Првиот аква-парк во Македонија (Пробиштип)!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Значи ако зборуваме за туризам, во околината на Пробиштип има и рибник во близина е и Кратово, шо значи може да се заокружи еден добар викенд. Незнам зошто се сите во филм Скопје, мрднете малку лево десно , нели треба малку живот да има и во другите помали општини. Можам само да кажам секоја чест за инвеститорот што имал храбтост да инвестира во релативно непознат и некомерцијален регион.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Добро луѓе,има ли некаде слики од ова аква паркот.Отворив на линкот кој беше поставен на една од претходните страни и ми даде некои бардачиња на слика.Вода нигде не видов:icon_lol:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Мислам дека е убава работа аква-паркот но исто така мислам дека цената од 600/1200 денари за отварањето е навистина без врска :)
Подобро ќе било да е бесплатен влезот ама да те обврзат да купиш нешто (сок, сендвичи ...) во висина од 600 денари или пак во картава од 600 денари да има вклучено сендвич и сок па да се залажи народов. А и онака до овој момент имаат продадено само 10 карти. Не знам зошто ама мислам дека тотален неуспех ќе биде отварањето :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Мислам дека е убава работа аква-паркот но исто така мислам дека цената од 600/1200 денари за отварањето е навистина без врска :)
Подобро ќе било да е бесплатен влезот ама да те обврзат да купиш нешто (сок, сендвичи ...) во висина од 600 денари или пак во картава од 600 денари да има вклучено сендвич и сок па да се залажи народов. А и онака до овој момент имаат продадено само 10 карти. Не знам зошто ама мислам дека тотален неуспех ќе биде отварањето :)
na tolku i ke ostanat:pos:
vkupno tolku posetiteli ke imaat na otvaranjeto

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
А мора да се купи карта од посочената продавница како би имало попуст 50% (600 денари)? Не може директно на влезот на аквапаркот (или таму се продаваат без попуст)?

Не дека 600 денари е ОК, ама па 1200 ?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
na tolku i ke ostanat:pos:
vkupno tolku posetiteli ke imaat na otvaranjeto
И јас мислам дека така ќе биде. Што знам. Ете и 50 карти нека има. Со 50 души аква-парк не се отвара :) Малку се имаат преценето ;) ама ќе се спуштат на земја:icon_lol:

Инаку, се надевам дека цената на нормалната карта(после отварањето) нема да биде поскапа од 400 денари. Мислам дека сепак не би вредело до толку :) 2 возрасни по 400 = 800 .. плус 2 деца по колку?!? по 200? .. = 400 .... 800+400=1200 денари.
Плус сокче јадење ...
Во Турција кога бевме во аква паркот јадење и пиење не смееше да се внесува а влезницата и превоз до таму мислам дека беше 15 евра :)
--- надополнето: Aug 5, 2011 4:55 PM ---
А мора да се купи карта од посочената продавница како би имало попуст 50% (600 денари)? Не може директно на влезот на аквапаркот (или таму се продаваат без попуст)?

Не дека 600 денари е ОК, ама па 1200 ?
Како што кажаа на официјалната ФБ страна само преку Групер можат да се купат карти :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
И јас мислам дека така ќе биде. Што знам. Ете и 50 карти нека има. Со 50 души аква-парк не се отвара :) Малку се имаат преценето ;) ама ќе се спуштат на земја:icon_lol:

Инаку, се надевам дека цената на нормалната карта(после отварањето) нема да биде поскапа од 400 денари. Мислам дека сепак не би вредело до толку :) 2 возрасни по 400 = 800 .. плус 2 деца по колку?!? по 200? .. = 400 .... 800+400=1200 денари.
Плус сокче јадење ...
Во Турција кога бевме во аква паркот јадење и пиење не смееше да се внесува а влезницата и превоз до таму мислам дека беше 15 евра :)
--- надополнето: Aug 5, 2011 4:55 PM ---

Како што кажаа на официјалната ФБ страна само преку Групер можат да се купат карти :)
tuka u start im e problemot- se imaat baaaaajagi preceneto , pa pogotovo shto e vo Probishtip
znachi ne e nekoe turistichko mesto da cenite im vidat vakvi.:tapp:
za spushtanje na zemnja- DA, ke se prizemjat i toa od shto ke bidat prinudeni - bez posetiteli aqva parkot ke im nalikuva na muzej

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
џабе растегаме локуми сега и овде
туку најпаметно им е да си ги искорегираат цените пред самиот почеток ,оти математиката на Delinda е во ред
или пак нека почнат да размислуваат за издавање месечен билет по цена од 1200 денари за возрасни и пр.600 за деца до 12 години, а 1000 за оние до 18 и за студентите ;)
--- надополнето: Aug 5, 2011 5:32 PM ---
Добро луѓе,има ли некаде слики од ова аква паркот.Отворив на линкот кој беше поставен на една од претходните страни и ми даде некои бардачиња на слика.Вода нигде не видов:icon_lol:
хахаххаах бар асоцираат на вода:pos:

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
џабе растегаме локуми сега и овде
туку најпаметно им е да си ги искорегираат цените пред самиот почеток ,оти математиката на Delinda е во ред
или пак нека почнат да размислуваат за издавање месечен билет по цена од 1200 денари за возрасни и пр.600 за деца до 12 години, а 1000 за оние до 18 и за студентите ;)
--- надополнето: Aug 5, 2011 5:32 PM ---

хахаххаах бар асоцираат на вода:pos:
Ова значи стварно не ми е јасно.:icon_lol:.За висината на билетот нема да зборувам,но од каде да знам за што давам пари.И 100 денари да е,мислам дека треба да се знам,каде одам,нели:confused:
Не знам но мене ова вака повеќе ми делува како некој виц,отколку како аква парк

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ова значи стварно не ми е јасно.:icon_lol:.За висината на билетот нема да зборувам,но од каде да знам за што давам пари.И 100 денари да е,мислам дека треба да се знам,каде одам,нели:confused:
Не знам но мене ова вака повеќе ми делува како некој виц,отколку како аква парк
потполно се слагам со тебе (y)
туку, она со бардачињата ти беше добро - затоа и те цитирав:)
како и да е не сум некој љубител на аква парковите - така да сеедно ми е

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Зборев јас за оваа идеја на форумов будала ме правеа, ако им е сега.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
37
Интересна идеја, катастрофа маркетинг! Отварање на крај на летна сезона - најголем промашај, а за цената нема да кометирам... ако има понуда како што има во аква парковите во соседните држави може да се издвојат околу 15 евра за карта, не се иде секој ден на аква парк па да се жалиме на цената. А за тоа дали ќе има народ да се наполни? Мислам дека според локацијата и цената само за викенд ќе биде полно со народ а останатите денови ќе има слаба посетеност! А за влезниците што се продаваат преку групер за 600 на 50% попуст според мене по завршување на зделката ќе испадне дека се без попут или поскапи од истите на влез на аква паркот! :)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Kako i da e ke dojde denot ke se otvori ke vidime i ke zborime posle.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Добро е што ете од некаде се почна.Сега навистина изгледа малку празно и недовршено ама до 20-ти има време ваљда ќе го досредат.Каков таков барем ќе имаме аква парк.Ко за почеток и ова е нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom