Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
Lugje jas ne znam za vas ostanatite, no jas vekje seriozno go sfakjam predupreduvanjeto na Devina.

Samo ne znam shto da pravam, za da se iskupam

DEVINAAAAA HEEEELP MEEEEEE!!! PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! I LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ќе си купиш лопата од 3000 евра! Загарантирано место во рајот, заедно со лопатата... :)

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Точно така, но имај предвид дека Господ Исус Христос и Богородица директно кажале дека не треба да изработуваме икони. Исто така и апостол Лука кога бил запрашан дали да слика икони, тој одречно одбил. Подоцна ја прашале и богородица и таа исто така не ги одобрила иконите.
Значи во Светото Писмо самиот Господ, богородица и светите апостоли не ги дозволиле иконите и јасно кажале дека не треба да се изработуваат икони, дека не треба да ги светкуваме, дека не треба да се клањаме пред нив, да им кадиме итн.

Исто така во една прилика еден жена која не можела да забремени почнала да и се моли на богородица за да и ја отвори утробата и да може да роди дете. И тогаш во сон и се јавил ангел Господов и и рекол дека нејзината молитва е добра, но дека не треба да ја упатува до починати луѓе, туку само до Господ затоа што единствено Господ можел да ги слушне молитвите и да помогне. Во сонот жената го прашала ангелот Господов дали може да се моли на некој од апостолите или другите свети луѓе? Ангелот Господов ја укорил и повторно и рекол: На никој, на никој друг освен на Господ на Кого Единствено Му припаѓа сета слава и величие, сила и моќ сега секогаш и во вечни векови!
Значи така се вели во Светото Писмо!
Чорбаџи, вакво нешто нема никаде во Светото Писмо. Нешто си побркал.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Lugje jas ne znam za vas ostanatite, no jas vekje seriozno go sfakjam predupreduvanjeto na Devina.

Samo ne znam shto da pravam, za da se iskupam

DEVINAAAAA HEEEELP MEEEEEE!!! PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! I LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!
Биди џентлмен бре, јас ја сакам прв...:D
А за спасението....:pipi: the devil knows...

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
Ааах, колку ли само погрешно ме разбирате.. :(
Од некој(а) што се претставува како „Исус“, поставувач(ка) на некаков датум на Христовото доагање, па некоја која беспотребно „притиска аларм“... и што уште не..
Навистина е толку едноставно:
Верувај во Господ Исус Христос, покај се, признај Го за свој Спасител, крсти се (ако тоа досега не си го направил), земај Причест, затоа што со тоа го признаваш фактот дека Исус умрел за тебе, почитувај Му ги Заповедите.. И од тој момент понатаму - биди светлина која и другите можат да ја видат..Не го растажувај Духот Кој е во тебе и Кој те запечатил за Денот на Спасување...
Но драги мои, убедена сум дека ке се видиме сите горе, кај Главниот.. Некои од нас ке го направат полесниот избор - да веруваат сега и да се спасат, а некои- потешкиот, - ќе поверуваат подоцна и ќе си дозволат да бидат „прочистени“ со оган. Но се ќе биде ОК - ако ја задржите верата во Прекрасниот Наш Спасител, - вашите бели облеки ве ЧЕКААТ.
Ве сакам и јас! Навистина!!

:) See you in Heaven!!

M

Muranyi

Гостин
Драги мои,
Простете што ви ги прекинувам дебатите, но еве ме пак мене, со едно потсетување, за оние кои се Христијани, - МНОГУ СМЕ БЛИСКУ!!
Христовото доаѓање е така блиску...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HWFnBcQG4zc

Знаци на сонцето, месечината и ѕвездите, војни и гласови за војни, земјотреси на разни места, поплави, чумa, глад, цунами. Необични торнада кои се случуваат на места, на кои никогаш не биле видени порано. Загриженост меѓу на народите, граѓански немири, бунтување што се шири на глобално ниво, ненадејно и брзо појавување на природни непогоди што ги рушат сите рекорди досега, масовно угинување на животни во целиот свет, изместување на половите на планетата, планетата Земја е изместена од својата оска, скратени денови, космички пореметувања, итн. Настани кои ги оставаат научниците во недоумица. Ова се некои од настаните опишани во Книгите на Матеј и Лука, како на „почетокот на породилните болки“, кои ќе доведат до состојба која се нарекува „период на големите неволји“ за кој се зборува во книгата на пророкот Даниел и Откровението, а ние сме на самиот праг на тој временски период. Работите ќе се влошуваат надвор од било кое разумно разбирање .
ОВИЕ РАБОТИ НИКОГАШ НЕ БИЛЕ ТОЛКУ ТОЧНИ И ПРЕЦИЗНИ КАКО ВО 2011 година!!

Кога овие работи ќе почнат да се случуваат треба да се исправиме и да ги подигнеме нашите глави, бидејќи нашето спасување се наближува (Лука 21:28) Бидејќи нашето жителство е на Небото и ние желно Го очекуваме Спасителот од таму, ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Фил. 3:20)
Сега да ги впериме очите кон настаните во Израел. Кога ќе почнат уште повеќе да се „вжештуваат“ работите таму - БОЖЈОТО ЦАРСТВО е на повидок!!

ДРАГИ МОИ - ДОСТА СО БЕСПОЛЕЗНИ НАДМУДРУВАЊА! ФОКУСИРАЈТЕ СЕ НА ИСУС- ТОЈ ДА НИ БИДЕ НА ПРВО МЕСТО ВО ЖИВОТОТ!
Се додека постои ден и додека сме живи, имаме можност да „си ги исправиме патеките пред Него“; Но не знаеме кога ќе ни биде поледниот ден на земјата.. Да побрзаме!!
Не знаеш колку долго и со нетрпение го очекував овој момент да прочитам ваков пост и да ми се отворат очите,да ја спознаам вистината и да тргнам по вистинскиот пат:vozbud:Сега се каам силно за сите овоземни гревови што ги имам направено и се надевам на место во Рајот:pos:
П.С.Какви знаци ти се гледаат на Сонцето,Месечината и ѕвездите?Јас гледам цело време денес откако прочитав и не можам да ги воочам:icon_mrgr:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Прекрасниот спасител кој ќе фрли милијарди и милијарди луѓе во вечни маки и страдања кои група од најпознати хорор режисери и сценаристи заедно не можат да ги смислат.

Прекрасен тип. Шо ти е љубовта...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Драги мои,
Простете што ви ги прекинувам дебатите, но еве ме пак мене, со едно потсетување, за оние кои се Христијани, - МНОГУ СМЕ БЛИСКУ!!
Христовото доаѓање е така блиску...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HWFnBcQG4zc

Знаци на сонцето, месечината и ѕвездите, војни и гласови за војни, земјотреси на разни места, поплави, чумa, глад, цунами. Необични торнада кои се случуваат на места, на кои никогаш не биле видени порано. Загриженост меѓу на народите, граѓански немири, бунтување што се шири на глобално ниво, ненадејно и брзо појавување на природни непогоди што ги рушат сите рекорди досега, масовно угинување на животни во целиот свет, изместување на половите на планетата, планетата Земја е изместена од својата оска, скратени денови, космички пореметувања, итн. Настани кои ги оставаат научниците во недоумица. Ова се некои од настаните опишани во Книгите на Матеј и Лука, како на „почетокот на породилните болки“, кои ќе доведат до состојба која се нарекува „период на големите неволји“ за кој се зборува во книгата на пророкот Даниел и Откровението, а ние сме на самиот праг на тој временски период. Работите ќе се влошуваат надвор од било кое разумно разбирање .
ОВИЕ РАБОТИ НИКОГАШ НЕ БИЛЕ ТОЛКУ ТОЧНИ И ПРЕЦИЗНИ КАКО ВО 2011 година!!

Кога овие работи ќе почнат да се случуваат треба да се исправиме и да ги подигнеме нашите глави, бидејќи нашето спасување се наближува (Лука 21:28) Бидејќи нашето жителство е на Небото и ние желно Го очекуваме Спасителот од таму, ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Фил. 3:20)
Сега да ги впериме очите кон настаните во Израел. Кога ќе почнат уште повеќе да се „вжештуваат“ работите таму - БОЖЈОТО ЦАРСТВО е на повидок!!

ДРАГИ МОИ - ДОСТА СО БЕСПОЛЕЗНИ НАДМУДРУВАЊА! ФОКУСИРАЈТЕ СЕ НА ИСУС- ТОЈ ДА НИ БИДЕ НА ПРВО МЕСТО ВО ЖИВОТОТ!
Се додека постои ден и додека сме живи, имаме можност да „си ги исправиме патеките пред Него“; Но не знаеме кога ќе ни биде поледниот ден на земјата.. Да побрзаме!!
Не знам што да ти кажам, навистина...

:(

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да бе Џони на Девина и лајкаш постови за да те сака, а мене ништо не си ми лајкнал.... Добро е Џони, не се знаеме веќе.. :( :( :(
А како може да не ја сакаш, кога ќе прочиташ вакво нешто...

Not sure if i`ve read something so wicked on the forum lately...:pos:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Дали можете да ги замислите Христос и апостолите како продаваат лопати за "изградба на храм"?
Не ми се верува дека MIKI1 ги брани бизнисмениве. Имам неколку православни пријателчиња и сите тие ја осудија оваа срамна постапка на МПЦ. Не ми се верува до каде може да отиде догмата. Утре поповите да излезат и петарди да шиткаат на плоштад, MIKI1 повторно ќе ги брани велејќи: „Ама тоа не се обични петарди, знаеш ли како пукаат? Тие се за изградба на храм?“ :D
Хах, за изградба на храм, кога ќе си го видам тилот. МПЦ не подлежи ни под фискализација, а со тоа ни под финансова инспекција. Никој нема контрола над нивните пари и како ги вртат. Она што може од надворешна перспектива да се види се само разните џипови, хотели, златните големи крстови на нивните вратови и сл.

Но, како што рекле старите, додека има овци, ќе има и волна. А за жал на балканов овци ќе има уште доолго време заради огромното суеверие, празноверие и библиско непознавање на нашиов народ. Колку и да плукаат и да се смеат над ваквите постапки на МПЦ, утре уште рано наутро ќе се појават пред нивните шалтери за да купат свеќа, света водичка, некое иконче, бројаница или некоја друга амајлија, за да изнајмат поп да им пее на слава, крштевка, венчавка или погреб. Господи помилуј!
oti si se vatil za svestenicite na mpc,sekade moze da ima neposlusnost i lakomost koj gleda svoj interes i biznis , toa go ima i vo drugite crkvi, vo katolicizmot go trese pedofilija, isto ima i vo drugite veri , i sega da receme adventistickoto ucene uci deka sabotata e sedmiot den da od evreite ja praznuvaat uste svetata sabota sabat, den za odmor, no dalli tie se hristovi ucenici ili mojseevi?
pismoto jasno zboruva a site onie sto se od delata na zakonot pod kletva se zasto e pisano e proklet da e onoj koj ne ispolnuva se po zakonot...hristos ne otkupi od prokletstvooto na zakonot..... pred da dojde verata nie bevme po d zakonot , no koga dojde verata ne sme veke pod ropstvo na vospituvac( zakonot) galatjani 3,. 10 11,.23 24.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ne znaev za tvojata ljubov. Se izvinuvam.:(

No sepak mislam deka vo edno vistinsko hristijansko srce ima mesto i za dvajcata:)
Ќе се присобереме некако, посесивноста во овие последни денови пред Големиот Суд и не е баш нешто посебно спасоносна.

Ве сакам и јас! Навистина!!

She said it...:pipi:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Нека ми одговори некој на тоа зошто братучедками на 29 години е мртва?
Затоа што дојде попот и ми рече "така сакал господ"...
Зошто господ не го сака бранко црвенковски, или педофилите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom