Првиот ден во Средно/Факултет

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
ех ко ќе ми текнит на ова уште си се смеам :)
одам јас со тато да се запишам, сама не сакав да одам од пусти срам и пишам сеа таму во тие пријавите аама еднаш ја згрешив и аајде пак туркај се да купиш друга. Купив... и таа ја згрешив... еваааа смотана... ај пак туркање и конечно ја напишав ко шо требит. И сеа да не раскажвам на долго и на широко какви доживувања имав дремејќи на тие пенџерите, сонце директ в глава те мават, уш малце да се онесвестиш, а тие глупаците внатре се смеат ко зелени и пола ги враќет. Аиии си реков ак ме вратат и мене свршив работа, дупла доза чекање. Среќа не ме вратија, ги дадов документите за економски и после неколку дена одам да ги видам резултатите, а по пат се молам да не сум примена. Ииии прва на листа во одбиени... хех шубо. :)
следниот уписен рок од сабајле прва се нацртав пред врата, се запишав, ме примија уште одма имаше списоци кој во кој клас е иии пошо мојот смер беше единствен, паднав во кец. Пак ко видов со кого сум абе се прерадвав. :mutava: Иии одам прв ден на школо аама срам ти е да прајш муабет и седнав со една заутена на втора клупа и мрдање амин. Ај после се опуштивме малце, се преместив ОДМА на друга клупа (фала богу :)) со тие шо се знаев заебанции едно друго, со другите се пулиш коцкесто мислиш ќе те убијат со поглед. Ама по 1-2 недели се’ си се среди, со сите се запознавме, се опуштивме иии 4 години по ред ни поминаа најубо шо мојт. Е сеа ќе видиме на факултет шо ќе е :devojce:
хех изглеа денес сум расположена за реферати :)
 

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Првиот ден во средно не ми беше некоја тешка ситуација затоа што сите ги познавав, но затоа првиот ден на факултет ми беше еден од потешките.Јас од друг град никој значи буквално никој не познавав и занев дека треба да отидам во свечениот амфитеатар а не знаев каде се наога.И ден денес се смеам како подзастанав сред преполн амфитеатар а не знаев каде да седнам.Од првиот ден на факултет кога ни ги даваа индексите запознав колешки со кои и ден денес добро комуницираме.:kesa:
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Na prviot srednoskolski den otidov taka malku bev zagubena oklu toa so koj ke se padnam u klas:)) toa ti e najgolem problem togas:)) dobro se pomina. A za prviot den na fakultet otidovme taka poveke bevme i nemav nekoja panika vo sebe sto kako zosto, gore dolu se ni objasnija odma bevme na predavanja da ne sme gubele vreme:) i po greska stapnav so leva noga:) mozda i za toa me bie maler celo vremeee hmmm:)
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Првиот ден во средно отидовме малце порано,се туркавме пред врата да видиме на список во кој клас сме,јас се паднав со 3ца што учеа со мене во основно,другите беа во друг клас.Влеговме внатре го слушавме говорот на директорот,не собра класната и се качивме горе.Седнав кај стигнав,се запознав со неколку души иако ги заборавив до другиот ден и така.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Првиот ден во средно не читаа во ходникот,немаше списоци и тие што си ги слушавме имињата,се потргавме настрана.Потоа класниот не собра и не однесе во училна.Мене ми беше малце глупо пошо од клас не знаев никој,од мое основно само 5 души отидоа у ЈБТ,па после ја познав една,ми учеше во генерација,почнав на сите да им зборам уште од 1 ден и така.
Мислам дека никогаш нема да го заборавам тој ден.:vozbud:
 

Janev

____________
Член од
27 март 2007
Мислења
2.856
Поени од реакции
58
prviot den mi bese dobar bidejki so poveketo deca se znaef, ne procitaa tie od smerot toj i toj da vlezat, se zapoznavme so klasnata, posle so tek na vreme se zapoznavme site zaedno od klasot
 

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Првиот ден во средно директорот излезе и не поздрави, на влезната врата имаше објавено список за новите ученици кој во која пралелка да биде, кога влегов во училницата видов дека сум со старата „мафија”, веќе ми олесна.
 

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
prviot srednoskolski den vo prvoto uciliste bese lesen zatoa so gi znaev edno 30% od klasot,i ko normalen den si sednav,i si uzivam,
a drugiot prv srednoskolen den bese malku poinakov,novo uciliste,novi faci,nikoj ne poznavam od nikoja generacija,bas ko nekoi od filmovite so gi davat
anyway ja cekav novata klasna vo hodnikot,pa ko dojde mi vika ajde po mene,i go vlegov abe site pogledi vpereni vo mene:kesa:,mi vika klasnata sedi tamu,vo poslednata klupa(jas olesnuvanje,bas moeto mesto).dodeka odev slusnav nekoi pretpostavki za toa koj sum,poveketo vikaa deka sum bil od 3 ili 4 god(licam na povozrasen odkolku so sum) i sum dojden da pravam test po italijanski deka nekoi izbegale od cas ko trebalo da go pravat.pa duri posle im stana jasno,na klasen cas deka sum The New Guy
 

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Prviot den vo sredno?! pa ne bese nisto strasno:) ne mi bese ni malku sram i zaso sum takva, odma se zapoznav so taa so sedna do mene:) vo rok od edna nedela, veke zbrorev so site:) interesno...zapoznav novi luge:)
 

inquisitor

ИДИОТ
Член од
22 март 2007
Мислења
833
Поени од реакции
3
Првиот ден во средно... ЗАКОН! Пошо сите се знаевме! хахахах... Наредени ко овци во школскиот двор, не читаа класните со мајчински збор. Букви сказни песнички на секој нов час, класната ни кажуваше со милозлив глас (т.е. две класни ми се сменија) :):) во класот се погодивме тињ шо сакавме така да се беше ВО НАЈДОБАР РЕД :)
 
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ja barav ucilnicata i nikako ne ja najdov sreka pomina edna cistacka ja prasav kaj e i ja najdov na edno zabegano mesto ali u sekoj slucaj top bese toj den :)
 
Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
od sredno prviot den ke go pamtam :) a od fax pa onaka...

od sredno, idam jas so eden drugar pred skoloto i guzva, samo nekolku poznati, pocnaa da citaat koj kade treba da odi, a od sto bese guzva ne se slusase nisto, koj slusna si otidna drugite se cudime kade sega... i taka sedime pred skoloto i dojde eden drugar i mi kazuva kaj sum i jas odma nakaj ucilnicata ama kako sto bev taka ,,zabrzana" vleguvam jas vo ucilnicata i gledam vnatre abe skoro site nepoznati, ama me fativ sram... i se pretstavuvam jas na profesorkata (deka docnev) ama kako za beljata mastikata sum ja zaboravila vo usta... i profesorkata mi vika so mastika ne se zboruva, ama taka arogantno! lele vo toj moment abe otvori se zemjo goltni me mi bese! i gledam korpa vo ucilnicata nema, nema kade da ja frlam mastikata a site gledaat vo mene... i izlegov od ucilnicata i ja frliv vo hodnik-pozadi radijatorot :) od sto bev zbuneta... i se vrativ vo ucilnicata, vidov edno mesto slobodno i sednav.... :) abe uzas den! posakav da ne se vratam veke vo toa skolo! :)

a prviod den od fax... pa sto znam ne se ni sekavam bas bas... pocnavme da go pravime rasporedot, otkako go napravivme pocnavme so predavanja i taka... profesorite se pretstavija, pa ne citaa site i odma so predavanja...
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Првиот ден во средно бев ставена во некој филм, немав трема воопшто, ама сите деца од класот ми изгледаа мутави некако, и не знам зошто, малце бев као од друга планета, едвај правев муабет со нив, ко да не го заслужуваат моето друштво. :pos: Таков ми беше денот, иначе не сум таква. :icon_lol:
Веќе вториот ден си го проширив кругот на пријателства за едно 20 души плус, и одма успеав да се најдам во муабет со нив и да ги освојам нивните симпатии, дури и сфатив дека не се мутави воопшто, туку напротив-баш се океј. :)

А некако иам трема од првиот ден на факс. tazno:
 
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Ja imam 3 prvi denovi vo sredno uciliste( odnosno tri razlicni skoli) , vo prvoto onaka lagano upoznavaje ova ona za 3 dena se znaev so celo skolo . Vo vtoroto skolo mi trgna interesno od samiot pocetok , prviot den mi izbrkaa od cas :icon_lol:(taka mi e koga sekogas kaj i da idam so site OLOSI se zdruzuvam ) :) . A dodeka pak u 3toto skolo prviot den mi bese najnormalen(veke naviknat i sve toa ) a i baska pola klas go znaev. Inaku neam problemi so zapoznavanje i takvi raboti , ako sakam da se vklopam odma , odma ke se vklopam(treba samo da znaes vo koja sredina kako da reagiras, ponekogas i da bides toa sto ne si ( na pocetokot) )
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.555
Поени од реакции
48.079
Прв ден кога отидов на школо за разлика од повеќето од овде знаев по некој имав од основно 1 другар и 2 другарки.Си седнав на прва клупа пошто класната ми беше една многу еблеста жена(уште е) Со тие што не се знаев од клас се запознав на голем одмор втор ден(за разлика од некои мисири што се срамеа) и натака е се историја.Завршив во добар однос со скоро сите соученици,и со две-три професорки,Од тогаш се немам појавено во тоа школо а мислам да дојдам откако ке завршам факултет да ги демантирам ..sd
 

Kajgana Shop

На врв Bottom