Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
2 март 2006
Мислења
41
Поени од реакции
0
иам sony erricson w800 .сакам да ставам мсн меssenger.бев пред 2-3 дена во cosmofon да ставам интернет и завршив работа со тоа ама немаат појма за мсн.ај помош некој како да ставам на моб.само побрзо пошто ми е многу итно

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Ајде да почнам по ред...:)

Хендсоме...проверка на состојба на пост пејд претплатник на космофон може да направиш на следниот начин..ке се јавиш на 124 ...кажуваш на тетката телефонскиот број и лозинката и таа ти кажува колку имаш потрошено до тој момент. Повикот е 3 ден. а можеш и други работи да ја прашаш во мегувреме бидејки за еден повик колку и да трае е 3 ден.

Исидора..во ваков случај никогаш не се знае...однеси го во некој од салоните и пробај со друг полнач...ако и со тој полнач истото го прави тогаш обрати се до овластен сервис за да го лоцираат дефектот бидејки може да биде до батеријата..може да биде до конекторот...може да биде до плочката...така да најдобро е таака да направиш....

Галакси....за ова....Ima li nekoj sto e na Kosmofon, a ima telefon sto ne e so Symbian software, a vo nego da ima Java aplikacii, od tipot na Opera browser ili messengeri. Dali moze da pristapuva na internet preku telefonot preku gprs. Da surfa i da razgleduva strani na telefonot, da ne e povrzan preku kabel na kompjuter....потребно е ВАП...а космофон ВАП сеуште нема...но се очекува....а пристапот на интерент преку ГПРС моше да го правиш само на начинот кој и сам го кажа...телефонот да е поврзан со кабел на комјутер...

А за тоа со украдениот телефон Космофон како Космофон..или Мобимак или ватевер...неможе ништо да превземе..бидејки тоа нее негова ингеренција...затоа ве упатуваат на правото место во полиција која треба да ги брка тие работи...а после тоа полицијата бара од космофон да го лоцира телефонот...но никогаш то таму не стигнува работата...затоа помири се со тоа...или досадувај им во полиција...друго чаре нема...си има некои процедури кои треба да се почитуваат.

Босаб...Д600 е од класата на бизнис телефони и нее наменет за вакви работи...секогаш пред да купиш телефон треба да се информираш шт купуваш...пр. СЕЊ800 или телефоните од неговата класа се наменети за млади и ги имаат тие опции...не е се до цената на телефонот...а можеш да си пренесеш музикички преку блутутот или инфрата...:)

Мона Д500 е респект, а В550 ми е многу непрактичен...а што би ти препорачала...хмммм...кажи ми марка ке ти кажам...

Т.К едноставно незнам...ама мислам дека небивит...:)

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
ОК, еве сам да појаснам тука за она што и пред некое време прашав. Мојот телефон неможе да работи со Јава апликации па затоа на друг телефон. Поточно Сони Ериксон К300 симнавме Опера прелистувач за на мобилни телефони и работи се супер. Оки е, а исто така работи месинџер MSN. Пробано преку Космофон картичка преку GPRS Internet. За оние што сакаат GRPS Internet, а кои што се на Космофон најпрво треба однапред да купат 3 мегабајти сообраќај кои можат да го користат во наредните 3 месеци, а откако ќе го купат можат да пристапуваат на интернет преку телефонот, а доколку немаат купено, тогаш постојано при секој обид да се конектирате ќе ви кажува "error". Се праќа порака на 124. Ќе си видите на официјалната страна на Космофон има различни пакети со сообраќај.

Член од
2 март 2006
Мислења
41
Поени од реакции
0
abe ok se snajdov staiv internet.nego od kaj da simnam ili od kaj da najdam msn messenger na mobilen???

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
T.K. напиша:
abe ok se snajdov staiv internet.nego od kaj da simnam ili od kaj da najdam msn messenger na mobilen???
AJ ke se potrudam sega da ti kazam nekakvo resenie pa probaj. Eve ti link da si simnis Opera za na mobilen
http://www.getjar.com/products/3334/OperaMini
E, sega za messengeri:
http://www.getjar.com/products/2021/UltraIMInstantMessengerforMSNupdated
http://www.getjar.com/products/603/eMSN
http://www.getjar.com/products/3541/MobiChatMSNYahooandAIMonyourphone

Osnovnata web strana e www.getjar.com problemot e toa sto nekoi od niv ne se besplatni, treba da gi platis ili da gi najdes krakovani. SIte tie se Java aplikacii koi sto ke rabotata na tvojot W800. Da imase Symbian operativen sistem na telefonot, t.e. da imae takov telefon ke ti pratev dobra aplikacija za MSN i Yahoo chat, ali sepak probaj vidi. Istite mozes da gi simnis direktno prku gprs od tvojot mobilen preku web prebaruvacot ili simi gi na memoriskata karticka, a potoa od nea startuvaj gi, sigurno znaes, ke se snajdis.Pozdrav,

Член од
21 јуни 2006
Мислења
12
Поени од реакции
1
kade mozam da najdam besplatni igri za mobilni da si gi simnam na kompjuter? Nekoi pooriginalni i ne tolku prosti. Ima na veb-stranata na sonyericsson ama ne se besplatni. I da mi kazete kade mozam da ja simnam novata crash za mobilen.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
galaxy2027 напиша:
Isprati poraka na 124 so text: MMS ER i avtomatski ke ti se konfigurira MMS-ot (besplatno).
Да, испратив порака, и ми стигна порака дека барањето се реализира и дека ќе добијам уште една порака со потврда, ама не добив. Бев во Космофон и прашав и ми рекоја дека не знат шо е проблемот, ми даде прирачник за рачно активирање, ама не можам да се снајдам :(

Член од
21 јуни 2006
Мислења
12
Поени од реакции
1
bosab напиша:
Имам Самсунг Д600 и многу се изнервирав кога видов дека мелодија за пораки има само една и плус нема опција да ставис мелодија од својата музика,дали знае некој како мозам сама да си симнам мелодија зашто стварно е глупаво толку скап тел. а толку проста опција да ја нема.
Ne e se vo parite.:pusk::pusk::pusk:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
вакааа..иам нокиа 6600,и очајно сакам да ставам мп3 мелодии,сите тврдат дека може само никој поима нема како...дај кажете како...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Znam deka moze 100 % sum siguren ama neznam kako.Ima se daunloadira na Net eden softver i moze da se slusa Mp3.Aj ke prasam nekoj so ima pa ke ti kazam od kaj da najdes takov softver.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
MSN za mobilen bash neznam dali ima....Hmmm ima da ama za Pocket PC tie sho imaat Windows operativen sistem kao Q-tek,Benq,HP itn..

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Boomerang напиша:
MSN za mobilen bash neznam dali ima....Hmmm ima da ama za Pocket PC tie sho imaat Windows operativen sistem kao Q-tek,Benq,HP itn..
Ima mnogu varijanti .. normalno taa so e na Windows Mobile, ima verzija za Symbian, i (toa sto ke zavrsi rabota ovoj slucaj) za J2ME platforma ... W800 ima Java runtime.. taka da moze da se stai na nego

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
JeCILaDy напиша:
Да, испратив порака, и ми стигна порака дека барањето се реализира и дека ќе добијам уште една порака со потврда, ама не добив. Бев во Космофон и прашав и ми рекоја дека не знат шо е проблемот, ми даде прирачник за рачно активирање, ама не можам да се снајдам :(
Е, па следи упатство што ти дале од Космофон да рачно конфигурирање. Незнам како поинаку да ти помогнам. А, со тоа пораките на 124 некогаш имаат застој со тие услиги за автоматско конфигурирање, незнам ни јас зошто, али бесплатни се пораките кога ги праќаш пробај да испратиш неколку па за неколку саати можеби ќе ти стаса повратна информација и автоматско конфигурирање:)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
mary_jane напиша:
вакааа..иам нокиа 6600,и очајно сакам да ставам мп3 мелодии,сите тврдат дека може само никој поима нема како...дај кажете како...
Da slushash mp3 muzika mozesh ke idesh na www.symbian.com.mk ke se registrirash i ke napravish 2 posta na forumot poslem idesh S60 i go barash UltreMP3 player. Ako sakash da ti zvoni ke morash da najdesh na istiot sajt Ogg Vorbis samo ke treba da se konvertiraat mp3-kite vo .ogg mozesh so easy cd-creator programata da konvertirash od mp3 vo ogg. pozdrav

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Boomerang напиша:
Jas imam nokia 6600 so symbian i znam deka ima mnogu programchinja kako icq,msn,irc i drugi stvari, ama za w800 neznam ne sum slushnal deka ima nekoja takva programa edinstveno ako ima nekoja java programa za msn.

Kajgana Shop

На врв Bottom