Последен гледан филм со кратка рецензија

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13

Добро трилерче со Anne Hathaway. Во филмот е психолог и им помага на преживеаните во авионската несреќа. Дел од нив почнуваат да исчезнуваат...понатаму не раскажувам, затоа што станува се позамрсено и позамрсено. И крајот е доста добар :wink: Од мене 8/10

S

SSS-Stolica

Гостин

1-от дел е подобар ама ај...Филмов е продолжение на првиот дел,значи после крајната тепачка во 1-от дел еден од главните момци на GSE Дејв е веќе во затвор со уште двајца(ги немаше во првиот дел)и на почетокот се тепаат со навивачи на Челзи и ги преместуваат во друг затвор каде претежно се навивачи на Милвол,и тука се јавува пак омраза почнуваат да се тепаат 3v3 претежно, на навивачите на Милвол им помага офицерката но еден од нејзините помошници ќе примети и пн ќе почне да им помага на навивачите на Вест Хем и сеа има уште за разкажувањеа ама ај доста е накратко толку...

M!ss V

...Supermassive...
Член од
1 февруари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
6

одличен филм со Aaliyah :(
Akasha e кралицата на проколнатите, мајка на сите вампири. Еден млад вампир воскреснат во денешно време станува хеви-метал ѕвезда, со тоа постигнува голема слава...ја пронајдува кралицата и ја воскреснува гризајќи ја за да ја оживее и повторно да завладее, но таа во целиот свет сака да донесе пекол...и се протиставува една млада девојка...понатаму не кажувам...интересен е :wink:
R.I.P. AALIYAH :(

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Confessions of an American bride

Пааа...онака. Мислам просечен филм. Не дека е досаден или нешто така, ама онака не ми се свиѓаше нешто посебно. Она ја посакува совршената свадба, го има совршениот дечко, ама се караат околу подготовките за свадбата, па се појвува третиот тип на работа кој и е симпатија од минатото...и тука ќе застанам, сеа сепак не треба да го раскажам цел филм.

Има нешто во филмот што не ме воодушеви, не ме импресионира.

Но, сепак, би му дала пристојна оцена. 4/10

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Big Phat Wet Asses

Ги има Сузи Дајмонд и Симона Стајл, што повеќе можете да посакате?
Сите акции се еден на еден, нема споредни улоги а со тоа и нефер игра.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Gran Torino

Многу повеќе очекував од филмов.
Има одлична оценка, а мене не ми се допадна. Очекував поинаква приказна, повеќе да е поврзано со Гран Ториново:)
Има добра приказна и поука, но од мене една 6ка ќе добие. И тоа најмногу заради глумата на Иствуд.

The Peacemaker

Го имав заборавено филмов сега по втор пат си го гледав.
Убава акција со сцени снимани во Македонија. И со одличен глумски пар:pipi: 8/10

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Twilight (2008)

Имаше веќе доста рецензии , па јас само ќе си кажам дека не ме бендиса.
Првата половина:pov:, втората половина нешто поарна ама сепак се на се би го оценил како просечен филм.

Valkyrie (2008)

Интериста даде многу добра рецензија. И од мене добива 8/10 и му го препорачвам на секој шо сака воени филмови.

И најдобриот за крај
Cross of Iron (1977)

Ми го имаа пред години препорачано филмот ама го имав забораено, од ко го изгледав Valkyrie, ми текна на овај.
1943, Рускиот фронт, преку очите на германскиот офицер Ролф Штајнер.
Исто и ко во Valkyrie има некои пропусти во филмот, како британскиот акцент кај некој од актерите или пак на почетокот на гланиот лик му се обраќаат со Стајнер а после Штајнер.

Инаку многу ме потсеќаше на Apocalypse Now дури го гледав.
9,5/10.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.813
Поени од реакции
5.600

супер филмче 8/10 му давам :) одлични актери, посебно актерката :)

After his father death in a car accident, things unravel for Kale Brecht and he is placed under house-arrest for punching his Spanish teacher. Having nothing better to do, Kale occupies himself by spying on his neighbors. But one night, he witnesses what appears to be a murder going on in Mr. Turner's house. Kale becomes obsessed with uncovering the truth behind these murders but, after a few unsettling run-ins with Mr. Turner, it becomes a matter of life and death ....

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223

Шкотска е ставена во карантин поради смртоносен вирус за кој сеуште не е пронајден лек...карантинот е „заборавен“ повеќе од 25 години...сите очекуваат мртов простор...освен Британската влада, која го следи движењето на „мртвите“ и нивните активности во заборавената земја. Вирусот е повторно активен...

Мајор Синклер, девојка со трагична приказна од минатото и првата контаминација, е назначена да биде лидер во невозможната задача - да го пронајде лекот во контаминираната зона, во која сега владеат две нови, дивајчки цивилизации...

Жанр: Акција, SF (од режисерот на The Descent, Нил Маршал)

Лична оцена: 7(8)/10 (една оцена плус поради актерката, Rhona Mitra)

П

Паган-др

Гостин
Hooligans 2

Ова е продолжение на филмот Green Street Hooligans. Во овој дел едниот од хулиганите на Вест Хем заедно со уште 2 негови пријатели е во затвор. Најпрво поради тепачка од еден затвор ги префрлаат во друг затвор во кој ке наидат на проблеми, но набрзо ке излезат од затворот по пат на фудбалски натпревар поради големата бројка на затвореници.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
The Pirsuit of Happynes (2oo6)

Ептен добар филм, драма со Вил Смит. Купува напредни машини за во медицина, ама нема да се најде некој да му купи.
Станот 3 месеци нема платено кирија, жена му работи по 2 смени само за да се дојде до некоја пара, но на крај побегнува во Њујорк, на работа и го напушта Крис со синот. Шета од болница до болница да продаде некој од апаратите, но не му успева. На крај се пријавува за работа во една фирма, незнам за што точно беше. После 4 месеци, едвај добива работа, па се ислеси од сиропиталиштето, и почна да живее со синот.

8/10.

џимеј: Спојлерот го означив:):smir: да не го прочита крајот тој што не го гледал филмов:)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047

Extreme Movie

Уште на првата сцена го има Ерик Стифлер од Американска Пита, па може да се претпостави за што ке се зборува во филмот.А и многу е сличен со Американска Пита.E сега не знам што беше поентата со Стифлер, но понатаму во филмот не се појавува.Има некои интересни сцени кој можат да ве насмеат.Но сепак јас нема да му дадам голема оценка,бидејки некои работи се видени и во други слични филмови.
Според мене 5.5/10

M!ss V

...Supermassive...
Член од
1 февруари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
6

Дејствие: Романија, 18 век...Rayne е дамфир (пола човек, пола вампир) мајка и е силувана и убиена од Kagan кралот на вампирите. Rayne e заробена во циркус, кои ја третираат како животно. По успешното бегство за да се одмазди на татка си за смртта на нејзината мајка и вооедно што ја створил во од негова крв, која и ги мрази вампирите, но најмногу Kagan, се здружува со Brimstone (членство против вампирите) која се вљубува во Sebastian......

Оценка: 7(8) + оценка давам пошо Кристана Локен е погодена за таа улога и има сууууупер секс-сцена со неа :vozbud:ама сепак целиот филм е крвав, све се покажува :nesvest: и приказната е лоша, барем да да ја направеа како од видео-играта......

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Seven Pounds (2008)

Не сум плачел на филм дури од последното гледање на City of Angeles :icon_lol: овој ме натера да пуштам некоја солза.
Вил Смит игра улога на агент Бен Томас кој сака да ги исправи грешките од минатото.
Филмов носи вредна порака: човекот учи од своите постапки/грешки, а човек како Бен Томас со така високи морални вредности се обидува да им ги промени животите на seven strangers :) безценето дефинитивно
9.5/10 со препорака за must see

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Appaloosa (2008)

Добро ново вестерн филмче со главни улоги Ед Харис, Виго Мортенсен, Рене Зелвегер и Џереми Ајронс. Инаку филмов е правен според истоимената новела на Роберт Б. Паркер. Дејствието на филмот се врти околу двајца долгогодишни другари кои што работат како наемни шерифи. Судбината ќе ги одведи во градот Аполоса и оттука па натаму се развива дејствието. Инаку колажот од актери кои што глумат во овај филм е невероватно богат, често има сцени меѓу Виго Мортенсен и Ед Харис кои што се едноставно глупаво некако смешни. Има и доста хард кор сцени каде што се зборува за смртта и влијанието од нејзе врз нивните емоции. Се на се добро вестерн филмче гледајте го.

Kajgana Shop

На врв Bottom