- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.735
- Поени од реакции
- 13.499
Се` би било во ред (од страна на потрошувачите) оваа постапка да се случела два до три пати во животниот век на туристичкава агенција. Но ова што се случува е буквално епидемија, и не дека луѓево не знаат, но замижуваат пред фактите. Каде се` не се збореше за проблемов - на социјални мрежи, на тв и печатени медиуми.... буквално секаде. И тоа со години веќе уназад. И луѓето мислиш дека не знаат.. Мала е македонија... знаат, информирани се и тоа добро. Знам тројца кои ги користеле нивните услуги и знаеле дека ги бие лош глас. Но знаеш како одговараат на тоа? Шо ме боли петко ако бил заебан, се` дур јас сум поминал добро ич нема да му ја мислам и пак ќе купувам од кај нив.Ова секогаш ме нервирало, обвинување на тој што бил измамен, а не на туристичката агенција. Јупитер треба да биде санкционирана како туристичка агенција и дебело да бидат оштетени луѓето што биле измамени. Луѓето се измамуваат, се случува. Јас и ти можеби не би оделе, но можеби не слушнал секој, можеби заборавиле дека е истата агенција и слично. Не е ни важно зошто отишол преку Јупитер, важно е дека Јупитер конечно треба сериозно да си плати.
Разбирам дека е сеопшта беспарица, но некој да уплаќа за 50% од реалната цена за производ со кој никако не смее да биде изигран (недај боже да заглавиш у туѓа земја само затоа што Јупитер не се спогодил со транспортерот). Главниот кривец секако дека е агенцијата, но за да се бутне истата, треба луѓето да не и` купуваат услуги. Пошо правен систем кај нас малку потешко оди, бар и самата знаеш како стои.