По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Не знам што сакам, ама многу добро знам што не сакам.
И затоа што верувам дека сите зборат во празно кога станува збор за критериуми во љубовта, ако љубовта е воопшто предуслов за брак, врска, зошто не кај сите е, нели, нема да коментирам колку јака пичка сум зошто сакам све на список. Глупаво е.
Убаво кажано ;):)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Денес жените (99%) ги ценат мажите по салдото во банка и нам ни е тоа јасно како ден.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Несум знаел дека во 21-ви век требало жената да преценува според критериуми , нели тоа е работа на мажот ....
Дали жените преценувале во 19-ти и 20-ти век ? - не .... и така треба да остане ....

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
И како се тие виновни за тоа не разбирам?Ај малку образложи го концептот на наследство...еве ќе ти помогнам почни од кралските семејства.
Кој сватил, сватил, кој не сватил нека рамислува.
Каде пишува дека се виновни .?
Кралски семејства, хаххаха, најди се самата каде си во општеството, почни од онаму каде што си сега а за кралските семејства ќе праиме муабет кога ќе стигнеш до нив, за едно милион години хахха.

F

fantomX

Гостин
Досега сметав дека основно нешто се парите и материјалната состојба, па потоа се гледа изглед и карактер.

Ама последно нешто ко критериум, со мои уши слушнав, дали момчето фамилијарно дали биле вмро, сдсм или политички неопределени. :confused:

Само сум се нашол на погрешно место во погрешно време, или и вакво нешто почнало влегува во пресметките при ловењето а ја не знам? :facepalm:

П

Пепси_

Гостин
Досега сметав дека основно нешто се парите и материјалната состојба, па потоа се гледа изглед и карактер.

Ама последно нешто ко критериум, со мои уши слушнав, дали момчето фамилијарно дали биле вмро, сдсм или политички неопределени. :confused:

Само сум се нашол на погрешно место во погрешно време, или и вакво нешто почнало влегува во пресметките при ловењето а ја не знам? :facepalm:
Епа види пак тоа има некоја поврзаност со парите. Ако е од вмрофца по логика на државата претпоставува женската дека фамилијата му е вработена со врски на Х момак,па може и неа ќе ја пикнат или со тоа се теши дека е добро поткрепена таа личност за која се интересира со пари.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.255
Поени од реакции
23.842
Пред некој ден паднав на муабет со една постара жена која изгледа револтирана од снаата ми направи ваков муабет.
Денешниве жени сакаат мажот пари да носи дома, за да може да си ги обезбедат сите луксузи.
Сакаат цело време да биди дома со фамилијата и до децата, и евентуално ако излези некаде мора да биди заедно со жената и децата.
Е па така пари нема, па макар и директор бил или газда а не пак обичен работник.
Јас мислам дека жената си беше сосем во право, и дека на денешниве жени приоритетите им се измешани. Сите убајни не можи, секоја чест на исклучоци кои налетале на таков маж кој ги исполнува сите услови.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Пред некој ден паднав на муабет со една постара жена која изгледа револтирана од снаата ми направи ваков муабет.
Денешниве жени сакаат мажот пари да носи дома, за да може да си ги обезбедат сите луксузи.
Сакаат цело време да биди дома со фамилијата и до децата, и евентуално ако излези некаде мора да биди заедно со жената и децата.
Е па така пари нема, па макар и директор бил или газда а не пак обичен работник.
Јас мислам дека жената си беше сосем во право, и дека на денешниве жени приоритетите им се измешани. Сите убајни не можи, секоја чест на исклучоци кои налетале на таков маж кој ги исполнува сите услови.
Хмм, ја па мислам дека отсекогаш е тоа во наравот на женскиот пол. Инстинктот да се најде алфа мажјакот кој ќе се грижи најдобро за нив и нивното поколение бил отсекогаш присутен. Тоа што во минатото условите не дозволувале да излезе во преден план и се потиснувал не значи дека жените не мечтаеле за горенаведеното.

Мислам дека е и сосема нормално, дури и позитивно да размислуваат да мажот обезбеди доволно пари за релативно луксузен живот (не дека они бараат јахти и авиони да се разбереме) и да биде со фамилијата заедно и да му биде најбитната и да посветува максимално внимание на истата таа фамилија на чело со неговата избрана принцеза, која за возврат ќе се погрижи за него и заедничкото потомство.
Жената сака едноставно МАЖ кој е доволно способен да обезбеди живот на фамилијата и ќе посвети максимално внимание на својата избраничка. Тоа е факт според мене. Дури мислам дека и ова второво со вниманиет е поприоритетно кај поголемиот дел девојки, отколку првото, ради видоизменетите услови на живеење.

Тоа што светот се смени и се сменија некои работи, не значи дека сеуште жените не го посаакуваат сето ова, а од Х причини се принудени да го потиснат длабоко во себе.

Тоа го вели моето искуство. Но се е индивидуално нели:P

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.255
Поени од реакции
23.842
Се е тоа јасно, само колку е тоа технички остварливо.
И пари да носи дома, и цело време дома да биди и кога ке излези само со неа да биди( ајде и со децата ако ги имат).
Со други зборови никаков приватен живот само за себе, како подвижен банкомат. А и од каде би донесол пари само не сватив, посебно ако работи просечна работа која е просечно платена. Сигурно не доволно ни за шминка само , не пак за друго. Тука кралско семејство ке исклучиме или некој ептен нафатирани поради нивната реткост. Правиме муабет за просечен маж.
По оваа логика значи дека освем некој исклучоци кои се занемарливи сите мажи се лоши или пак жените премногу во филм се влезени.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Се е тоа јасно, само колку е тоа технички остварливо.
И пари да носи дома, и цело време дома да биди и кога ке излези само со неа да биди( ајде и со децата ако ги имат).
Со други зборови никаков приватен живот само за себе, како подвижен банкомат. А и од каде би донесол пари само не сватив, посебно ако работи просечна работа која е просечно платена. Сигурно не доволно ни за шминка само , не пак за друго. Тука кралско семејство ке исклучиме или некој ептен нафатирани поради нивната реткост. Правиме муабет за просечен маж.
По оваа логика значи дека освем некој исклучоци кои се занемарливи сите мажи се лоши или пак жените премногу во филм се влезени.
Владе, не е тоа буквално, не заебавај.

Не е дека грото девојки сакаат тешки милиони, јахти, скапи третмани итн..., напротив, да мажот обезбеди доволно пари да они психички се чувствуваат сигурно, дека мажот е доволно моќен да ја заштити својата фамилија. Така било отсекогаш, така е и денес.

Исто е и со моментот да треба да си со нив, не значи да буквално 24 саат бидеш со нив, туку да почувствуваат дека ти навистина сметаш дека таа ти е најбитна, заедно со нејзините деца.

Е сега, кој како го разбрал сето ова, и кој колку е роден за такво нешто и има ксмет, така и си тера во животот:)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.255
Поени од реакции
23.842
Владе, не е тоа буквално, не заебавај.

Не е дека грото девојки сакаат тешки милиони, јахти, скапи третмани итн..., напротив, да мажот обезбеди доволно пари да они психички се чувствуваат сигурно, дека мажот е доволно моќен да ја заштити својата фамилија. Така било отсекогаш, така е и денес.

Исто е и со моментот да треба да си со нив, не значи да буквално 24 саат бидеш со нив, туку да почувствуваат дека ти навистина сметаш дека таа ти е најбитна, заедно со нејзините деца.

Е сега, кој како го разбрал сето ова, и кој колку е роден за такво нешто и има ксмет, така и си тера во животот:)
За конкретниот случај буквално се работи, пошто едно што ги знам луѓето, друго снаата една беше на татка и на мајка што би рекле галена галена од дома, и трето нејзините парајлии се, така да често има мешање во финансиска смисла, што според мене вака однадвор гледано е контрапродуктивно и само внесува тензија меѓу фамилиите.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За конкретниот случај буквално се работи, пошто едно што ги знам луѓето, друго снаата една беше на татка и на мајка што би рекле галена галена од дома, и трето нејзините парајлии се, така да често има мешање во финансиска смисла, што според мене вака однадвор гледано е контрапродуктивно и само внесува тензија меѓу фамилиите.
Види секојпат ќе најдеш исклучоци за се во животот, како и овој случај што си го навел.:)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас ги делам на две категории

1. кучка - им дава на сите
2. покварена кучка - им дава на сите само мене не

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од