Како не сум гледал што ми е пред нос? Уствари албанецот е the good guy a дедото Iosono e out-of-date хејтер! That's right, I said it, I meant it, I am here to REPRESENT IT!
Прво, да кажеш 50/50 е онака, пролазно, е the biggest understatement since.. LOST.
Второ, имаме по 16 години? Јас сигурно не, ама Real Steel владее.
После лошиот старт со Contagion и пролазниот, ПРОЛАЗНИОТ, Иосоно - Apes, фантастична ноќ!
50/50 (2011)
Joseph Gordon-Levitt! (како што почна Рокенрола хехе) И си го имам фаворитот годинава, знам знам во доста тешка конкуренција, ама сетете се на Сандра Булок! Инаку дечкото беше фантастичен. Заблеска колку што беше максимум. Сите пофални зборови кон оваа интерпретација на примарните, базични, чисти човечки емоции facing такви ситуации. Изгледа глума најмногу ме придобива во филм. Да не бев толку dark emo-ish ќе го гласав за најдобар без да размислам, ама рамнејќи со Kirsten Dunst... boobs.
Koлку високи оцени сте дале на хорор комедија? ХОРОР КОМЕДИЈА, една најодвратна фузија на жанрови што може да се искомбинира, без никаква можна конекција поради која би испливала некоја емоција кај човек whatsoever. Mислам, гледам хорори да се плашам, гледам комедија да се смеам симплифицирано. Сега, со овие што да правам? Се сопка зомби, и some fat guy го мава со chainsaw. Прилично креативно.
Забегав, не првпат на еден ваков комичен начин се пристапи кон нешто олку сериозно а мене многу ми се допадна дека баш поради тоа филмот се дели, изобилува со уникатен.. позитивизам(?) Адам, со првиот впечаток остава дека е mr. goodie-two-shoes, во прилично досаден живот во крајот на своите 30ти, во наивна врска и најдобар другар кој пуши трева, кој ако не Seth Rogen. Дознава дека има рак на рбетот и тогаш цела фасада (аs in маска, метафора де) се крши и како што е претставено неговата наивност за првпат се соочува со вистински проблем во животот, што иронично е life-threating по истиот. За приказната не ви откривам ништо повеќе, дека колку помалку знаете толку поголем импактот. Затоа ја одбегнувам последен гледан филм темава со денови. Филм кој ќе ве насмее, ќе ви се преплачи :'( ќе се радувате и се така зипувано во саат-и-четириесет минутна емотивна турбуленција. Која секако ќе ви се допадне. Погледнете, 10ка. 10ка како за 2011та, не all time starwars islicno.
+ Radiohead.
PS:
Seth: Has she been sucking your dick? Been giving you blowjobs?
Joseph: No, she doesn't like to.
Seth: She doesn't? No fucking shit she doesn't like to.
Who like putting dicks in their mouths? You do it 'cause.. That's why they're called blow jobs.
It's a job.
Да не ве оттргнам од каков е навистина филмов, ама морав да споделам, обично не ми се допаѓа многу таков хумор, не посебно од дебелиов, ама уникатна ситуација, ќе видете.
Real Steel (2011)
Ова уште од LOST почна за овие што сега се вклучуваат во програма. Јес да долго време ми беа под прашалник критериумите. Инаку Ио
овие филмови не се прават за пред писиа на кои сме навикнати да очекуваме mind twisted ekstra originalni preubavi i preslatki prikazni. Mногу жалам што не сум во можност да го гледам ова во некое IMAX кино со екстра ларџ пуканки и премногузашекерена кокакола. Или поврзам на некој си 130 сантими или преку 42 инчи full hd самсунг12390jjga as11 (Прашајте го Мац ова, поима немам) каде енвидијава гт440 2гб би ја лоадирала најдобро што може оваа каква и да беше 5ипол гига снимка.
Meне ми е доволно да видам кавер од филмот и знам колку и каква приказна да очекувам. Незнам зошто олку лошо се прифатени блокбастериве овде или сите стануваме хипстери, а zeegerman? Значи класичен блокбастер, не актер со големо име пред умирање и пола познат до него во сај фај ама курац од сај фај туку така стои таму како теорија, а е драма. Ова е pure fun. И не, не се најдов со пуштен мозок на шетање туку на моменти и навивав. The kid was fucking charming. Jackman како да не се трудеше многу, ама се извади со еден-два моменти, а Ката искрено, рака на срце, појма нема од пушење. Dafaq? ГЛУМЕЊЕ. Изгледа ја сакаме уз hard-on. Either way, малиов со харизмата и полу-клишеа дијалози го извади филмот. Друго незнам што да пишам, сите што пишете во Блокбастери да го изгледате, дека настрана добрата константна акција во Трансформерс, и секако да не беше First Class, ќе го гласав овој, дека за разлика од Трансформерс, I can fucking see the actual robot и механиката и слично. И така. 6-ка од мене, ама земете предвид дека се почнува од 1.
The Thing (2011)
Ah.. Kaко си Карпентер? Вети 2-3 проекти во двеидесета, а видовме само The Ward.
Prequel или како и да доаѓа на оригиналот од 82'ра. Инаку, овој го гледав прв и испадна солиден за со друштво. Додуша го имав почнато, ама неа и реков дека ми стои онака, интересен за со друштво, а вас дека ми требаше беwo гwувче, за компарација. Некој што го нема гледано оригиналот, директно, свежо оценување. Да ме држи објективен.
)))
Инаку, у главно.. ако уште ме читате, а ме читате за ова - ми се допадна. Или и јас веќе прифаќам се'. Како и да е, ставен до оригиналот 5 од 10, а како stand alone 6. Дека така беше ориентиран, да можат да го гледаат и луѓе кои го немаат гледано оригиналот. Кога сме кај ориентирање утка му беше хоророт. Значи не како оригиналот да не плаши со moody aтмосфера, тензија и опака музика, беше меинстрим и отиде на карта плашење на штреп и ефекти. И океј. Повеќе ми се допадна што остана нели доследен на приказната и се грижеше за фановите на оригиналот да биде пак колку-толку мистерија крајот, кој веќе го знаевме и очекувавме. Меѓу другото имаше неколку круцијални in-movie дупки кои не се совпаѓаа со оригиналот но делува заразно и ќе се впуштите во него така да нема да ги приметете. Значи зборам за фановите. Имаше неколку глупави моменти каде ќе се насмеете на хоророт но имаше за компензација и доста морбидни. All in all, бев љубопите, заврши работа. Да беше remake ќе беше друг муабетот, вака дисфункционално функционира со оригиналот. Субјективно, седумка.
Ај, ве отечев..