По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не барајте совршенсто бе луѓе ќе си останете така со прстот во уста...(y) Не барај соршенство доколку не си совршен, а ако си соврешен ќе сватиш дека никој не е совршен барем во таквите односи на маж и жена... Совршенството е во тоа да се разбер фактот дека во несовршенството има динамика и не доминира досдноста...:);)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Најважен е првиот впечаток.Поради ова, жените кои запознале или се во врска со маж со име Добре/Добри/Доброслав или во најдобар случај Добромир се на правиот пат (y)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
ех Дами,Дами,барате совршениот маж како што замислувате и пазете сето тоа секој маж може да имитира и на крај ќе сфатете дека не е тој како што замислувате затоа дами не барајте совршениот туку барајте несовршениот таквите се како небрусен дијамант и кога ќе го брусите по ваша замисла и на крај ќе бидете задоволни само не претерувајте брусењето зашто тој е личност и има сопственото ЈАС ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Некое другарче на Боки 13 :facepalm:

Уредноста, хигиената, манирите и културното однесување на нормален човек според тебе се одлика на Боки 13 o_O
Toчно
Тој што е ептен уреден, претерано се грижи за својата хигиена, и секогаш само фала кажува а незнае да опцуе има големи шанси да е некое другарче на бокита.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.291
Toчно
Тој што е ептен уреден, претерано се грижи за својата хигиена, и секогаш само фала кажува а незнае да опцуе има големи шанси да е некое другарче на бокита.
Типичен Балкански мачо тип кој не сака неговите пријатели да мислат дека е нежен, внимателен, уреден или романтичен, затоа што тие карактеристики се прифатени како слабости, а пцуењето е под задолжително:свиркам:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.502
Има многу критериуми за мене, а и сите се малку тешки и уште помалку реални. Знам дека е така, но само си кажувам мое мислење, нали:icon_lol:
Критериум за добар маж пред се` ми е оригиналноста. Да е посебен и различен од сите ашлаци. На пример, да е крајно културен, но и крајно вулгарен кога треба. Да знае да ми покажува нови работи и искуства, на начин на кој би ги прифатила. Да не е мамин син, да е доволно паметен сам да се издржува и да не зависи од никого, но да знае да каже кога му треба нешто. Да е работлив, но да не си оди да легнува од 22h. Да се снаоѓа добро, но да не заборава дека е со мене во поголемо друштво. Да е секогаш среден, но да изгледа на маж и да не пати по искривено испеглан раб од маичката. Да мириса убаво, но да нема издепилирани веѓи. Да нема коцки на стомак, а да има прифатливо добро стомаче. Да знае да игра за да ми е интересен во дискотека. Да се разбира од музика за да си пееме убави песни. Да пие кога има повод, а не секогаш или никогаш. Да сака животни! Да знае да вози добро и да не се плаши да се трка со мене. Да сака патувања! Да може да ме смее кога сум најнервозна. Да знае да се лути, но да знае до кога јас можам да се извинувам:icon_lol: Мора да сака друштвени игри. Всушност без тоа, секој човек е досаден.:)
И да... никогаш да не ме лаже. :rolleyes:
Што е многу многу е :pos::pos::pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Toчно
А ти ваљда ваков неуреден, со опојна миризба како продукт од негрижата за твојата хигиена, и увек пцуеш кај стигнеш и кого стигнеш, се вбројуваш меѓу поголемите еб..и у државава, за кого се збори со години наназад.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
А ти ваљда ваков неуреден, со опојна миризба како продукт од негрижата за твојата хигиена, и увек пцуеш кај стигнеш и кого стигнеш, се вбројуваш меѓу поголемите еб..и у државава, за кого се збори со години наназад.
Не сум баш таков ама не сум ни како она што она го опишува.

S

Shaman

Гостин
Прво си реков женска тема, па ај затоа ми го избришавте постот со мастеркард.
Ама гледам наназад, многу машки коментирале.
Сега единствено објаснување останува дека сум згрешил со картицата.
Ако има некоја со повеќе лимит кажете, да ја ставам, а не да бришете постови. ;)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Коњот е тука, е сега која како залсужила за принц со него :)
Ја ако сум коњ тогаш сите овде заедно со тебе се бетер од кобили .

За разлика од тие дотерани, испеглани итд, итд кои не фатиле работа во својот живот и кои сеуште чекаат од мајка им и татко им, кои секогаш имале минимум 3000 ден во џеб, кои ако случајно паднат една скала подолу од таму каде што се нема да знаат како да се качат пак погоре зашто никогаш не дошле до таква ситуација пошто секогаш нивните маме и тате биле тука да ги поткрепат финансиски и да не продолжувам понатака за ралика од нив ја све сам сум стекнал никој и ништо не ми помогнал, се сам сум купил и сам се издржувам и многу добро знам како е со 100 ден во џеб али знам како е и со 1000 евра во џеб, за разлика од тие мамини и татини дотерани синови кои што наследиле коли, куќи итд сето тоа без трошка труд јас истото сам го стекнувам со пот, никој не ми поклонува ништо, колку и во која класа во општеството ќе бидам се зависи од мојот труд за успех.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Како само тоа се пронајде ти во мојот пост? Ти се обратив, те цитирав тебе?o_O
Мислев дека е за мене, ако не е извини.
Патем го дополнив мислењето, ја образложив разликата помеѓу дотераните и оние кои не се толку дотерани, само што во мислењето кажав за мене а во суштина таквите како мене ги има повеќе.

L

Ligeia

Гостин
Мислев дека е за мене, ако не е извини.
Патем го дополнив мислењето, ја образложив разликата помеѓу дотераните и оние кои не се толку дотерани, само што во мислењето кажав за мене а во суштина таквите како мене ги има повеќе.
И како се тие виновни за тоа не разбирам?Ај малку образложи го концептот на наследство...еве ќе ти помогнам почни од кралските семејства.

С

Сатори

Гостин
Не знам што сакам, ама многу добро знам што не сакам.
И затоа што верувам дека сите зборат во празно кога станува збор за критериуми во љубовта, ако љубовта е воопшто предуслов за брак, врска, зошто не кај сите е, нели, нема да коментирам колку јака пичка сум зошто сакам све на список. Глупаво е.

Kajgana Shop

На врв Bottom