Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
лелеморимајко!
Ќути и покриј се, ој легни си и не треси „зелени„ за духовните категории и нешта, кои ни во сон не можеш да ги замислиш...
--- надополнето: Jul 8, 2011 3:14 PM ---
Виситнското прашање е: ЗОШТО БОГ НА СВОИТЕ ДЕЦА ИМ ПОСТАВИЛ ТАКОВ ТЕСТ?
.За да ја искушува нивната послушност кон Него (кон Бога).
--- надополнето: Jul 8, 2011 3:16 PM ---
И Уште повеќе - ЗОШТО БОГ ГО ОСТАВИЛ ЗАБРАНЕТОТО ОВОШЈЕ НЕЗАШТИТЕНО ВО ЕДЕМСКАТА ГРАДИНА?
Овошјето било заштитено со Божјото предупредување до Адама и Ева, дека ќе умрат во денот кога ќе го вкусат забранетото овоше.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
.За да ја искушува нивната послушност кон Него (кон Бога).
А зошто ја искушувал, кога како семоќен го знаел резултатот од искушението?

Значи, да ти помогнам. Или е семоќен, па со тоа и сезнаен, па морал да го знае резултатото од тоа искушение, значи падот и изгонот, што ако е така го прави садист, или пак од друга страна не е семоќен што прави Богумилите да биле во право.

Кажувај Мики, првото е или второто?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Vidi jasna e rabotata, znaci Bog moze da pomaga ama nejke posto go stava na ispit onoj koj nema da ti pomogne!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Овошјето било заштитено со Божјото предупредување до Адама и Ева, дека ќе умрат во денот кога ќе го вкусат забранетото овоше.
Многу моќна заштита.

Ако твојот семоќен бог има толкав капацитет да заштити...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Еј даа бе стварно, како тоа никогаш не ми текнало на ова? Фала ти принцезо што не просветли :) Ова прашање мора да е шах мат за секој христијанин. У недела ќе идам и на сите у црква ќе им го поставам ова прашање, ха ха ќе видат тие како ќе ги ставам во небрано ;)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Еј даа бе стварно, како тоа никогаш не ми текнало на ова? Фала ти принцезо што не просветли :) Ова прашање мора да е шах мат за секој христијанин. У недела ќе идам и на сите у црква ќе им го поставам ова прашање, ха ха ќе видат тие како ќе ги ставам во небрано ;)
Шега е бе дечко, тоа што се пронајде e твој проблем! А за сите во црква да најдеш прашање со што ќе ги ставиш во небрано, и не е некој предизвик.
Ај биди поздравен!

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Шега е бе дечко, тоа што се пронајде e твој проблем! А за сите во црква да најдеш прашање со што ќе ги ставиш во небрано, и не е некој предизвик.
Ај биди поздравен!
Со вакви прашања навистина ќе ги ставиш во небрано: нема да знаат дали да се смеат или да плачат :)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Со вакви прашања навистина ќе ги ставиш во небрано: нема да знаат дали да се смеат или да плачат :)
Па со оглед дека не ја разбираш дистинкцијата меѓу прашање и шега, ја би ти предложила да плачете, а јас ќе ви се смеам ;)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Тачно. Пробај.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Доколку мислиш на моментот кога го пробале забранетото овошје тогаш одговорот е НЕ ЗГРЕШИЛЕ. Или уште повеќе самиот Бог се поиграл со нив и на некој начин ги наместил, знаејќи дека едно новосоздадено кревко суштество нема да му одолее на лагите од Лукавиот.
Лагите во посочениот случај не се лукавиот туку на бог! Лукавиот е тој што им ја кажува вистината.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Еве, почни од самиот себе: стани свештеник, кртшевај, венчавај, погребувај...Све бесплатно па јави ми на форумов, како си поминал.
Немам шанса за тоа... не го исполнувам основниот предуслов за тоа... не сум верник... или пак тоа и не е некој услов услов...:)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.024
Замислете се на местото на бог кој го опишуваат вернициве. Семоќен, сезнаен.
Зошто би креирале луѓе, кои споредени со него престауваат нула? Зошто воопшто да се мачите да креирате некакви си планети, ѕвезди, закони по кои ќе се раководат, па рај, пекол, па судеви па... Зошто сето тоа кога го знаете текот на времето и знаете што ќе се случи?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom