Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Луѓе имам еден проблем.Завчера земав нов телефон LG Optimus 7 E900 Windows Phone,со Windows во него,не е на Android OS.Е сега за апликации и игри има посебен маркетинг од Microsoft да си симнуваш игри и апликации.И јас ја симнав Играва али само како пробна верзија,и ќе изиграм до 100 поена и ми бара да ја играм платена.А кај другар на HTC со Android OS,ја играм како платена верзија,а он ја нема платено туку симнато обично од интернет.Е сега барам помош да ми кажете кај можам да ја најдам играва, како обична верзија да не ми бара да ја плаќам али за Windows OS како што телефонот ми ја бара.Однапред благодарам!

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Луѓе имам еден проблем.Завчера земав нов телефон LG Optimus 7 E900 Windows Phone,со Windows во него,не е на Android OS.
Нема чаре за проблемот, немора да значи ако нешто е free на андроид дека треба да е и на другите оперативни системи и обратно ;)

Ако не ти е мака, кажи ми импресии од телефонот, што како... мани/позитивни страни :)

Планирам да го земам, па драгоцено ми е секое мислење од некој корисник...
Поздрав.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Нема чаре за проблемот, немора да значи ако нешто е free на андроид дека треба да е и на другите оперативни системи и обратно ;)

Ако не ти е мака, кажи ми импресии од телефонот, што како... мани/позитивни страни :)

Планирам да го земам, па драгоцено ми е секое мислење од некој корисник...
Поздрав.
Искрено сакав да зимам нокиа N8 нешто јака камера ау..Телефонов има процесор Scorpion од 1 Ghz,512 RAM меморија и 512 ром меморија што е пресолидно за еден ваков телефон.Оперативниот систем работи беспрекорно,све е замислено и си е супер претставено буквално телефонов е на некој начин како за социјално дружење,пошто сите контакти(како броеви од мобилен,луѓе од фејзбук,од твитер) ти се дадени по едно име People.Има многу позитивни работи,највеќе ми остави впечаток Камерата,5 мега пиксели е и си слика беспрекорно добро.Друга најголема работа што е предност во овој мобилен е ултра сензитивниот допир.Значи ако би правел споредба со телефон кој има најдобар допир,нема да знаеш кој е подобар,зошто многу е таков добар.Све си е супер,менито е едноставно,само главна функција за него ти е да си стаиш твоја и-мејл адреса,и другото е сосем океј.Игрите и апликациите ги имаш слободно од Мајкрософт,и све си е супер.Од моја страна исто ми се свиѓа опцијата Battery Saver,пример телефонот ти е 38% ти пишува Estimated Time(траење на батеријата во време) 4 hours remaining,ја уклучуваш опцијата и ти дава +2/3 саати што е многу топ.Исто има 16 гига обична меморија,што нетреба да се мучиш со картици и свашта.Тоа беа пофалбите а маните,јас имам запознаено само 3.Првата е тоа што,фејсбукот на телефонот е малку разделен на повеќе дела.Пример : Профилите на луѓето ги имаш во People(тоа што погоре го наведов),Чатот ти е у пораки(обични пораки кај што ти стигаат и пораки од мобилен) и така.Другите 2 мани се тоа што неможеш да си ставиш твоја песна да ти звони како Ringtone,и како аларм.Тоа е све :) Другото си е све беспрекорно,веруј :)

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Знае ли некој како да ги избришам контактите што ми се на телефон, а се од Фејсбук ? Телефонот е HTC Sensation.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Знае ли некој како да ги избришам контактите што ми се на телефон, а се од Фејсбук ? Телефонот е HTC Sensation.
И ти се зезна а?? :) Најверојатно мануелно еден по еден, ми се нема случено мене лично. И следниот пат кога ке одиш на FB и кога ке те праша Sync contacts? - стисни don't sync. Исто и во accounts & sync исклучи ја синхронизацијата на FB со телефонот. :)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Momci za formatiranje PC alcatel ot 890 so android kako se pravi toa dali sam mozam da si go formatiram ili pa kolku bi kostalo da go odnesam vo servis ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Momci za formatiranje PC alcatel ot 890 so android kako se pravi toa dali sam mozam da si go formatiram ili pa kolku bi kostalo da go odnesam vo servis ?
Спомна пц и алкател .. ако ти е за алкателот формат оди во сетингс во прајваси или во апликешјн надоле има фактори дата ресет
--- надополнето: 13 март 2012 во 23:27 ---
Влези во People > доле на мени тач копчето и клик на View > и отштиклирај ги фејз контактите

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
vo plan sum da zemam Samsung s5260 star ii pa me interesirase dali raboti youtube kako so treba posto kako so gledav kaj eden drugar voopsto ne gi otvorase videata
ili ako imate nekoja preporaka za nekoj poevtin mob pojceto mi treba za facebook youtube i takvi raboti

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Па секој пат кога ме прашуваш стискав Don't sync, незнам од каде ми се појавија. Од view ми се исклучени ама на телефонот сеуште ги имам. Неможам да ги избришам ни еден по еден таква команда нема..

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Па секој пат кога ме прашуваш стискав Don't sync, незнам од каде ми се појавија. Од view ми се исклучени ама на телефонот сеуште ги имам. Неможам да ги избришам ни еден по еден таква команда нема..
Епа одјави се или ако не избриши фб па пак стави

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Вака може ли некој да ми препорача некој подобар телефон, ама само да не е на touch? Значи qwerty тастатура, било каква тастатура, само да не е на touch. Не сум некој голем обожавател на технологија, ќе купувам нов телефон за околу 30тина дена, па ме интересираат препораки што би можеле да ги дадете.

Јас на пример, на овој му фрлив око...

Ваше мислење дечки?
Добар е, лош е?
Значи не барам некое технолошко чудо, барам само да не е на touch во суштина. :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Вака може ли некој да ми препорача некој подобар телефон, ама само да не е на touch? Значи qwerty тастатура, било каква тастатура, само да не е на touch. Не сум некој голем обожавател на технологија, ќе купувам нов телефон за околу 30тина дена, па ме интересираат препораки што би можеле да ги дадете.

Јас на пример, на овој му фрлив око...

Ваше мислење дечки?
Добар е, лош е?
Значи не барам некое технолошко чудо, барам само да не е на touch во суштина. :)
Епа баш тоа што бараш да нема, на овој го има ... Е6 има ТАЧ :pos:
немој нокиа веќе се во изумирање, освен ако несакаш да ги поддржиш со нивниот праисториски симбиан и неквалитетот

Ако веќе земаш ваков модел ти го препорачувам Cha Cha модерен изглед, белиот го чепкав супер е + андроид е... и овој има тач
http://www.gsmarena.com/htc_chacha-3787.php

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Епа баш тоа што бараш да нема, на овој го има ... Е6 има ТАЧ :pos:
немој нокиа веќе се во изумирање, освен ако несакаш да ги поддржиш со нивниот праисториски симбиан и неквалитетот

Ако веќе земаш ваков модел ти го препорачувам Cha Cha модерен изглед, белиот го чепкав супер е + андроид е... и овој има тач
http://www.gsmarena.com/htc_chacha-3787.php

Е па во суштина само го видов во каталог тој што го кажав погоре, не ни му ги видов подетално опциите, затоа и прво решив овде да прашам. :)

Не знам што да правам, само стварно не сакам да е на touch. Овој HTC не изгледа вака лошо, ама што знам...

Изгледа морам да земам телефон што има touch.:( Освен блекбери, ама не ми треба дополнителна услуга за интернет, мислам реално не ми треба.

I am doomed. *пукањевоколено*

Имаше еден самсунг исто што го видов во T - Mobile, сега скоро го донеле, ама не ми текнува на моделот. Исто е со qwerty тастатура.

Што би рекол за Самсунг на пример?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Фала ви, ќе видам, ќе размислам...
Не сум баш некој обожавател на HTC... ама ќе видам, фала ви во секој случај за помошта. :)
А Нокиа 3310 може да се најде негде?:icon_lol: Шала. :)
--- надополнето: 15 март 2012 во 12:46 ---
Башка сега проверив... го нема овој HTC во Т-Mobile.:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom