Пост на кој сте се изнасмеале

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
samo cekajte, i nemojte utre da dobivate infrakt ako gledate na vesti : GORAN PANDEV Se vrati vo Makedonija, no ovoj pat vo Shkendija :P
Не го можам веќе :pos: Секој втор пост му е поголема смешка од претходниот :pos: :pos: :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
инфракт лол

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Најубаво брат ти да си влезиш у државна работа. Ем плата ти течи ко Вардар ем нема кој да ти се дери над глава. Ја сите сум ги пробал, да ти споделам искуства:

1. Бев работник у туѓа фирма, се договривме за плата на 1рви (како шо е редот), ми даваше два месеци на 1рви и после почна на 8-9 и наинтересно е шо ме избрка на 1рви, шовикаш ти зошто?
Покрај тоа искуствата како вработен ми беа премногу интересно, коа ја пуштав климата, морав да демнам ко некој сокол да не влези да ја види уклучена. Згора на тоа, коа ги подмирував неговите фактури, не ми даваше да мавам рефреш на страната пошо сум трошел дупли мегабајти за отварање. Коа ќе задоцнев 5 миноти ми викаше: Кај си ти бе цел ден? Коа ќе дојдеше инспекција ми викаше: Сеа мисли му ја! Ма нема врска он шо ништо не пазеше во неговите документации. Битно јас да имам израмнета фискална. Неможам да го заборавам задоволството коа ќе ми ја дадеше 9 илјадарската плата и ќе ми кажеше: Сеа после 30 дена, батка. И највеќе шо ми беше интересно, у една тетратка со тесни-широки се потпишуам коа почнувам со работа коа завршувам. Јас се потпишував дека сум дошол у 14 а уствари удев у 8, се потпишуав како да сум заминал у 18 а јас си заминував у 20.

2. Отворив сопствен бизнис ама за брзо се затвори, немав толку импресии, причината за затворањето беше доста интересна и реална. Ме застанаа за интервју од Сител и ме прашаа дали сум задоволен од проектот Скопје 2014. Јас одговорив дека не ми се од корист такви работи, дека се глупости и дека со тие пари многу би унапредил со бизнисот. Тогаш ми затрепери срце и одеднаш еден глас од микрофонот ми излезе: И тој бизнис шо го имаш нема да ти се унапреди. Си одам јас така дома, тоа е некоја телепатија со камерманите и инспекторите, глеам успат ми акнале плобма. Се чудам и викам ова децата од маало ме зезаат. Коа идам да прашам зошо/шо/како и викаат: ееее ние од надвор увидовме дека не плаќаш данок и дека не фискализираш робата.
Заборавив да додадам дека на излогот имав сини траки и два три пара пластични рози.

И така е мојата животна приказна, сеа лежам, дремам по дома. Женами работи Швајцарија, кијзнај дали со плескање по гз или со работење или па со плетење зима пари ама праќа, по 100 франага месечно праќа. Да е жива и здрава, крупна таква цицлеста ја пратив и види шо арни пари ми носи.

Еии животов многу си го сакам, премногу, посебно па ко ќе пуштам Сител, ау ау.
Црн хумор јеботе :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Основни разлики помеѓу македонска и хипстерско-космополитска свадба.

Знаме на свадба хипстерско-космополитската верзија

Ако си моќен одиш на свадбено чиноначалствување кај Бан Ки Мун (Мак верзија Г.Г. Стефан). Ако не си ќе мора да се задоволиш со некоја локална субституција од пеести ешалон, рецимо Сашо Ордановски и по идеологија и по сурат и по компетентност е измислен за таа функција (Мак верзија одиш кај локален поп). Наместо-You may now kiss the bride, Сашо изговара сопружниците смеат да се бакнат, при што во име на џендер иквалити машкото не смее да се навали кон неа како што е кај Македонската верзија туку растојанието од муцките ако им е на пример 20 сантиметри во времето кога Сашо обзнанува за бакнувањето 10 сантиметри мора да направи тој, 10 таа, со право на отстапка од +/- 3 милиметри. Наместо Македонско девојче или Свадба Македонска да направам дозволени се исклучиво следниве

И слични песми изведени од најдобриот свадбен бенд Атеоритам во придружба на мега естрадните Геа (земја-заб. на автор) и АборТина (нема заб. на автор) со кој се истакнува анационаланото, вонрелигиското, безрасното, неетатистичкото и надлокалното облежје на младенците. На меден месец се оди или на крстарење во меѓународни води или на неприсвоените територии на Арктикот и Антартикот. Со минимална доплата можеш да го добиеш пакетот Атласна свадба која е пандан на Галичката при што невестата наместо на коњ ја качуваат на Сегвеј или тротинет на електрична енергија со нула емисија на штетни гасови, а наместо со прстен младожењата е зумиран со новиот Ајфон 5-ка со зборовите-Низ Ајфон те гледам во рилејшншип статус на фејсбук да ти влезам. Наместо зурли и тапани има винили и матрици а наместо Тешкото ќе се тепа дабстеп при што на младожењата ќе му биде дозволено да се качи на миксетата. Секако тука се и традиционалните носии со прикладните мотиви, везови и импринти од историјата и традицијата

како и потписот што го носи Заптијата Стојков. Наместо со ориз и вода, по младенците се фрлаат Мекдоналдс хамбургери и се истура Старбакс кафе.

Место бидермаер кон неженетите девојки невестата фрла глобус и по старите кажувања девојката што ќе го фати глобусот треба да види кај и е во тој момент левата (како симбол на непокорната идеологија) дланка, од таму ќе и биде и сопругот. Значи ако го фатила глобусот со таа дланка на потегот Северна Африка односно Египет-Мароко од таму ќе и биде сопругот. Некои сметаат дека тоа се само бабини меридијани меѓутоа традицијата си останала така.
За време на бременост и повторно во духот на полова еднаквост на мажот секое сабајле 9 месеци да му се удира клоца по муда како единствен фер начин на компензирање и споделување на болката кон која двајцата се обврзале а само жената ја чувствува. Секако јачината на клоцата зависи од интензитетот на болките тој ден, при што за време на породувањето кога болките се најсилни наместо досегашното стегање на раката на мажот, тоа во космополитската верзија се заменува со стегањето на ташаците. Породилното отсуство ќе биде поделено 4.5 месеци мајката, 4.5 таткото при што природниот недостаток на лактација кај татковците се заменува со овој уред

субвенциониран од Обединетите нации за секое трето дете.

Исто така обичај е после раѓањето на детето наместо македонската лејм верзија на ставање топка и книга и за кое ќе се фати детето му ја одредува судбината дали ќе биде по школото или по спортот, кај другиве се остава вибратор и кукла на дување па за кое прво ќе се фати ќе му се одреди така сексуалната ориентација. Секако и за време на средното образование доколку не се воведе законски тогаш во најмала рака со кампањи на Зоро(с) под мотото-Дур не пробаш не можеш да знаеш, да се охрабруваат децата барем еднаш да стапат во истополов и еднаш во различнополов сексуален однос со што засекогаш би се разрешила енигмата за сексуалните преференци како и фрустрирачката збунетост околу истите. Итн... итн...
:pos::pos::pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
:pos::pos::pos:

Јас сум уште поинвентивна. Пази какво изненадување сум му спремила на дечко ми за прошлиот Валентајн: прво со спреј му напишав љубовна поема на цела кола, после земав шрафцигер и издлабив срценца по каросеријата, и на крај земав шајки и ги наредив во форма на срциња под сите гуми.
Абе коа виде, не до шести спрат, туку до Драчево се слушаше.
И после нека каже некој дека не сум била романтична...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
D

dystopian

Гостин
На темата - Трансхуманизам (H+)
Сепак, ако од мене зависи креирањето на АИ, уште утре би ја направил, иако ќе ме сомеле за да направи транзистори од мене.
:pos::pos::pos:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Јас имам дома од оние апаратите шо прскаат мирис во просториата и го наштелиф на секој 15 минути да прска и ко ќе ми притреба ќе застанам до него ќе кренам рака и ќе ми прсне под мишка, или после бричење на лице како афтершејв ми иди, а невестата си користи и како лак за коса. Само треба гледање на сато оти ако пропуштош прсканјето во 12 и 15 ќе треба да чекаш оној во дванајс ипол.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
ај пробај вака камерите вклучи ги надвор од живеалиштето незнам, кај живееш во куќа или стан и после внеси ги вклучени внатре не ги пали во станот или куката кај што живееш може малце е глупо ама пробај може да те набљудува додека ги палиш камерите а вака вклучени внеси ги во домот и стај им црн изолир на сијалиќката кај што е POWER I REC.Па кажи што си направил а ако така не бива најди дигитален диктафон и снимај во која соба има најјако присуство таму стави го снимачот.после преслушај што е снимено.Сликај и со дигитален апарат со блиц додека трае тоа демонска сила е да знаеш не е на изгубена душа или слично.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 15:33 ---
Јас бев кај еден пријател на гости на одење сите соби беја затворени и ја отворам влезната врата како некој од другата страна да ја буткаше во исто време за да отвори и не мавна бран како да е промаја отворено човеков се заплаши малку а јас знаев дека тоа е демонско бидејки човекот имаше проблем се молев за него и после тоа му беше подобро но за да не заплаши тоа нешто на одење ме начека кога требаше да си одам одкај него.не се плаши ти велам не дозволувај твојот страв го храни тоа чудо со сила.снимај ако пак се случува па ке се чуеме.снимај а не се чачкај со него.
Не знам зашто ама ме пресмеа типов :)

Kajgana Shop

На врв Bottom