Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Ништо. Лага е. Затоа друга научна вистина ќе ти дадам.Што е тука вистинито?...
Цимент+песок+вода=бетон. Или можда попојте го измислија бетонот и циментот?
Ништо. Лага е. Затоа друга научна вистина ќе ти дадам.Што е тука вистинито?...
Тој му се јавил жив и ги зафркаваше, јадеше со нив пиеше, го допитраа. каков воскреснат за да воскресне треба да има службен доказ дека умрелОн воскреснат им се јави на Апостолите.[DOUBLEPOST=1397731731][/DOUBLEPOST]
Што е тука вистинито?...
Неверие???Let3,
Твоите „набадања„ остануваат само лични ставови, кои не можат да прејдат во вистина.
Можеш до смрт да бараш докази по својот мерак, кои ќе бидат само обично оправдување за Твоето неверие.
имало и тогаш доктори мики. Не постанаа докторите вчера.Просто кажано, глупаво е да бараш медицински докази за настан од пред 2 000 г., за време и за настан во кој не постоеле денешните медицински методи и критериуми.
Атеист, ем не разликуваш „точно„ од „вистинито„ ем се инаетиш.Ништо. Лага е. Затоа друга научна вистина ќе ти дадам.
Цимент+песок+вода=бетон. Или можда попојте го измислија бетонот и циментот?
Ај ти вака како “експерт“ за вистинито, објасни ми што е вистинито. Ќе можеш?Атеист, ем не разликуваш „точно„ од „вистинито„ ем се инаетиш.
2+2=4, тоа е „точнно„.
2хН+О=Н2О, тоа е „точно„.
Ниту едно не е „вистинито„.
Душо мачна, мора да направиш разлика помеѓу поимите со кој сакаш да филозофираш. Ти не знаеш ни основна разлика помеѓу поимите вистина и догма.Атеист, ем не разликуваш „точно„ од „вистинито„ ем се инаетиш.
2+2=4, тоа е „точнно„.
2хН+О=Н2О, тоа е „точно„.
Ниту едно не е „вистинито„.
Не бе грешка си. Догма = Од бога објавена вистина.Душо мачна, мора да направиш разлика помеѓу поимите со кој сакаш да филозофираш. Ти не знаеш ни основна разлика помеѓу поимите вистина и догма.
У право си...Догма = Од бога објавена вистина.
Во ред: еве, не знам, а велам дека Ти знаеш.Ти не знаеш ни основна разлика помеѓу поимите вистина и догма.
Еве го моментот на трансформација на бананамен. Мики од “Поставувач на неодговорени прашања“ се претвара воооо...... (малку драма и светлосни и димни ефекти..... тада.....).... Неодговарач на поставени прашања...У право си...
Ај кажи ми дека не си...
По црковен речник сакаш да ти кажам или на мајчин македонски, одбери го јазикот па јас ќе ти ја кажам разликата.Во ред: еве, не знам, а велам дека Ти знаеш.
Ајде, кажи ми ја разликата меѓу поимите „вистина„ и „догма„...
.
Вистинската Догма (Учење) е Патоказ кој упатува на Вистинскиот Пат, Кој е Се’држителната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста (Логос), за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа!
На Неа/Него упатува и вистинската етика, и вистинската математика, и вистинската вода, и вистинската слобода, и вистинската теологија, и вистинската технологија, вистинското сонце, вистинското срце, ... но чедата на диаволот, се’ додека одново не се преродат - и тоа од Духот на Единствениот Совршен БОГ-, неможат тоа да го согледаат, бидејќи (без да се свестни за тоа) се вплеткани во антихристијанската дуалистичко-животонепријатна догма!
Тоа така било и така ќе остане, се’ додека душата не се разбуди и прероди за Се’држителната Мудрост БОЖЈА чиста (пред околу 2000 години) отелотворена во Господа Исуса Христа!
Micko cemu nervoza...? Velikden e a ti se raspcul ko pijan svat na svadba. Again smiri se. Jajca vapca li ?Нешто друго: f***k off...[DOUBLEPOST=1397681198][/DOUBLEPOST]
Да, ептен е пагански.
Задоволен?...
Не бе, не глумам...[DOUBLEPOST=1397740975][/DOUBLEPOST]Ти поставив прашање, не ми глуми.
А што е то‘ „вистинологија„?[DOUBLEPOST=1397741050][/DOUBLEPOST]И дај на увид то дипломата за “вистинологија“
SuBZerO,Micko cemu nervoza...? Velikden e a ti se raspcul ko pijan svat na svadba. Again smiri se. Jajca vapca li ?
Nego da se vratime na rendeto ovoa temata de....
Sto pretstavuva vrtenjeto okolu crkva za velikden ? Dali e toa paganski obicaj ?
Не се пишува „цимент„ туку „цемент„.[DOUBLEPOST=1397741334][/DOUBLEPOST]Цимент+песок+вода=бетон. Или можда попојте го измислија бетонот и циментот?
Вистинито е учењето кое доаѓа од Изворот на вистината и кое е општоважечко и неминливо.Ај ти вака како “експерт“ за вистинито, објасни ми што е вистинито. Ќе можеш?
Miki
Sto pretstavuva vrtenjeto okolu crkva za velikden ? Dali e toa paganski obicaj ?
SuBZerO,
дали си Ти паган, незнабожец или Богоборец?[DOUBLEPOST=1397741156][/DOUBLEPOST]
Exactly....Aj pej sea.На поставено прашање, се очекува одговор. На поставено прашање не се одговара со друго прашање.
Ne te razbiram... Te prasav nesto ti mi postirasl random linkovi....Aj eve pak ke probam treti pat!