Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Бог не е таму каде демонот и неговите слуги оро водат! Затоа се случи и нацизмот, кој се криеше зад крстот, затоа се случија и конц-логорите.
Каков е тој сеприсутен бог што не е присутен секаде?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А тоа што некое си кутро детенце, ѓоамити беспотреба страдало, тоа е саде Твое мислење, кое не е во склад со Божјата, туку со Твојата логика! Тоа детенце, го створиле неговите родители, по нивна намера, а не под Божја принуда!
Јас не можам да прифатам бог кој смета дека било кое страдање на било кое дете е оправдано, ти како сакаш. А и за стварањето на тоа дете Бог знаел пред самиот чин на стварање, тој го створил светот знаејќи дека до тоа стварање ќе дојде...

Мисли, Мики, мисли...
--- надополнето: Jul 9, 2011 10:40 AM ---
Фала MIKI1

Роден сум на св Јован, пред неколку години ме удри кола на црн св Јован и на денот кога бил роден св Јован паднав од мотор и едвај спасив жива глава. На вакво нешто не пости одговор
Браво бе пријател, сега понуди доказ за постоењето на Бог и неговата премудрост...

Оф леле...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема бегање Мики од дилемата, или е Бог семоќен и зол, или Бог не е семоќен, туку еднаков на рогатиот. А со тоа на голема врата се покажува дека гностиците и Богумилите биле во право...
Хммм, „мудро„ велиш...
--- надополнето: Jul 9, 2011 10:41 AM ---
Јас не можам да прифатам бог .
Па тоа е Твој а не мој проблем...:D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хммм, „мудро„ велиш...
--- надополнето: Jul 9, 2011 10:41 AM ---

Па тоа е Твој а не мој проблем...:D
Мики, џабе ми ги сецираш постовите на букви, прашањето останува а ти немаш одговор, и се криеш зад глупоста и природниот проститилак кој во изобилство го поседуваш...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Кажувањата на овој светија ме наведоа на сомнежи...
Дали во пеколот има WC или вечно полниот меур е дел од вечната мака ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еве за последен пат, дури и столот на кој што седиш да може да сфати. Замисли го Бог како ствара, прво светлината, па потоа сонцето, па месечината и све редом. Е сега, мене навистина не ме интересира глупоста дека прво ја створил светлината па потоа го створил сонцето. Тоа е за мајтап. Она што мене ме интересира е дека во тој момент тој ЗНАЕЛ дека сето тоа стварање еден ден ќе доведе до тоа едно дете да биде изгорено во печка во конц логор.

Тоа е Мики твојот бог (со многу мала б) во кој што ти веруваш.Џабе префрлање на одговорноста на Лукавиот, на демоните, на Германци со камиони, се е џабе, само еден е виновникот...

Ти текнува сега?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А всушност Мики, има едноставен излез од ова. Се што треба да направиш е да одиш кај гностиците и таму да ти кажат дека Бог не е семоќен и дека две сили водат војна на земјата, доброто и злото. Резултатот од таа битка е неизвесен, и секој наш чин влијае на крајниот резултат. Тоа е еден природен дуализам кој го заговараа Богумилите, и чии трагови можат да се најдат дури и во делото на еден Вилијам Џејмс, кој заговараше Бог кој ќе биди primus inter pares, и кој ја предводи армијата на доброто...

Знам дека ова ти е малку комплицирано, но потруди се да разбереш...
--- надополнето: Jul 9, 2011 10:58 AM ---
Прашањето е: кога Тебе ќе Ти текне а не мене, оти имам пишувано и за светлината и за Сонцето, ама тогаш си бегал од форумов...:D
Не бе Мики, нема така лесно да се куртулиш. Неважно е тоа со светлината и сонцето, за етичкиот дел е дискусијата. Нема да ти дозволам да избегаш во идиотшина овој пат...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ре-мет, ре-мет, ре-мет!!!

Ја крцкам пуканки и одлично се забављам...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ре-мет, ре-мет, ре-мет!!!

Ја крцкам пуканки и одлично се забављам...
Се загина Мики, сега трча по дворот на синодот и го бара најпаметниот поп да помогне...

:D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Јок. Камионот го растовара. Работна сабота му е.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јок. Камионот го растовара. Работна сабота му е.
:ROFLMAO:
--- надополнето: Jul 9, 2011 11:29 AM ---
ОК, после традиционалното саботно шамарање на Мики, одам да го испијам уште потрадиционалното саботно кафе на Широк Сокак...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема да ти дозволам да избегаш во идиотшина овој пат...
Идиотштината најлесно ќе ја видиш ако се погледнеш во огледало, разбираш...Така, наместо да бараш туѓа идиотштина, почни да ја бараш својата. Сигурен сум дека ќе бидеш непријатно изненаден од виденото кај Тебе...
--- надополнето: Jul 9, 2011 11:36 AM ---
:ROFLMAO:
--- надополнето: Jul 9, 2011 11:29 AM ---
ОК, после традиционалното саботно шамарање на Мики, одам да го испијам уште потрадиционалното саботно кафе на Широк Сокак...
Де де, веќе почна да си ласкаш...:D.
Но добро, кога други не Ти ласкаат, моеш сам на себе да си поласкаш, онака, саботно....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Идиотштината најлесно ќе ја видиш ако се погледнеш во огледало, разбираш...Така, наместо да бараш туѓа идиотштина, почни да ја бараш својата. Сигурен сум дека ќе бидеш непријатно изненаден од виденото кај Тебе...
А ти се погледна во огледало и ако да што најде? Гениј? :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom