Не “ги викам“ словенските јазици за античко-македонски јазик, туку античко-македонскиот за “словенски“ (ова во наводници затоа што зборот “словенски“ е конструкција од скоро време). Има огромна разлика во тоа.
И не сум јас офтопик, тоа си ти (и сите “Албанци“) - сите сте вие “оф топик“, затоа што вашето место не е овде туку во Азербејџан.[DOUBLEPOST=1394099501][/DOUBLEPOST]
А ти знаеш како изгледал тој илирскиот јазик? Или само така романтичарски си замислуваш дека бил сличен на денешниот албански? А бе “иди бегај пријатељу“ (го цитирам Жика од Жикина династија).
Јас со историја се занимавам затоа што ми е интересно, не дека сакам некаква пропаганда да вршам овде.
Искрено и за тебе мислев дека е така. И пошто си значително постар те почитувам искрено и навистина сакам да има дебата темава, не сакам да те убедам тебе во нешто, затоа што ти знаеш подобро од мене, туку сакам и другите да знаат што повеќе за албанците, затоа што многу малку знаат.
Знам дека ти е тешко да дебатираш со извори и конкретни линкови, ако можеш само со текст да ја напишеш книгата каде си читал, или па да сликаш некој дел каде пишува нешто за темава, би било феноменално.
Забележувам дека не користиш извори, само пишуваш тоа што ти мислиш, тоа е сосем во ред, го почитувам и тоа, но за да оставаш впечаток на сериозен опонент за дискутирање подобро би било да ги аргументираш тезиве.
НО пак нека, ајде да дебатираме на твој начин.
Зошто мислиш дека албанците потекнуваат од Азербејџан?
Какви сличности имаат албанците со било каков народ од Азербејџан?
Кога и како стигнале во Балканот?
Кои историчари го тврдат тоа?
Ова за почеток е доволно...[DOUBLEPOST=1394200217][/DOUBLEPOST]
Нема гајле бе, само кажи ти како сакаш да пишуваат другите и ќе средиме. Смее ли некој да мисли поинаку?
Не би сакале воопшто да го вознемируваме фрагилниот сензибилитет на Албанците, со нашите поинакви погледи, затоа што тоа е против demokraciata.
Еве, Александар е Албанец, а овие земји се албански од Гиблартар до Казахстан и Албанците имаат demokracijsko право на нив.
Ако е у реду, да продолжиме.
Немој те молам, немој во секоја тема да труеш!