Првиот аква-парк во Македонија (Пробиштип)!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Негативните критики ќе се однесуваат најмногу на цената...
Не може целодневна влезница за аква-парк на Сончев брег да биде 10 евра (со вклучен превоз од плажите до паркот), а во Пробиштип да биде 1200 денари. Не смее да биде повеќе од 300-500 денари за целодневно уживање, ако сакаат навистина да го наполнат. И онака ќе соберат добра пара само од баровите и храната. Сите ја прават истата грешка со астрономските цени, затоа што сакаат ОДМА да ја вратат инвестицијата.
Цената во Сончев Брег е 17 евра...

За цената стварно е претерана, а и локацијата не ми се допаѓа, ако на некое место требаше да се изгради вакво нешто, тоа е Охрид, или евентуално Скопје...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.022
Значи најголемиот Аква Парк Adaland кој се наоѓа во Кушадаси, Турција со над 15 тобогани и најголема површина во Европа карта е 20 евра. А, ова бе?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па ајде се во скопјето ваше нека ви отворат ебате па и така нема да ви одговара сељачиштата ќе ви сметат од провинцијата. Разберите не е само скопје во оваа држава и една држава не може да напредува со еден главен град мора сите градови да се модернизираат.
Море, што ме напаѓаш мене? Јас ти зборам од економски аспект не е добро, сеа, да се отворат вакви работи далеку од поголемите градови. Охрид на пример е боље избор. Не ни мислев на Скопје...

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
Spored mene odlicna rabota e ova, i odlicna investicija kojasto moze da se isplati. Samo treba da se najde nekoj pameten da organizira na primer poeftin prevoz od Skopje, da ima grupni popusti, za deca do 5-6 ( ili neznam kolku godini, ne e bitno ) da e besplatno - barem za pocetok da privlecat poveke turisti, bidejki veke zavrsuva letoto. Ke ima relativno kratok period za koristenje ( edinstveno ako ne bide od zatvoren tip, sto ne mi se veruva ) i bi bilo podobro da ja namalat cenata za da se privlecat turisti - DA SE CUE NIZ ZEMJAVA DEKA IMA AQUA PARK :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Иначе до 2012 ќе се отвори аква парк и во Скопје во општина Аеродром, а до 2015 се шпекулира дека ќе има и во Карпош.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дајте му на народот леб и игри. Кога има се помалку леб на народот не му е баш до играње, така да висок ризик и високи влезници.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Што ќе мие АКВА ПАРК најубаво си земеш куќа на Планина си напрајш базен и ставиш еден тобоган и то .

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85

Требаше да има нешто вакво и во Кочани, ама на крајот ништо (како и обично :D)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Првин локацијата е смешна, потоа цело лето го промаши па боље да не го отвара од сеа а и скапо е за толку далечно место од на пример Скопје.
Локацијата е одлична, слушнале дека Скопјани кукаат од тоа дека сите провинцијалци се во Скопје дека скопјаните не може работа да најдат итн муабети, па решиле да ви го решат проблемот и да вратат дел од тие провинцијалци таму во Пробиштип

С

сашенко

Гостин
Абе фино е што се гради по другите градови само се надевам дека ценава беше шала :)

Член од
23 март 2011
Мислења
111
Поени од реакции
55
ама ја напумпале цената :/ Барем за почеток да беше поефтионо вака тешко дека кје привлечит нешо.. -.-

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
Првин локацијата е смешна, потоа цело лето го промаши па боље да не го отвара од сеа а и скапо е за толку далечно место од на пример Скопје.
да бе све нека е во Скопје и после се лутиме кога викаат Република Македонија Скопје ...:mad:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
да бе све нека е во Скопје и после се лутиме кога викаат Република Македонија Скопје ...:mad:
E aj пробиштип ебате, нашето најпосетувано место - склоно да ги собира сите странски туристи.
Се знае, Скопје или Охрид (или барем у близина). Чим Скопје нема вода, Охрид бил најочигледниот избор. Не пробиштип.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Аман прочита другиот пост мој или ај само овој па удри по скопјанецот? Реков од економски агол е лутната локацијата и не реков дека мора во Скопје, туку поблиску до поголем град - за да ЗАРАБОТИ повеќе пари сопственикот. Напротив јас мразам што се е во Скопје и сакам и по други градови да има повеќе работи. Најголем поборник за затварање на Скопје сум. Реков дека вака нема да заработи многу туку можел до друг град да направи каде што е поблиску до поголемите градови ако сака од повеќе луѓе да му доаѓаат. Ако е локален бизнисмен - ок, тоа е веќе друго, ќе заработува од бизнисот од тој град ама ако се работи за бизнисмен од друг град и решил ајде Пробиштип - утнато му е. Боље во близина на Охрид, таман за лето би било.

Kajgana Shop

На врв Bottom