,,Stoker,,
americhki prvenec na reziserot na ,,Oldboy,, , a vo scenarioto i produkcijata meshal prsti lepotanot od ,,Prison Break,, Wentwort Miler... glumat Kidman ,Waskovskia ili kako beshe i nekoj nov retro lepotan. Za da zemam da komentiram ,pishuvam za film i glumam kritichar ili treba filmot epten pozitivno da me drmne ili da me zaebe za skoro dva saati od zivotot potrosheni poglupo od gledanje kako letaat bumbari okolu luster...e bumbarite baajagi se pointeresni i pogledlivi . Tolku predvidliv , amaterski napraven film od poodamna nemam gledano. Scenarioto moze komotno da se smesti vo 15-20 min, ovie od Asterfestot vo Strumica podobro ke go sklopele , a drugite 80 min se nekoi idiotski nepotrebni kadri koi shto nit se horor da te naezat , nit se misterija da te zbunat , a za triler muabet da ne praime...erotika mozebi imashe samo 5 min pod tushot koga Mia so prstite vrsheshe rabota , pa eve otkriv deka kaj nejze treba brza rabota so prstite , a ne bavno .Ete toj detal mi e najpozitiven , ja reshiv dilemata dali treba brzo ili bavno. Ne pishuvam detali od dejstvoto , oti ke go raskazam vo dve rechenici i pak nema da e spojler , se odnapred ke si znaete . Ako ova ne vi e dovolno da ve spasam od troshenje internet , vreme i zivci , ne znam shto drugo da pisham .
E obratno od ovoj film , so ogromna preporaka za gledanje , dokumentarecot
,,Imposter,,
da ne veruvash deka takvo neshto moze da se sluchi vo vistinskiot zivot , a bashka da se nachudish kako dokumentaren film moze da bide prvoklasen triler. Sekoja chest za reziserot ,dokumentarecot e must see . Morav da guglam deka stvarno e vistinita sluchka i ne e marketinshki trik