Првиот ден во Средно/Факултет

SUDBINA

Boss
Член од
20 мај 2006
Мислења
85
Поени од реакции
0
Првиот ден во средно допрва ке го видам затоа што савршувам сега 8мо одделение - а којзнае као ке биде на фалкутет - има нозе да ми се здрват:lud:

Член од
20 декември 2005
Мислења
876
Поени од реакции
1
ma koa otidov prvo koa vlegov u ucilnica onaka cel klas se sobrale i prvo so pomisliv bese "JAS SO OVIE IZRODI LI KE UCAM" onaka site ko utepani mi izgledaa.... sreka imase nekoj deca sto gi znam pa taka bev po opusten!

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Прво идам у школото, сам, во училишниот двор така чекам сам, не гледам никој познат. Само гледав шо женски имаше не беа лоши :) . После отворија вратата и ни покажаа кај ни се училниците. И сите влеговме и одма формално поздравување: здраво јас сум тој и тој. Така се дружев со тие луѓе додека нешто не ме изнервираа и се преместив од тој клас и сега ми е супер.

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Леле прв ден средно... тоа беше... катастрофа... Директорот не собра у тоа свечената сала и кажува ајде 1-1 со тој професор, 1-2 со тој... 1-7 со тој и на крај место да каже 1-8, вика и остнатите... После почна да ни збори како Корчагин е школо со репутација.. бла, бла, бла.. како ќе ни давале по 3 теста во ден, како за ништо не сме смееле да се буниме.... Ај остај тоа, тој полуретардираниот ни збореше пола саат и после се качуваме накај училница и по пат се сопнав по скали... После не прозиваат и ја знам дека сум си прва у список зш такво ми е презимето, ама класнава кажува друго презиме а мое име и јас не се јавувам зш си мислев дека има некој друга Марија...а немало... И така доживљења...

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Prviot den sredno mi bese mnogu interesno.Jas i dvete najverni drugarki se zapisavme Medicinsko i prviot den stoevme pred uciliste i cekavme da ne prozivaat vo koj klas ke bideme.Dvete gi procitaa vo ist klas,a jas se tresev od strav i nervoza ako ne padnam so niv.Za sreka,me procitaa i trite bevme presrekni:je:,samo se smeevme za gluposti i gi ogovaravme drugite.A,prviot den na fakultet mi bese mnogu dosadno.Ne bev so drugarkite,ama brzo najdov luge so sme ucele zaedno vo osnovno ili so gi poznavam od nekade.Na site mu bese interesno,a mene mnogu mi se spiese i postojano prasuvav koga ke si odime.

Гогото

MYSTIQUE
Член од
14 јуни 2006
Мислења
139
Поени од реакции
2
Има ли некој сто е на Економски на смерот е-бизнис, планирам нешто таму да се запишам ама благо сум алергичен на математика, па ме интересира дали воопшто има математика на тој смер и дали е тешка ако ја има...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ако не знаеш математика бизнисмен не бива од тебе : зијан ќе бидеш. :pos: :pos: :pos:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Гогото напиша:
Има ли некој сто е на Економски на смерот е-бизнис, планирам нешто таму да се запишам ама благо сум алергичен на математика, па ме интересира дали воопшто има математика на тој смер и дали е тешка ако ја има...
има, има...па штом се запишуваш на економски, логично е да има математика.така.нали?:)

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Prv den na fakultet kako nekoe mule bev. Uste ne se znaevme koj sme makedonci i zboruvavme na bugarski megu sebe...prvite dve tri recenici.....katastrofa....koga ke mi tekne se smeam :pos:

Macedalien напиша:
Ако не знаеш математика бизнисмен не бива од тебе : зијан ќе бидеш. :pos: :pos: :pos:
Koga treba da dava treba da samo da minusira, a koga treba da zima pari....samo plus...toa e prav biznismen :pos:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
I ja sea zavrsiv osmo pa sea sredno ke vidime ama denes imav trema , nova sredina si vikam sea NAE*AV od Septemvri :ija:

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Прв ден на факултет како изгубенм германец, нити познавав некој, нити знаев во кој поредавални да идам на предавање, нити кој ми се професори - асистенти, нити што се тоа колквиуми абер немав а и да ви кажам ич мува не ме лазеше си поседов два саата па ајде у Стив на журка нормално

Член од
27 април 2006
Мислења
176
Поени од реакции
2
Има некој во ова средново полициско што е кај затворов идризово?
За 1 година ке завршам основно па планирам таму да се запишам, па да се распрашам како е

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Da se zapises vo gostivarskata gimnazija bogami treba da imas hrabrost, a jas odamna bev resena deka ce se zapisam gimnazija bez ogled na se. I taka se od drustvovo i se mozno sto znam se zapisa ekonomski i ostanav ja sama ko grevce vo gimnazija. I vlagam vo dvorot i gledam mnogu luge, i cela onakva vozubudena a vo isto vreme i isplasena i so nostalgija za osnovnoto uciliste. Gledam nepoznati lica okolu mene i najdov edno devojce od osnovno zaedno so mene sto ucese i zastanav so nea, pa se sobravme uste nekoi koi gi zapoznav i mene toku mi fali vednas se opustiv, pocnaa muabeti zafrkancii.... I vlegovme posle vo gimnazijata, ne stavija site prvacinja vo edna ucilnica (tolku bevme 40 nie), i pocnaa da prozivaat koj vo koj glas odi i taka se podelija dva klasa od 40 dusi. Posle se preflivme nie vo druga ucilnica, klasnata ni odrza eden govor i posle toa site kako da uste ne sme svesni sto se slucuva i kaj sme zapisani si zaminavme doma :pos2:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
хех....прв ден средно...седам САМ пошо никого не знаев буквално никого...глеам едни деца си викам ’’ајдеееееееее со шо луѓеке учам’’,сакав барем еден другар од основно да имав таму пошо САМ бев и си велев со кого ке седнам шо ке прам ...и читаат нешто професорите и некој од 4та година од џамот викна ГУШТЕРИИИИ и сите ’хахахахаха’ и си реков да ви ебам лугето ако ова ви е смешно подобро да бегам....
и дојде редот мене ме прочитаа во Г класот....одам внатре сите се смеат сите се знаат само јас бев једини албо у генерација ...и си реков сеа ке јадам ќотек :)...ама шо да ви кажам лугето испаднаа СУПЕР хех...и пошо сите се знаеа (буквално) само ја бев нов и почнаа да идат да ме прашат за име ова она па дур ми го научија УРИМ поминаа 2-3 недели и така ....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се сеќавам дека бев мнооогу возбудена и во истовреме изгубена... кога го прочитаа моето име мислев дека колената ќе ми отпаднат, бев се сеќавам I-6.... така почнав, така и ќе завршам со 6ка хехе.. И знам бидејќи сум срамежлива застанав малце понастрана од другите и ми беше непријатно и цело време си се туфкав... Леле мајко што ќе правам сама во класов, сите онака си беа опуштени, муабети си правеа, а јас ни да зуцнам..
Требаше долго време додека се опуштам, не се опуштив целосно, ама сепак се беше ок..

Kajgana Shop

На врв Bottom