Ајде да почнам по ред...
Хендсоме...проверка на состојба на пост пејд претплатник на космофон може да направиш на следниот начин..ке се јавиш на 124 ...кажуваш на тетката телефонскиот број и лозинката и таа ти кажува колку имаш потрошено до тој момент. Повикот е 3 ден. а можеш и други работи да ја прашаш во мегувреме бидејки за еден повик колку и да трае е 3 ден.
Исидора..во ваков случај никогаш не се знае...однеси го во некој од салоните и пробај со друг полнач...ако и со тој полнач истото го прави тогаш обрати се до овластен сервис за да го лоцираат дефектот бидејки може да биде до батеријата..може да биде до конекторот...може да биде до плочката...така да најдобро е таака да направиш....
Галакси....за ова....Ima li nekoj sto e na Kosmofon, a ima telefon sto ne e so Symbian software, a vo nego da ima Java aplikacii, od tipot na Opera browser ili messengeri. Dali moze da pristapuva na internet preku telefonot preku gprs. Da surfa i da razgleduva strani na telefonot, da ne e povrzan preku kabel na kompjuter....потребно е ВАП...а космофон ВАП сеуште нема...но се очекува....а пристапот на интерент преку ГПРС моше да го правиш само на начинот кој и сам го кажа...телефонот да е поврзан со кабел на комјутер...
А за тоа со украдениот телефон Космофон како Космофон..или Мобимак или ватевер...неможе ништо да превземе..бидејки тоа нее негова ингеренција...затоа ве упатуваат на правото место во полиција која треба да ги брка тие работи...а после тоа полицијата бара од космофон да го лоцира телефонот...но никогаш то таму не стигнува работата...затоа помири се со тоа...или досадувај им во полиција...друго чаре нема...си има некои процедури кои треба да се почитуваат.
Босаб...Д600 е од класата на бизнис телефони и нее наменет за вакви работи...секогаш пред да купиш телефон треба да се информираш шт купуваш...пр. СЕЊ800 или телефоните од неговата класа се наменети за млади и ги имаат тие опции...не е се до цената на телефонот...а можеш да си пренесеш музикички преку блутутот или инфрата...
Мона Д500 е респект, а В550 ми е многу непрактичен...а што би ти препорачала...хмммм...кажи ми марка ке ти кажам...
Т.К едноставно незнам...ама мислам дека небивит...