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
aj, ko na detence ili ko na maloumen, nacrtaj mi kako eden masoven Naroden Sobir ke im gi oslabese poziciite na "nashite" ?

ne svakjam...:toe:

@ tanus: jas ne sakam i ne sakav da cekam...

"vojvodite" taka cunki rekoa...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
aj, ko na detence ili ko na maloumen, nacrtaj mi kako eden masoven Naroden Sobir ke im gi oslabese poziciite na "nashite" ?

ne svakjam...:toe:

hehhehe, pa trgni prvin od toa koi im se poziciite :nesvest:

Ako izlezeme kje im bide poteshko da go smenat imeto... :pos:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nema da im e potesko da go smenat imeto. Toa e veke smeneto, se ceka samo na pet do dvanajse za da potpisat vo Bukurest, za spas na drzavata, teritorijalniot integritet i suverenitet, osobeno po posledniot povik na Srbija do UN i UNMIK za fakticka i formalna podelba na Kosovo na srpsko i albansko.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
aha, znaci ke ne prekrstat za nashe dobro? :pos:

kako mi pisuva vo novoto krstenice?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Seuste se tegnat okolu definitivnoto ime, ama nie sakame New Republic of Macedonia, a ahajcite mosne uspesno ja bijat bitkata za Republic of Upper Macedonia.

USA nema protiv obata predloga, no, sepak na nasata strana e za New Republic of Macedonia, nasproti Upper ili Republic of New Macedonia.

Mada i Ripablajka Makedonidza - Skopdze ne e vo igra veke, se suska, no najmalku verojatno.

Jas bi igral na prvite dve, pri sto "pobedata" ke vide dvoslojna:
1. pokana i brza ratifikacija za NATO i datum za pregovori za EU, dur se igraat predizborie nasite
2. pridavkite macedonian za jazik i narod ke ne oznacuvaat nas kako narod, so sto se zacuvuva identitetot.

Ete koja e poslednata varijanta koja e prifatena, uste da se dofinaliziraat detalite.

A nema potreba. I legalisticki i egalisticki, i politicki i real-politicki nema potreba oti seuste e na sila vremenata kade ne pisuva do koga mora da se najde kompromisno resenie za razlikata so imeto, tuku eksplicitno ja obvrzuva Grcija da ne gi poprecuva integriranjata na Makedonija pod referencata.

No. Ne sum jas minister, jebiga. Ivajlo Kalfin pardon Antonio Miloshov e.

P.S. Normalno deka e za nase dobro, kupuvajte makedonski proizvodi, neli!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Seuste se tegnat okolu definitivnoto ime, ama nie sakame New Republic of Macedonia, a ahajcite mosne uspesno ja bijat bitkata za Republic of Upper Macedonia.
Garfild, NEMOJ NI DA SE OBIDES!

Mnogu ubavo znaes deka NIE , Narodot, ne saka ni bukva, taka da mozebi VIE, nekoi tamu, sega se obiduvate da predstavite deka New Republic of Macedonia ke bide golema velicenstvena pobeda na NAS.

Nemoj, ne gresi dusha, ako si ti vo to "NIE" , sigurno ne si del od NIE.

Nema da pomine nikakva demagogija od tipot "gi zaebavme Grcite, se izborivme za Nova Makedonija"

Ke pagjaat glavi, mnogu.

Ova ne e Rodos, tuku Makedonija. Ako mene me nema, ima iljadnici Serdari, pocnuvakji od mojata familija, do nekakvi mrsulavi tinejdjeri niz site gradovi i sela.

Ako ne se svesni sho pravat, da im nacrtam jas?

neka citaat kajgana, menuvanje ime NE E cekor do sigurnosta od raspagjanje na drzavata, tuku cekor POBLISKU.

Eh, do tamu padnavme, TI da ni upikvas tuka "nie" ?

Svesti se macor, besmrten se stanva na dva nacina, ko predavnik, i ko pravednik.

Napravi go praviot izbor. I ti, i sekoj tuka na forumot, i niz Makedonija, i niz svetot.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
29
Garfild, NEMOJ NI DA SE OBIDES!

Mnogu ubavo znaes deka NIE , Narodot, ne saka ni bukva, taka da mozebi VIE, nekoi tamu, sega se obiduvate da predstavite deka New Republic of Macedonia ke bide golema velicenstvena pobeda na NAS.

Nemoj, ne gresi dusha, ako si ti vo to "NIE" , sigurno ne si del od NIE.

Nema da pomine nikakva demagogija od tipot "gi zaebavme Grcite, se izborivme za Nova Makedonija"

Ke pagjaat glavi, mnogu.

Ova ne e Rodos, tuku Makedonija. Ako mene me nema, ima iljadnici Serdari, pocnuvakji od mojata familija, do nekakvi mrsulavi tinejdjeri niz site gradovi i sela.

Ako ne se svesni sho pravat, da im nacrtam jas?

neka citaat kajgana, menuvanje ime NE E cekor do sigurnosta od raspagjanje na drzavata, tuku cekor POBLISKU.

Eh, do tamu padnavme, TI da ni upikvas tuka "nie" ?

Svesti se macor, besmrten se stanva na dva nacina, ko predavnik, i ko pravednik.

Napravi go praviot izbor. I ti, i sekoj tuka na forumot, i niz Makedonija, i niz svetot.
POTPIS!!!!!!!!!!!!!!!!

Garfild idi :drk:

N

n/a

Гостин
POTPIS!!!!!!!!!!!!!!!!

Garfild idi :drk:
A be taka sakam da ste mi pred oci i ti,i toj serdarot i red drugi,i toa kopiljanata od sdsm i site sto podrivaat znajno ili neznajno celosno zaednicki stav...
pa da vi odcitam edna lekcija ko sto e red...na cel glas...
da letne vamu i tamu po nekoj shamar i kloca...
i da ve vidam dali i sto ke zborite posle toa.

Klovnovi edni.
Garfild ili jas mozda gradime drzavna strategija.
:tapp:
beeeeebes besh besh besh...stoko...:baeh:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
zevs

ona za shamar zapamteno :)

aj vaka, procitaj go pak mojot tekst

jas ne go obvinvam Garfild deka gradi strategija, nego neka ne definira "nie" i "nase" kako sho ne e za definiranje :)

i pazi kako se izrazvas, nie bitolcani sme MNOGU nezgodni kaj nekoi izrazi...

sega ke ti prostam, ke imas prilika da se objasnis i izvinis...

ama prvo objasni...

koj e zaednickiot stav?

edit:

ovaj uste pomangupskiot tekst ic ne ti trebase, ne se raspravaj so mene, ne ni probvaj...

N

n/a

Гостин
zevs

ona za shamar zapamteno :)

aj vaka, procitaj go pak mojot tekst

jas ne go obvinvam Garfild deka gradi strategija, nego neka ne definira "nie" i "nase" kako sho ne e za definiranje :)

i pazi kako se izrazvas, nie bitolcani sme MNOGU nezgodni kaj nekoi izrazi...

sega ke ti prostam, ke imas prilika da se objasnis i izvinis...

ama prvo objasni...

koj e zaednickiot stav?
1.Deka nema promena ni milimetar..
i deka ke se potrudat da gi poebat toa ciganite diplomatski.
Ama toa e nemozno be drugar koga imas edna pleada na predavnici u `ekipa` za pregovori,uste polosho nemas ni ekipa i zamisli pretsedatelot kazuva edno,premierot drugo,tamu nekoj lider na politicka partija treto ...

Ludilo...:toe:
Koj kogo ke poebe taka...ti teknuva?
I ti teknuva zosto?
Zatoa sto nema eden mudonja pa da gi fati so ortoma za vrat site tie stoki i da gi sedne na masa i da im kaze sto treba da procitaat...
Koj ne saka,ne moze,ne znae da cita...:toe: tegni ortomata.

I ako digas protest...digaj go!
Dosta go zboris vise...
I jas sakam...ama sega za sega nema.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129

Ke pagjaat glavi, mnogu.
Уште ли си наивен :wink:. Сети се како постот за „геноцидниот народ„ лесно помина па ќе помине и ова и тоа многу полесно отколку што мислиш. Сакаш да се кладиме?

Ниедна глава нема да падне, ти гарантирам :wink:.

Подобро да сватиш со кого си имаш работа отколку да се надеваш и занесуваш непотребно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom