Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
..Кога ја повлеков несакајќи новогодишната елка накај мене и кога ме затрупа па кога ме бараа и влечкаа од под неа.Лампионите беа буквално низ целата соба,а јас станав со светкави ленти на глава.
Сеуште се сеќавам на фацката на мајка ми кога падна тоа чудо врз мене и сега во моментов сето тоа ми е смешно,а тогаш си добив убаво викање.:jaj:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Најдлабоко шо можев да ископам е кога бев 3 години.Се качив на маса додека баба ми беше в кујна и се џитнав и си скапав челото.Многу плачев, после идеше шиење, доктори, плачење, и фобија од маси:смајл:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Памтим кога имав 5-6 год. ја свирев на гитара (играчка) песната: Како кучето мое :D

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
најстаро сеќавање кое го иам во прво оделение коа со едно другарче првите денови од школото ја направивме целата табла со креда бела пред да дое учителката и одма ни ги викнаа родителите ...ова никад нема да го заборавам а многу одамна било....:helou:

D

DeviL_32`

Гостин
На 2 години кога си ја изгорев дланката со ќибрит...Уште имам белег :D

Член од
27 март 2007
Мислења
91
Поени од реакции
1
Se sesavam na prvata moja zelba:) imav nekade 2 ili 3 god i se sekavam kako jas i sestrite sedevme na skalite vo kukate so ni e na selo(tamu imam ziveeno do 3 god). i taka imav trepka na liceto i sestive mi rekoa da zamislam zelba, i ispada deka ke mi se ispolni:) i potoa me prasaa so zelba zamisli i jas im ja kazam mojata zelba so bese ZELENA hahahahahahahhaha.neznam zoso ova mi e ostanata vo sekavanje, ne se sekavam na nisto drugo do 5 godini osven na ova,verojatno zoso se imam usrameno potoa koga me zezaa.Uste me zezaat za ova:)

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
баш сеа ја прашав мајка ми, се сеќавам дека сум била премногу мала, по тоа што татко ми ми менеше пелени на креветот во куќата кај дедо ми, интересно ми било шо двете ноџиња со една рака ми ги држеше и ме подигаше како заклано јагне за да ме поднамести и по тоа што пижамките беа специфични и се закопчуваа на грбот, сеа ја прашав мама на колку години сум била, и веројатно е помеѓу 1 или 2. е после тоа иам многу сеќавања, на 3 коа истурив гравче од чинијата пошо седев на столче и 2-3 перници, несакав во дубак па коа ми ја дупна брат ми главата и за казна ми ја дадоа неговата нова маичка со патика што свири на неа :) и така... :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
хммм мое најстаро сеќавање доаѓа од мојата 3 година и ме потесетува на дедо ми, се сеќавам бев да гопосетам во болница, се сеќавам на болницата на дедо ми на се околу мене...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Мислам дека најстаро сеќавање ми е како стојам во кујната до мама и чекам нешто да приготви и да ми даде, на 2-3, а можеби и на 4 годишна возраст, во старата куќа во селото (Добрејци) кога живеевме.:pipi:
Во меѓувреме дојде сестра ми, продрдори нешто, ме викна некаде мислам и...не се сеќавам...:pipi:

Хаахаха..За момент помислив дека се сеќавам на мојот прв роденден, кога всушност и го кажав мојот прв збор-деде:)pipi::)), но нема шанси секако. :tv: Тоа го гледав на видео касета. :)

:salut:

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Наjстаро секаванjе ми е од две години пред да почине дедо ми, тогаш идеа медицински сестри каj нас дома и му ставаа инекции а jас бегав од нив и се криев под масата во куjната. И то

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Кога имав 4 години за мојот роденден.:helou:

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
кога ја китев кваката од вратата со триста чуда, и кога ќе отвореше некој ми ја растураше и се лутев:icon_neut

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Мое прво сеќавање ми е се будам навечер беше запалено светло и татко ми ми остава фудбал на надкасната до креветчето сеуште не напумпан а мајка ми вики сега спиј утре со татко ти ке играте фудбал. А колку години сум бил неможам точно да кажам го прашав татко ми а он и вика на мајка ми измери му температура на Бојан не ке да е нешто арен :pos2:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Охохохоох најстаро сеќавање кога примав инекции и ме носеа по лекари.. моите знам беа на работа и мораше комшија еден да ме носи (близок другар на татко ми). па се сеќавам и викав на таа докторката КЕ ВИДИШ ТИ КЕ ТЕ БУШАМ ЈА УТРЕ СО БУРМАШИНА!!!
хахахах копиљ бе.. а инаку.. имав едно 4 годими мислам..

Kajgana Shop

На врв Bottom