значи мобеликс, а?
него, што велите за нокиа е6? сите се потепуваат за андроид нешо као апликации и чуда, ама реално земено за мои потреби не ми треба. нит играм игри, нит ќе ми е сврзан телефонот за нет, освен преку wifi, а и проверувам ретко само мејл, livescore и фејсбук.
луѓе околу мене имаат сензејшн, оптимус 3Д, ајфони... инсталирале 3 апликации за временска прогноза, батери сејвер и уше една глупост и по 10-20 игри. и шо?
реално, 3% од корисниците на андроид ги користат сите поволности и предности што ги носи оперативниот систем(кои и да се, а јас не ги гледам).
јас би го користел за зборење, слики и видео, чатпат преку вифи за мејл, резултати, фб...
со други зборови, убедете ме да фркнам 400+ евра за андроид high end направа, што ќе биде >4,3'' и нема да можам комотно да го носам во џеб и некоја апликација што ќе ми го смени животот на подобро? ако некој успее, навивам за HTC sensation XE, Samsung Nexus или SGS2.
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 11:48 ---
допуна: би дал до кај 300 еур за лумиа(кога ќе ги споредам со 410-20 евра за овие погоре јакиве), а со оглед да лумиа е послаб модел, со прифатлив екран од 3,7 инчи.
значи, таа е макс големина која ја прифаќам радо =) 3,7-4 инчи =D