- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Ептен убаво оди и ептен е згодно за сеирење. А особен квалитет на дискусијата и` даваат опаските на форумски хиени што ставаат смешковци после секоја реченица.
Отварај, мајсторе!Мислам дека ни требаат повеќе теми. Ни треба една тема каде што би спротиставувале аргументи, а на христијаните да им оставиме една тема каде што сами ќе си се прашуваат и учат работи еден од друг.
Сериозен сум...
Се согласувам.Мислам дека ни требаат повеќе теми. Ни треба една тема каде што би спротиставувале аргументи, а на христијаните да им оставиме една тема каде што сами ќе си се прашуваат и учат работи еден од друг.
Сериозен сум...
Едвај чекаш да распукаш и распалиш на темата за спротиставување аргументи нели?Отварај, мајсторе!
Pa normalno deke kje se soglasis, ne odgovori na nitu edno prasanje na forumov, od tvoj aspekt.Се согласувам.
Имаш некој проблем со мене?Pa normalno deke kje se soglasis, ne odgovori na nitu edno prasanje na forumov, od tvoj aspekt.
Tolku li e tessko?
Ne be, ti me prasa zasto sum rekol deka sum Hristijanin, jas fino lepo ti objasniv deka nemas ekskluzivno pravo ti da s enarekuvas samo Hristijanin. Beter od Grcite si taka.Имаш некој проблем со мене?
Каков Христијанин си ти, а го оспоруваш напишаното во Библијата? Не веруваш во постанокот на човекот каков што е опишан таму. Не признаваш еден куп цитати од таму. Или си имаш своја едитирана Библија. И каков Христијанин си ти кој заедно со атеистите го напаѓаш Христијанството?Ne se isprevrteni tuku onaka kakao sto sum gi sogledal jas, a i mnogumina sto gi poznavam.
Velis mojot pogled kon Svetoto Pismo e ateisticki. Zasto miluvas da go nareces ateisticki, a ne so negovoto poprifatlivo ime - REALEN POGLED KON SVETOTO PISMO.
Deklaracijata Hristijanin ne ja imas ekskluzivno ti, Miki1 i site onie sto smetaat deka crkovnite tolkuvanja se vistiniti
Naprotiv - site sto ovdeka se pretstavija kako ateisti ziveat poveke vo sklad so 10 te bozji zapovedi otkolku samite Hristijani. Vo najmala raka NE SE LICEMERNI.
Sekako se narekuvam Hristijanin ako me zaprasas da ti odgovoram od religiozen aspekt. TOa kje napravi jasna razlika pred se, SHTO NE SUM neli?
Mnogu pati sum sum napisal voopsto nemam problem so "naziv" koj poteknuva od religiozniot pogled na neshtata. Ova e religiski forum neli?
Jas se narekuvav i Jugosloven pred niza godini, verojatno i ti , neli? Sega se narekuvam MAkedonec no toa ne gi smenilo moite cuvstva i odnos kon ostanatite republiki i lugjeto koi ziveat vo niv.
Taka da dali kje se narecam Hristijanin, Ateist, Skeptik , Agnostik sto da e od site tie definicii voopsto ne go menuva mojot stav kon realnosta koja ja vospriemam.
1. Hristijanin - COVEK STO GO POCITUVA LIKOT I DELOTO NA HRISTOS .
2. Hristijanin - COVEK KOJ SLEPO VERUVA VO CRKOVNITE TOLKUVANJA NA VISTINATA.
Ti na sto pripagas od gornive dve?
JAs otprilika ti objasniv sto jas smetam za poimot HRISTIJANIN. Se nadevam deka i ti kje objasnis.
Eve imas cudna situacija protiv tebe. COVEK KOJ SE NAREKUVA HRISTIJANIN, GO POCITUVA LIKOT I DELOTO NA HRISTOS , A KAKO STO VELIS IMA RAZMISLUVANJA KAKO I SEKOJ ATEIST?
ZOSTO SI TI HRISTIJANIN , A NE JAS NA PRIMER?
Jas na primer smetam deka Isus so svoeto razmisluvanje bil daleku pred negovoto vreme i mi se dopagja kako "prviot komunist". Tebe zosto ti se dopagja?
Ti objasniv deka nemas ekskluzivno pravo na imeto Hristijanin.Каков Христијанин си ти, а го оспоруваш напишаното во Библијата? Не веруваш во постанокот на човекот каков што е опишан таму. Не признаваш еден куп цитати од таму. Или си имаш своја едитирана Библија. И каков Христијанин си ти кој заедно со атеистите го напаѓаш Христијанството?
Е тоа, друже, е РАЈ!Едвај чекаш да распукаш и распалиш на темата за спротиставување аргументи нели?
Претпоставувам мене ми е упатено прашањетоМики ти сеа од кој чопор си ?
Многу трансфери ми напраивте, не можам да ве следам...
Во православно-христијанскиот светоглед, Земјата не се „врти„ околу Сонцето...Мене ме интересира христијанскиот светоглед.