Se iskluchi taka, go staviv na polnach, se pojavi istoto logo, kazha hello moto, pokazha drugo logo shto e pred ukluchuvanje I pak se vrakja na prvoto. Kako da vlaga u nekoj loop. Nejkje da startuva...Taka neka se istroši baterijata...ke se iskluči , napolni go i na start ti e šansata da se vrati
Baraj go Torte na forumov.....ako si od Skopje ke go sredi odmaSe iskluchi taka, go staviv na polnach, se pojavi istoto logo, kazha hello moto, pokazha drugo logo shto e pred ukluchuvanje I pak se vrakja na prvoto. Kako da vlaga u nekoj loop. Nejkje da startuva...
Ми се уклучи прееска, после саат време откако го напишав мислењево. Па пак ми се исклучи и уклучи. Сега работи, ама до кога не знам.Baraj go Torte na forumov.....ako si od Skopje ke go sredi odma
Не слушај друг пат такви совети, никако да не се оставаат телефони да се исклучат со празна батеријата, штетно е за батеријата, а и знае да го онеспособи уредот, поготово ако е стар модел.Se iskluchi taka, go staviv na polnach, se pojavi istoto logo, kazha hello moto, pokazha drugo logo shto e pred ukluchuvanje I pak se vrakja na prvoto. Kako da vlaga u nekoj loop. Nejkje da startuva...
До 10 сабајле ми светкаше моторола логото во разни бои, диско ми правеше во соба и тоа што кога се поремети имаше 20 посто батерија. Да не се исклучеше на тој начин искрено не знам дали ќе се уклучеше пак... бар почна да реагира на копче. Пред некоја недела се укочи на 20 минути, сега на 13 саати, нареден пат...Не слушај друг пат такви совети, никако да не се оставаат телефони да се исклучат со празна батеријата, штетно е за батеријата, а и знае да го онеспособи уредот, поготово ако е стар модел.
Најверојатно матичната ти е отидена, носи го на сервис, Алфа Мобил се добри.
Ирелевантно, тоа се вика длабоко празнење и перманентно ја оштетува батеријата, и го крати траењето, треба да се избегнува колку е можно повеќе а не да се препорачува.Baterijata nikogaš ne se prazni na nula....taka pokazuva telefonot.
Nula kaj baterii za mobilen znaci 3.6 volti, i ima odredena energija seušte vo nejze.
Ednostavno kako početna osnova na telefonot mu e na 3.6 V
Napolneta baterija ima okolu 4.5 V
Ова ти е исто ко да кажеш ако го спуштиме пловакот у кола истата ќе тера подолго пред да се упали сијаличката за резерва.Dobro e da ne se prazni baterijata mnogu...no sepak, softverot na mobiknite e podesen taka sto za napon od 3.6 V , toj pokažuva 0% baterija.
Koga bi mozelo softverski da se prepodesi telefonot da moži da raboti i na ispod taa vrednost, tekefonot ke tera uste nekoe vreme
E sega....koga ke se slučat vakvi raboti so nevklučuvanje na mobilniot....moži da se žrtvuva edno praznenje do nula
Vpročem.....na sekoj od nas na odredeno vreme mu se slučuva vo tekot na denot da mu se ispraznintelefonot do nula
Ne e kraj na svetot
За батеријата пробај хард ресет да се избрише се дали ќе се подобриДечки, имам Xiaomi Redmi Note 8 Pro, го купив некаде ноември 2019 и бев презадоволен, посебно од камерата и издржливоста на батеријата. Пред месец и пол, го носев во џеб без маска и ми падна на цименто, екранот пукна, но сепак телефонот остана со целосна функционалност, освен естетски што не го бива Така скршен и без друга маана го користев уште месец дена, па пред околу 2 недели телефонот како да ми се исклучи од некои си 30% ниво на батерија, па од тој момент, батерија ми држи 8-10 часа од 100% до 0%, па дури и да не го чепкам воопшто. Пример, легнувам да спијам со 100%, сабајлето после 8 саати батеријата паднала на 10-15%. Интересно, откако прв пат ми се случи драстичната разлика во издржливоста на батеријата, после 2-3 користења со ниска издржливост.. повторно имав неколку со старата нормална издржливост, односно телефонот си држеше батерија и по 2 дена со умерено користење. Оттогаш, веќе секој ден го полнам по неколку пати и губам живци За стаклото ми бараат 4000 денари, а целиот телефон го платив околу 12000... нема некако сметка за тоа, подобро ќе купам нов телефон. Во однос на батеријата, дали мислите дека истата е оштетена, па би помогнала нова и колку истата од прилика би чинела заедно со работна рака за заменување. Доколку некој има познавање во однос на сличен проблем или имал искуство, би му бил благодарен на било каков одговор.