Прашање за Христијанството III

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што е тука вистинито?...
Ништо. Лага е. Затоа друга научна вистина ќе ти дадам.
Цимент+песок+вода=бетон. Или можда попојте го измислија бетонот и циментот?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Он воскреснат им се јави на Апостолите.[DOUBLEPOST=1397731731][/DOUBLEPOST]

Што е тука вистинито?...
Тој му се јавил жив и ги зафркаваше, јадеше со нив пиеше, го допитраа. каков воскреснат за да воскресне треба да има службен доказ дека умрел
Мики римјаните ги оставаа мртвите распнати се додека не почни да им се распаѓа телото, значи несомнено мртви, Исус го слегоа шом очите ги подзатворил, топол уште, каква душа испуштање какви бакрачи. Поради нешто е прекршен Римскиот начин на распнување телата да не се вадат од крст со денови и недели додека не засмрдат на распаднато и да не им се даваат на роднини ни приатели. Е то е смрт Мики, ај да видам Така Исус да умрел апа да воскресне ко зомби. Вака 2-3 сати врзан на крст, му се снеарни оп одма долу и носи го далеку од очите и по 3 дена - го немало. И јас така ќе “воскреснам“[DOUBLEPOST=1397732350][/DOUBLEPOST]
Let3,

Твоите „набадања„ остануваат само лични ставови, кои не можат да прејдат во вистина.
Можеш до смрт да бараш докази по својот мерак, кои ќе бидат само обично оправдување за Твоето неверие.
Неверие???
па ти не веруваш дека бил жив иако се сугерира дека не умрел на крст, без ни еден доказ дека умрел - ти не веруваш дека бил жив?
отиу толку сакаш Исус да е мртов?
оти запна да мора да биди мртов?
не ти е жал за него??[DOUBLEPOST=1397732407][/DOUBLEPOST]
Просто кажано, глупаво е да бараш медицински докази за настан од пред 2 000 г., за време и за настан во кој не постоеле денешните медицински методи и критериуми.
имало и тогаш доктори мики. Не постанаа докторите вчера.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ништо. Лага е. Затоа друга научна вистина ќе ти дадам.
Атеист, ем не разликуваш „точно„ од „вистинито„ ем се инаетиш.

2+2=4, тоа е „точнно„.
2хН+О=Н2О, тоа е „точно„.

Ниту едно не е „вистинито„.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

2+2=4, тоа е „точнно„.

Ај ти вака како “експерт“ за вистинито, објасни ми што е вистинито. Ќе можеш?
А не би било лошо и тоа дипломата за завршена “вистинологија“ да ми ја покажеш.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

2+2=4, тоа е „точнно„.

Душо мачна, мора да направиш разлика помеѓу поимите со кој сакаш да филозофираш. Ти не знаеш ни основна разлика помеѓу поимите вистина и догма.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Душо мачна, мора да направиш разлика помеѓу поимите со кој сакаш да филозофираш. Ти не знаеш ни основна разлика помеѓу поимите вистина и догма.
Не бе грешка си. Догма = Од бога објавена вистина. :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Догма = Од бога објавена вистина. :D
У право си...:icon_lol:
Ај кажи ми дека не си...:D[DOUBLEPOST=1397733684][/DOUBLEPOST]
Ти не знаеш ни основна разлика помеѓу поимите вистина и догма.
Во ред: еве, не знам, а велам дека Ти знаеш.
Ајде, кажи ми ја разликата меѓу поимите „вистина„ и „догма„...:sneaky:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
У право си...:icon_lol:
Ај кажи ми дека не си...:D
Еве го моментот на трансформација на бананамен. Мики од “Поставувач на неодговорени прашања“ се претвара воооо...... (малку драма и светлосни и димни ефекти..... тада.....).... Неодговарач на поставени прашања...
Ти поставив прашање, не ми глуми. И дај на увид то дипломата за “вистинологија“

Во ред: еве, не знам, а велам дека Ти знаеш.
Ајде, кажи ми ја разликата меѓу поимите „вистина„ и „догма„...:sneaky:
По црковен речник сакаш да ти кажам или на мајчин македонски, одбери го јазикот па јас ќе ти ја кажам разликата.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Вистинската Догма (Учење) е Патоказ кој упатува на Вистинскиот Пат, Кој е Се’држителната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста (Логос), за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа!

На Неа/Него упатува и вистинската етика, и вистинската математика, и вистинската вода, и вистинската слобода, и вистинската теологија, и вистинската технологија, вистинското сонце, вистинското срце, ... но чедата на диаволот, се’ додека одново не се преродат - и тоа од Духот на Единствениот Совршен БОГ-, неможат тоа да го согледаат, бидејќи (без да се свестни за тоа) се вплеткани во антихристијанската дуалистичко-животонепријатна догма!

Тоа така било и така ќе остане, се’ додека душата не се разбуди и прероди за Се’држителната Мудрост БОЖЈА чиста (пред околу 2000 години) отелотворена во Господа Исуса Христа!

...

„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”
(Ефес. 5:14)

.

.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Вистинската Догма (Учење) е Патоказ кој упатува на Вистинскиот Пат, Кој е Се’држителната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста (Логос), за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа!

На Неа/Него упатува и вистинската етика, и вистинската математика, и вистинската вода, и вистинската слобода, и вистинската теологија, и вистинската технологија, вистинското сонце, вистинското срце, ... но чедата на диаволот, се’ додека одново не се преродат - и тоа од Духот на Единствениот Совршен БОГ-, неможат тоа да го согледаат, бидејќи (без да се свестни за тоа) се вплеткани во антихристијанската дуалистичко-животонепријатна догма!

Тоа така било и така ќе остане, се’ додека душата не се разбуди и прероди за Се’држителната Мудрост БОЖЈА чиста (пред околу 2000 години) отелотворена во Господа Исуса Христа!

Малце од него зависи, слободат ти е ограничена и одредена со земните закони, математиката ти ја наложува Народна Банка на Макеедонија и цените на нафтата во Саудиска Арабија, Кувајт, Ирак, Бахреин, вода не смееш да пиеш од секаде оти ќе се испоразболиш, шефот ти диктира кога ќе одиш на работа, колку и што ќе работиш, жената ќе ти каже кога да ја сексаш, децата ќе ти бараат овоземска технологија компјутери смартфони таблети.
Така и тебе ти врви секој ден единствено тука на кајгана мојш малце да се издуваш, кајгана е твојот рај, јас ангел а Ацид - господ

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Нешто друго: f***k off...[DOUBLEPOST=1397681198][/DOUBLEPOST]

Да, ептен е пагански.
Задоволен?...
Micko cemu nervoza...? Velikden e a ti se raspcul ko pijan svat na svadba. Again smiri se. Jajca vapca li ?

Nego da se vratime na rendeto ovoa temata de....

Sto pretstavuva vrtenjeto okolu crkva za velikden ? Dali e toa paganski obicaj ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти поставив прашање, не ми глуми.
Не бе, не глумам...[DOUBLEPOST=1397740975][/DOUBLEPOST]
И дај на увид то дипломата за “вистинологија“
А што е то‘ „вистинологија„?[DOUBLEPOST=1397741050][/DOUBLEPOST]
Micko cemu nervoza...? Velikden e a ti se raspcul ko pijan svat na svadba. Again smiri se. Jajca vapca li ?

Nego da se vratime na rendeto ovoa temata de....

Sto pretstavuva vrtenjeto okolu crkva za velikden ? Dali e toa paganski obicaj ?
SuBZerO,

дали си Ти паган, незнабожец или Богоборец?[DOUBLEPOST=1397741156][/DOUBLEPOST]
Не се пишува „цимент„ туку „цемент„.[DOUBLEPOST=1397741334][/DOUBLEPOST]
Ај ти вака како “експерт“ за вистинито, објасни ми што е вистинито. Ќе можеш?
Вистинито е учењето кое доаѓа од Изворот на вистината и кое е општоважечко и неминливо.
Спротивно од тоа, точно е учењето кое е дел од овој Свет и кое има ограничено дејство.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Miki
SuBZerO,

дали си Ти паган, незнабожец или Богоборец?[DOUBLEPOST=1397741156][/DOUBLEPOST]
На поставено прашање, се очекува одговор. На поставено прашање не се одговара со друго прашање.
Exactly....Aj pej sea.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812

Kajgana Shop

На врв Bottom