По истиот критериум според кој одлучувам и за себе дали сум во право или сум погрешила.
Мене собата никогаш не ми е средена под конец, си мрчам на себе кога треба да ги пружам или соберам алиштата од жица, не сакам да мијам садови, готвам што ми се јаде и кога ми се јаде, не сакам кога некој ми мудрува и ми игра глупава игра со зборови, излегувам кога јас сакам и каде сакам. Не сакам: неучтивост, наметливост, арогантност, себичност, намќори, негативни, а најмногу мразам бесчувствителност и бескомпромисност, се` едно дали е кон себе и/или кон останатите. Не сакам луѓе кои инспирацијата, за се` во животот, ја црпат од парите, но сакам луѓе кои сакаат да излезат од сивилото на Балканов и да го видат светот.
Ова се некои работи кои не ги сакам и наоѓам начин да ги избегнам. Секако ги избегнувам ако можам и колку можам, а понекогаш нема бегање јбт - што се мора, се мора!
Е, за да не го помешам „принцот“ (мислам на мојата љубов) со коњот, треба јас да бидам „принцеза“ и да внимавам јас да не испаднам кобилата која само бара и чека нешто од некого. Да не испаден дека цело време мрчам за нешто, ама во овој период во кој се наоѓам, ниту на себе не сум си лесна за комуникација. Животните предизвици се чудни, но не секогаш она кое сме го одбрале е погрешното. Убаво е кога чашате е полна, половинката не ме радува.
Мора да се знаеш прво себе и што ти можеш да понудиш пред да побараш нешто, било што, од некој друг. Звучи како клише, но мислам дека некако се изгубивме себе со технологијава. Познавам многу луѓе, некои слични на мене некои драстично различни од мене. Се` едно дали е за врска или пријателство, никогаш не сум побарала да го поништат сето она кое го сакаат и во кое веруваат, туку ако може да се најдеме на пола пат, ако некој не сака, или пак од било која причина не може, да се најдеме на пола пат му кажувам дека немам кондиција за трчање. Не можам да понудам нешто што не сакам или што немам.
Се` едно за кого се работи, ценам: искреност, љубезност, храброст, стабилност, амбициозност, истрајност, умереност, да знае чисто, искрено и силно да љуби со срце, а најмногу од се` ја ценам духовната зрелост. Се` со усул!
Фала му на Бога, јас не можам да се пожалам дека познавам лоши луѓе. Познавам мрзливи, но не и лоши, пакостлии...
П.С. Не барам смисла за хумор, оти јас имам прилично зезната смисла за хумор, па понекогаш е многу тешко некој да ме следи. Се` зависи и од денот, не сме секогаш расположени за смеење, а не е убаво некој да ти изигрува дворски шут.