R
Rigel Kent
Гостин
Чекам Кариес да објасни , а зошто ме повика мене ?
Чекам Кариес да објасни , а зошто ме повика мене ?
Кариес да објасни???Чекам Кариес да објасни , а зошто ме повика мене ?
Од каде знаеш дека се сложувам ?Кариес да објасни???
Па ти се сложуваш со него.
Па си му ставил лајк ебате....Од каде знаеш дека се сложувам ?
Па поддржувам дека Скипетарите и Арбанасите се различни во својата генеза , Арбанасите се многу поблиски до Власите отколку Скипетарите и во јазична и во генетска смисла. А Кариес претпоставувам ќе тврди дека Арбанасите се Словени , а тоа не го поддржувам .Па си му ставил лајк ебате....
Нема никаква основа да се поделат арбанасите со денешните албанци, камоли јазична, а генетска уште помалку, тие мали мешања со други народи се вообичаени кај сите.Па поддржувам дека Скипетарите и Арбанасите се различни во својата генеза , Арбанасите се многу поблиски до Власите отколку Скипетарите и во јазична и во генетска смисла. А Кариес претпоставувам ќе тврди дека Арбанасите се Словени , а тоа не го поддржувам .
Ti golem ekspert si bil za makedonska istorija.....Pa toa tvoe slozuvanje treba da se potvrdi so fakti zatoa sto ne zboruvame tuka za politicki stvavovi tuku za toa sto istorijata potvrduva! I jas podrzuvam Makedonska drzava no ne podrzuvam anticki Makedonski narod zatoa sto ne posoti!
Ова ти е аргументот?puno - Покажи некој натпис од Душаново време кој е на АРБАНАСКИ јазик.[DOUBLEPOST=1393841942][/DOUBLEPOST]Албанци постојат од пред 100 години.
Сите тие заедно се едно неписмено племеКои се ШОПКИТЕ во Западна Македонија, дали се Албанско племе?
Јас чекам аргумент од тебе. Запис во кој се тврди дека е на арбанашки јазик напишан - ама од Душаново време.Ова ти е аргументот?
Нема. Но тоа не значи дека не постоеле пред првиот текст напишан на албански.Јас чекам аргумент од тебе. Запис во кој се тврди дека е на арбанашки јазик напишан - ама од Душаново време.
Pokazi natpis (prvo) na srpski od Dusanovo vreme , ako veke bil "Srbin " ?[DOUBLEPOST=1393896048][/DOUBLEPOST]Albanskiot jazik e priroden jazik i nema pozajmuvanja od staro grckiot ili latinskiot jazik tuku e obratno .puno - Покажи некој натпис од Душаново време кој е на АРБАНАСКИ јазик.[DOUBLEPOST=1393841942][/DOUBLEPOST]Албанци постојат од пред 100 години.