Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не може да има value покрај OP7P, кој го има истиот сензор за 250е помалце.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Телефонот од нигде никаде си се исклучи, еве веќе 40 минути стои Моторола логото, не реагира на ниту едно копче, ниту пак комбинација од копчиња.
Отиде у неповрат, а?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Taka neka se istroši baterijata...ke se iskluči , napolni go i na start ti e šansata da se vrati

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Taka neka se istroši baterijata...ke se iskluči , napolni go i na start ti e šansata da se vrati
Se iskluchi taka, go staviv na polnach, se pojavi istoto logo, kazha hello moto, pokazha drugo logo shto e pred ukluchuvanje I pak se vrakja na prvoto. Kako da vlaga u nekoj loop. Nejkje da startuva...

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Baraj go Torte na forumov.....ako si od Skopje ke go sredi odma
Ми се уклучи прееска, после саат време откако го напишав мислењево. Па пак ми се исклучи и уклучи. Сега работи, ама до кога не знам.
Има гаранција уште некој месец, па ќе искористам у телеком. Ма да они 2 месеци у сервис го чуваат, па после го прават...
Фала за советите. :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Se iskluchi taka, go staviv na polnach, se pojavi istoto logo, kazha hello moto, pokazha drugo logo shto e pred ukluchuvanje I pak se vrakja na prvoto. Kako da vlaga u nekoj loop. Nejkje da startuva...
Не слушај друг пат такви совети, никако да не се оставаат телефони да се исклучат со празна батеријата, штетно е за батеријата, а и знае да го онеспособи уредот, поготово ако е стар модел.

Најверојатно матичната ти е отидена, носи го на сервис, Алфа Мобил се добри.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Не слушај друг пат такви совети, никако да не се оставаат телефони да се исклучат со празна батеријата, штетно е за батеријата, а и знае да го онеспособи уредот, поготово ако е стар модел.

Најверојатно матичната ти е отидена, носи го на сервис, Алфа Мобил се добри.
До 10 сабајле ми светкаше моторола логото во разни бои, диско ми правеше во соба и тоа што кога се поремети имаше 20 посто батерија. Да не се исклучеше на тој начин искрено не знам дали ќе се уклучеше пак... бар почна да реагира на копче. Пред некоја недела се укочи на 20 минути, сега на 13 саати, нареден пат...
moto g6 play e, нареден месец ми истекува договорот во телеком, не знам дали ќе ми се исплати да плаќам за поправка... Ама батеријата е ѕверска, не ми се менува. xD

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Baterijata nikogaš ne se prazni na nula....taka pokazuva telefonot.

Nula kaj baterii za mobilen znaci 3.6 volti, i ima odredena energija seušte vo nejze.

Ednostavno kako početna osnova na telefonot mu e na 3.6 V

Napolneta baterija ima okolu 4.5 V

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Baterijata nikogaš ne se prazni na nula....taka pokazuva telefonot.

Nula kaj baterii za mobilen znaci 3.6 volti, i ima odredena energija seušte vo nejze.

Ednostavno kako početna osnova na telefonot mu e na 3.6 V

Napolneta baterija ima okolu 4.5 V
Ирелевантно, тоа се вика длабоко празнење и перманентно ја оштетува батеријата, и го крати траењето, треба да се избегнува колку е можно повеќе а не да се препорачува.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Dobro e da ne se prazni baterijata mnogu...no sepak, softverot na mobiknite e podesen taka sto za napon od 3.6 V , toj pokažuva 0% baterija.

Koga bi mozelo softverski da se prepodesi telefonot da moži da raboti i na ispod taa vrednost, tekefonot ke tera uste nekoe vreme

E sega....koga ke se slučat vakvi raboti so nevklučuvanje na mobilniot....moži da se žrtvuva edno praznenje do nula

Vpročem.....na sekoj od nas na odredeno vreme mu se slučuva vo tekot na denot da mu se ispraznintelefonot do nula

Ne e kraj na svetot

Член од
11 април 2012
Мислења
4.732
Поени од реакции
5.483
Dobro e da ne se prazni baterijata mnogu...no sepak, softverot na mobiknite e podesen taka sto za napon od 3.6 V , toj pokažuva 0% baterija.

Koga bi mozelo softverski da se prepodesi telefonot da moži da raboti i na ispod taa vrednost, tekefonot ke tera uste nekoe vreme

E sega....koga ke se slučat vakvi raboti so nevklučuvanje na mobilniot....moži da se žrtvuva edno praznenje do nula

Vpročem.....na sekoj od nas na odredeno vreme mu se slučuva vo tekot na denot da mu se ispraznintelefonot do nula

Ne e kraj na svetot
Ова ти е исто ко да кажеш ако го спуштиме пловакот у кола истата ќе тера подолго пред да се упали сијаличката за резерва.
Или уште подобро да го извадиме никад нема да светне резервата ќе се убиеш од возење со еден резервар, а тоа што можеби под 3.6в не е доволно за да функционира телефонот мање битно (не сум седнал да ги чепкам до толку детали спецификациите, ама има зашто е ставена таа вредност нема што да менуваш софтверски)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Дечки, имам Xiaomi Redmi Note 8 Pro, го купив некаде ноември 2019 и бев презадоволен, посебно од камерата и издржливоста на батеријата. Пред месец и пол, го носев во џеб без маска и ми падна на цименто, екранот пукна, но сепак телефонот остана со целосна функционалност, освен естетски што не го бива :) Така скршен и без друга маана го користев уште месец дена, па пред околу 2 недели телефонот како да ми се исклучи од некои си 30% ниво на батерија, па од тој момент, батерија ми држи 8-10 часа од 100% до 0%, па дури и да не го чепкам воопшто. Пример, легнувам да спијам со 100%, сабајлето после 8 саати батеријата паднала на 10-15%. Интересно, откако прв пат ми се случи драстичната разлика во издржливоста на батеријата, после 2-3 користења со ниска издржливост.. повторно имав неколку со старата нормална издржливост, односно телефонот си држеше батерија и по 2 дена со умерено користење. Оттогаш, веќе секој ден го полнам по неколку пати и губам живци :) За стаклото ми бараат 4000 денари, а целиот телефон го платив околу 12000... нема некако сметка за тоа, подобро ќе купам нов телефон. Во однос на батеријата, дали мислите дека истата е оштетена, па би помогнала нова и колку истата од прилика би чинела заедно со работна рака за заменување. :) Доколку некој има познавање во однос на сличен проблем или имал искуство, би му бил благодарен на било каков одговор. :)

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Не купувај Шаоми повеќе.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Дечки, имам Xiaomi Redmi Note 8 Pro, го купив некаде ноември 2019 и бев презадоволен, посебно од камерата и издржливоста на батеријата. Пред месец и пол, го носев во џеб без маска и ми падна на цименто, екранот пукна, но сепак телефонот остана со целосна функционалност, освен естетски што не го бива :) Така скршен и без друга маана го користев уште месец дена, па пред околу 2 недели телефонот како да ми се исклучи од некои си 30% ниво на батерија, па од тој момент, батерија ми држи 8-10 часа од 100% до 0%, па дури и да не го чепкам воопшто. Пример, легнувам да спијам со 100%, сабајлето после 8 саати батеријата паднала на 10-15%. Интересно, откако прв пат ми се случи драстичната разлика во издржливоста на батеријата, после 2-3 користења со ниска издржливост.. повторно имав неколку со старата нормална издржливост, односно телефонот си држеше батерија и по 2 дена со умерено користење. Оттогаш, веќе секој ден го полнам по неколку пати и губам живци :) За стаклото ми бараат 4000 денари, а целиот телефон го платив околу 12000... нема некако сметка за тоа, подобро ќе купам нов телефон. Во однос на батеријата, дали мислите дека истата е оштетена, па би помогнала нова и колку истата од прилика би чинела заедно со работна рака за заменување. :) Доколку некој има познавање во однос на сличен проблем или имал искуство, би му бил благодарен на било каков одговор. :)
За батеријата пробај хард ресет да се избрише се дали ќе се подобри
За екранот може за 3500 да се смени

Kajgana Shop

На врв Bottom