Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување
M

Mr.InF3ction

Гостин
памтам мн работи од детството...да не речам се :XD:
најубавиот спомен ми е кога за прв пат видов нилски коњ...мн убави спомени ги има мн...како со другарите/ќите сум играл ( :XD: ) ово оно....тинтири минтири :hihi:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Стар спомен....
може не е ова најстаро на шо се сеќавам ама сеа ми текна...
во бугарија на одмор бевме ја 4-5 год имав ги закопав влечките во песокот и неможев да ги најдам после и ми купија други :toe:

П

Паган-др

Гостин
Кога сум имал 4-5 год. во Грција на одмор, ми текнува скокав во вода од на тетка ми колената и се превртев сосе гума нозете нагоре неможев да излезам и татко ми ме фати за нозе и ме извади. Пред тоа ништо не ми текнува.

S

SSS-Stolica

Гостин
2-3 години мислам дека имав...знам се сеќавам во дворот у куќата во еден кафез имав еден каранинец и цело време ми свиркаше а јас застанат го глеам и го слушав...

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Првото сеќавање ми е од 1 година и 7 месеци (мојата крштевка)
И тоа баш убаво све памтам!

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Prvoto....koga bev 2.5-3 godini koga si ja zalepiv rakata na peglata :pos:

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
на 3от роденден кога татко ми ми купи зелен точак :Д

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
На 3-4 години кога сонував дека одам во вц и се разбудив над шољата како мочамм....

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Појма неам од кога се случкиве, можда не бев многу мала..
Едната, бевме на плажа Горица прва, со пријатели од мама и тато. И жената ми рече „Пу да те серет кокошките“, демек лична нешо ко шо си велет.
И јас шерета „тебе да те серет“

Друга, кај баба и дедо, со сестра ми и брачеда ми и многу вриштевме. И дојде чичко ми одоздола и ни рече „ушите на кровон“, не искара.
И јас не го дослушнав и му викам „тебе ушите на гробон“. Му го реков, не знаеше кај да се свртит. Башка, разновидни финти сум имала. :pipi:

Другиве работи не знам дал ги памтам, или сум ги глеала на касета/ми ги раскажвеле, и зато не ги кажвам.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
на 2 години и нешо ко бев со мојте на одмор Хрватска, Дубровник ... памтам дека шетав таму покрај кејот и мн убо памтам дека стално ко ќе одев на плажа си ја земав крпата и му се тупнував на едни женски негде 20 ина години беа тие :vozbud: ( а јас пижлак 2 години замисли ме :vozbud:). Дури и иам слика со нив :pipi:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
незнам колку години имав, бевме Дојран со баба ми и дедо ми, и имаше школки и ме боцкаа на стапалата и дедо ми ми направи влечки од шишиња и шетав со нив ко џупче xD

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
На мој втор роденден, си ја бутнав тортата од маса на земја. И тато купи нова (имаме слаткара во близина) и таа торта ја напраив калакурница, си брцнав внатре поштено. Изедов 2-3 заушки. :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
најстаро сеќавање: гледам пред мене мајмунска фаца, ооо сега ми текна тоа бил докторот што ме породил т.е. мама е породил. тоа е моето најстаро сеќавање :pipi: ако ми текне за уште постаро ќе пишам попосле

D

dh00|

Гостин
имав 3 години и се сеќавам дека се карав со татко ми, поточно го убедував дека со 4 години можело да се оди нашколо:gigglesmile: (едвај чекав да седнам в клупа:pos2:) тврдоглаво створење сум била...а и уште сум:yee:

Kajgana Shop

На врв Bottom