liberij
ТЕРИРЕМ
- Член од
- 3 април 2012
- Мислења
- 2.037
- Поени од реакции
- 1.018
.. ...и нека каже сега некој дека не постои Божја работа.
Исто тие теоретирачи на заговори велат дека окото во триаголник е сатанистички знак (го има од Египет па до сега како симбол). Се прашувам зошто овој знак стои во многу христијански цркви?Зборуваат тие теоретичарите на заговор дека превртениот пентаграм е знак на ѓаволот. Се прашувам зошто овој знак стои на влезот на католичка црква?
Некој да ми каже за значењето на овој знак?
Ја символизира Света Троица и севидливито Божјо око што не дреме, од кое неможе ништо да се сокрие...Исто тие теоретирачи на заговори велат дека окото во триаголник е сатанистички знак (го има од Египет па до сега како симбол). Се прашувам зошто овој знак стои во многу христијански цркви?
Некој да ми каже за ова значење?
...мое лично мислење е дека симболиката во нашата религија е донесена од стариот Рим и имплементирана во Светото Писмо(сликите од Господ силно личат на Зевс)Ја символизира Света Троица и севидливито Божјо око што не дреме, од кое неможе ништо да се сокрие...
Сатанизмот како Богопротивен, синкретичен концепт, го користи без креативност само во спротивни цели, едноставно се' е од Бог буквално, а Сатаната во принцип само се противи, т.н. пасивна креативност=некреативност=зло(пр. ти градиш куќа, семејство, тој едноставно растура, креираш атомска енергија како неисцрпна енергија, спротивно ја злоупотребил во деструкција, твојот Алистер Кроули, Бог да го прости, на вчерашен датум, беше починат си објавил, "прави перверзија манастир" контра монашкиот, као прави демек "што ти е по волја", а всушност спротивно на Божјата ...), наместо да ја изразува, препознава, креира Божественоста како бесконечен ресурс на Убавината и Љубовта.
Рим го имаат Јупитер, кој што личи на Зевс од стара Грција...мое лично мислење е дека симболиката во нашата религија е донесена од стариот Рим и имплементирана во Светото Писмо(сликите од Господ силно личат на Зевс)
...колку што ми е мене познато Исус ниту носел симболи,ниту имал било каква врска со нив
Бог ако е совршен неможе да се престави со симболи. Зошто симболите се упростувања за нешто што се разбира, а ако се разбира значи човекот го разбрал совршенството.Ја символизира Света Троица и севидливито Божјо око што не дреме, од кое неможе ништо да се сокрие...
Сатанизмот како Богопротивен, синкретичен концепт, го користи без креативност само во спротивни цели, едноставно се' е од Бог буквално, а Сатаната во принцип само се противи, т.н. пасивна креативност=некреативност=зло(пр. ти градиш куќа, семејство, тој едноставно растура, креираш атомска енергија како неисцрпна енергија, спротивно ја злоупотребил во деструкција, твојот Алистер Кроули, Бог да го прости, на вчерашен датум, беше починат си објавил, "прави перверзија манастир" контра монашкиот, као прави демек "што ти е по волја", а всушност спротивно на Божјата ...), наместо да ја изразува, препознава, креира Божественоста како бесконечен ресурс на Убавината и Љубовта.
Interesno.Исто така лошо е да се мисли дека крстот е симбол само за христијанството. Универзални симболи не смее да се ограничуваат, тоа не води кон добро.
Индија. Многу пред христијанство и нацизам.Interesno.
Koe e tvoeto mislenje za svastikata?
Svastikata ne poteknuva od Indija, i koegzistirala so hristijanstvoto so vekovi, i duri bila belezana na hramovite.Индија. Многу пред христијанство и нацизам.
Ок. Штом не е пред христијанството, така нека ти биде.Svastikata ne poteknuva od Indija, i koegzistirala so hristijanstvoto so vekovi, i duri bila belezana na hramovite.
Jas nikade ne rekov deka e simbol na hristijanstvoto, ili deka ne postoi pred hristijanstvoto.Ок. Штом не е пред христијанството, така нека ти биде.
Не реков дека не постои паралелно со други учења и ритуали крстот. Јас реков дека не е екслузивно симбол за христијанството.
Нормално дека е лошо забранување на симболи! Само што ти не правиш разлика помеѓу симболите што означуваат!Jas nikade ne rekov deka e simbol na hristijanstvoto, ili deka ne postoi pred hristijanstvoto.
Simbolot koegzistira so hristijanstvoto i go ima vo crkvite.
I da ne poteknuva od indija, vsusnost poteknuva iljadnici godini pred da postoi bilo koja drzava i nacija.
Te prasav za toj simbol, koe e tvoeto mislenje zatoa sto e zabranet za koristenje vo Evropa a i vo SAD.
A ti spomna deka e loso zabranuvanjeto na simboli.
Swastikata, ili kukast krst toa ti e edno isto.Бидејќи не е симбол на божественото, туку на политичка дискриминирачка идеологија! Кога симбол преминува во политички симбол - оди да подлежи под правни закони на една државата и оди да биде заборавен или запаметен како зло.