По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Добар маж за мене е одговорен маж, кој студира или има работа. Добро се однесува спрема сите и најважно, да те сака и почитува, па другите работи може да поминат низ прсти, зашто никој не е совршен.

Со еден збор ти треба озбилен дечко.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Ова е веќе желботека на пwинцезите
Да е добар (или ај да не ме закачаат за дискриминација) да е добра...а за 10-15 години може од принц или принцеза целосно да се променат.
И се менуваат, и сите се менуваме. Епа со среќа да не е менување на полошо.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.900
Поени од реакции
8.477
Ама за тоа не се криви родителите. Значи тој воен рок го прави мажот цврст и повеќе снаодлив, го прави точен, приспособлив и ред други работи, особини кои денешните мажи ги немаат.
Тоа се особини кои се стекнуваат, што се криви родителите за тоа кажи ми?
Абе до кога со овие комуњарски манипулации и размислувања бе?

Во војска може да се изгради карактер само ако:

1. Лицето е офицер и се учи да превзема одговорност (мада потребо е да има искуство во војна за да се изгради како личност, во мирни услови и ова не е гаранција)

2. Лицето е војник на кој му дадени одговорности во услови на војна каде од неговата одлука зависат многу работи!

Во мирни услови, реалноста на служење воен рок е:

1. Трпење срања од некој полуобразован претпоставен со испран мозок (од горенаведените комуњарско воени идеологи кои се сеуште присутни кај поголемиот дел од населението)

2. Кршење и на тој мал дел на кичма што преостанала пред стапувањето во војска и претворањето во заморче, рушење на психа и ограничување на автономност а за да се изведе сето то се прави со: копање на ровови, метење на писти, рибање на тоалетни и све што е потребно да се претвори во робот = безкичмењак.

Порано било пожелно маж да има исполнето обврска "воен рок" и да се нарече МУЖ бидејќи тоа била обврска која траела нешто повеќе од две години (со многу мали шански да се добие викенд) и за тие две години ниедна цура од страв да не излезе во стање (хроничен неебитис) не сакала човек кој не бил војник.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Према неговото однесување со мене...
Може да биде најдобар,најфин за околината но со мене олош невиден и ѓубре..Така да, ако не ми ги исполнува желбите и критериумите за да јас бидам среќна со него нема да сум со него...Добар маж е оној кој ја сака неизмерно својата девојка.. и е внимателен со неа,нежен,добар,искрен и ја чува,пази,мази,љуби неизмерно;) .

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Према неговото однесување со мене...
Може да биде најдобар,најфин за околината но со мене олош невиден и ѓубре..Така да, ако не ми ги исполнува желбите и критериумите за да јас бидам среќна со него нема да сум со него...Добар маж е оној кој ја сака неизмерно својата девојка.. и е внимателен со неа,нежен,добар,искрен и ја чува,пази,мази,љуби неизмерно;) .

И друг му ја онади....

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.721
Поени од реакции
12.727
читајќи ги мислењава изглеа останав ја да :drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom