Поранешен војник на УЧК раскажува за вадењето органи во Косово

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Дарди на форумов ти е лик кој најубаво ги претставува албанците. Тоа ти е претставник, одлично ја прикажува сликата за нив. Па кога му се обраќаме нему, исто како да и се обраќаме на цела нација. Такво лицемерие, такви подли одговори, такво непризнавање на факти, таков еден сеирски тон на триење рачиња за сите злодела на овие простори, таква една невиност албанска, абе нема подобар претставник.
Не ваделе органи си го тера филмот, не убивале, не извршиле масакар, се бореле за човекови права, сите се криви, они се светци. И мало дете да го прочита ќе ги замрази комплет, а не пак возрасен човек.
Еве уште еден пример од историјата, ги имало одамна и еве моментално тие особини ги гледаме во Дарданиа ... исто добар пример и за нашата претерана толеранција, т.е. грешки.
11 септември – Ден на ослободувањето на Кичево

September 11, 2012 Filed under Издвојуваме, Кичево, Слајдер Posted by admin
Партизанските единици маршираат во слободно Кичево, 10 или 11 септември 1943 година

На денешен ден, 11 септември, пред 69 години по капитулацијата на Италија во Втората светска Војна, партизанските единици по жестоки борби го ослободуваат градот Кичево.
Со тоа Кичево стана првоослободениот град во Македонија. Ова е првото ослободување на Кичево кое во наредните месеци уште неколку пати ќе биде окупирано и ослободувано. Во градот била формирана народна власт во која учество зеле претставници од сите националности кои живееле во градот. За прв пат на дело се почувствувала заедничката слобода. На 26 септември е одржан голем народен митинг. Куриозитет е тоа што на балистичките водачи им била простена соработката со италијанските и германските фашисти и дури им било доверено чување на границата кон тогашна фашистичка Бугарија во околината на Бигор Доленци. Лојалноста на овие единици била многу кратка…
Народен митинг во слободно Кичево одржан на 26 септември 1943. Истакнувањето само на Македонското знаме било јасен показател за самостојната борба на македонските партизани за слободна Македонија. Тоа многу не му се допаднало на „главниот“ говорник Светозар Вукмановиќ – Темпо.

За помалку од еден месец од правец на Гостивар започнува масовен германски напад кон слободната територија која е бранета на планината Буковиќ од малубројната силномотивирана чета на чело со Мирко Милески која во таа прилика е збришана. Предадени и изневерени од страна на балистите и со поддршка на бугарската авијација, партизаните се повлекуваат кон Копачка, а Кичево е повторно окупиран.
Спомен плочата на објектот каде работела првата народна власт во Кичево

Тука, во Кичево, беше родена слободна Македонија, земја на рамноправните и слободољубиви луѓе. Вечна слава на хероите кои беспоштедно влегоа во борба и го направија големиот подвиг со кој се навести конечното ослободување на Македонија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Имаат многу пари добиени од нелегални активности,а Американскот паричник се празни и треба некој да го полни затоа имаат подршка.
А и многу глупи се така да Американциве можат лесно да ги манипулираат како сакаат и кога сакаат

Американците за воени цели годишно трошат ТРИЛИОНИ, зар мислиш дека и се потребни парите на албанците?????
Можеби албанците се глупи ама знаат каде да ги даваат парите, а не како вас во грчка.....

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Американците за воени цели годишно трошат ТРИЛИОНИ, зар мислиш дека и се потребни парите на албанците?????
Можеби албанците се глупи ама знаат каде да ги даваат парите, а не како вас во грчка.....
Во организација која не е само нивна трошат туѓи пари кои полека им се скратуваат а буџетот многу брзо му се троши тогаш давеникот мора да бара сламка за да се спаси
Извини ама не ги трошат СИТЕ парите во грција.Тие се предавници!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Албанија исто така има малцинства кои се повеќе од 30%.
Албанскиот Уставен Суд ги укина малцинствата при попишување да не излезе токму оваа слика.
На Балканот не постои хомогена етничка држава.
Решение за целиот Балкан е изедначување на правата на малцинствата во сите балкански држави.
Пошто за тоа нема индиции, ние како Македонци кои имаме само една држава треба на секој можен начин да ја сочуваме.

Вие албанофобите сте интересен феномен....но морам да ви признавам дека имате доза интелегенција повисока од еден обичен фобист, а се гледа со тоа што секогаш се обидувате да ја оправдувате фобијата и омразата на разни начини, тоа кажува дека чувствувате неспокој без да имате база и аргументи, наидете на некои случувања каде индивидуи албанци се актери (лоши се разбира) и веднаш го фаќате случајот за да ја храните вашата потреба за оправдување.....
Еве на пример оваа тема започна со нешто друго а продолжува со тоа што албанците се гнасни, албанците се котат, албанците се примитивни, итн...
Сите албанци да го држевме скалперот немате право да не ставите сите во тој куп, затоа што после тоа случка се родени други албанци, немате право да ја оцрните и Овк, затоа што во таа Овк немаше само криминалци имаше и чесни луѓе, луѓе кои го оставија западот со целиот раскош и се вратија да се борат за татковината, ДА и албанците имаат луѓе кои се бореле за татковината, имаат татковина, не се дојдени од никаде...........
Тоа што зборуваме друг јазик и што имаме друга вера не не прави поинакви, всушност албанците се поврзани со сите народи во балканот, со дел србите и македонците имаме иста вера (исламот), со хрватите исто така, со грците не дели иста вера, горе доле имаме и исти традиции иако ги негираме, илјади години сме биле соседи, имало времиња кога сме биле алеати како што имало времиња кога сме биле противници, денеска не сакам да го нарекувам ова време како време кога сме противници, затоа што тоа можеме да го смениме...........затоа што денеска обичниот човек потешко е да се манипулира, денеска не не делат огромни планини кои спречуваат за да се спознаеме, навистина да се запознаеме, да ги оставиме предрасудите.............
Знам дека не сум космополит, но знам со сигурност дека не сум националист....

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Немам јас ген на самоуништување.
Вие ако сакате до 101 и назад барајте оправдување зошто Македонија треба некому да даде територија иако сите земји на Балканот се мултиетнички и мултикултурни.
Курди имаш 20 милиони и па ќе најдете изговор зошто немаат дражава.
Ако некое правило важи во Македонија не важи во Албанија или Грција.

Србите ги имаат дадено најголемите жртви за прва светска и на крај го испушија, им отворија логори во втората светска.
20% машка популација имаат изгубено.

Има историски моменти кога некоја голема сила ти дава за право да направиш нешто.
Или правиш или филозофираш и на крај го јадеш.
Трето нема.

1944 Ченто им отвара кампови на Србите колонисти кои сакаат да се вратат во Македонија.
Камповите беа отворени близу Куманово.
Се што дојде од горе во камп беше сместено и депортирано назад.
И сега со овој наш ум ќе си кажеш.
Абе кој сме ние Србите да ги депортираме.
Ама тоа беа патриоти, си ја сакаа земјата.

1944 истите тие патриоти сакаа Алабанците целосно да ги очистат од западна Македонија.
Големи зулуми низ дебарца имало.
Еден постар човек ми кажуваше во дебарца нема куќа а да нема жртва од балистите.

итн итн.

Ова сега што се изроди, ужас демагошки.

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Вие албанофобите сте интересен феномен...
НИТУ еден Македонец не отиде да истепа,рани,убие од мерак Албанци,да запали Албанско знаме не отиде да уништува гробишта,да плачка џамии.......
И ниту еден Македонец никогаш и никаде не напиша голема Македонија.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Вие албанофобите сте интересен феномен....
Албанците ја имаат Албанија и никој не им бара делови од истата.
Косово е МЕЃУНАРОДЕН ПРЕСЕДАН, тој преседан за многу кратко време ќе му се удри на Балканот од глава.

Ако сте толку цивилизирани и космполитски настроени, зошто на пописот во Албанија ги избришавте малцинствата ?

Зошто Албанија пушташе тајна полиција на часовите по Македонски јазик во Преспа.
Пази не зборам јас за 19 век, јас зборам за настани во овој 21 век.

И да не набројувам, многу има.
Во Арачиново денеска има 0 Македонци.
Па не им ги палев јас куќите.
И тоа ти е од 21 век.
Од 20 за Балистите и нивното денешно славење во друга прилика.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Вие албанофобите сте интересен феномен....но морам да ви признавам дека имате доза интелегенција повисока од еден обичен фобист, а се гледа со тоа што секогаш се обидувате да ја оправдувате фобијата и омразата на разни начини, тоа кажува дека чувствувате неспокој без да имате база и аргументи, наидете на некои случувања каде индивидуи албанци се актери (лоши се разбира) и веднаш го фаќате случајот за да ја храните вашата потреба за оправдување.....

Знам дека не сум космополит, но знам со сигурност дека не сум националист....
Во следната војна против вас (која е неизбежна) и која ќе ја водат сите други балкански народи против вас од вас ќе се прави директно пача, без трговија на органи, без други месарски активности.....
Како и за секој друг масакр или некакво дивјаштво што сте го направиле врз Срби или Македонци, така и за ова си наоѓате за право да бистрите политики и да не покажете еден грам згрозување или да го осудите, туку све нешто ве нема. Јас сум албанофоб, си признавам. Не сакам со вас соживот. Не сакам соживот со виртуелна цифра што се пребројува во 4-5 држави, кои не само што ги гние од внатре, туку и им прави вакви гнасотии. Во времето кога бев дете за вас не се знаеше, ВЕ НЕМАШЕ. Каде и да се појавите нешто не ви е по кеиф. Да видиме само до кога ќе трае тоа.

.....немате право да ја оцрните и Овк, затоа што во таа Овк немаше само криминалци имаше и чесни луѓе, луѓе кои го оставија западот со целиот раскош и се вратија да се борат за татковината, ДА и албанците имаат луѓе кои се бореле за татковината, имаат татковина, не се дојдени од никаде...........
.
Булшит бе дечко, прво која ваша татковина!? Која ваша црна татковина!??? Што тоа беше ваше во Косово? Што е ваше во Македонија!?

Пак ќе повторам.....не еднаш сме ве растртиле, нема да ни биде тешко да повториме, само продолжете да си ја терате вака....

И да не ми биде целосно оф-топик....
Го гледав целосно разговоров со гнасава на РТС пред некој ден и лично го доживувам како сериозно задоцнет процес кој го покреваат Србите. Не случајно на почетокот на мандатот на Николиќ и неговата радикална банда. Сега ова ќе се развлекува, па истражува, па држ-недај, може некој као наш Јохан да го јаде стапот и ништо повеќе/ Очигледно е дека како и нашиов патор и екс-директорот-гробар јаде заушки од Брисел и Вашингтон, се враќа дома и се прикажува како херој и борец, нели овој пат со свој некаков кец во ракав.....Косово и отиде на Србија од поодамна, барем додека Јенките добро стојат на светско ниво, после ќе видиме....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Класичен албанофоб, човеку ако не си слушал за албанците кога си бил дете тогаш значи дека и твоите родители биле албанофоби, човек кој сонува за војна, а во вореме на војна ќе бега во Грција, не си достоен да спомнуваш војна, во 2001 повеќе од половина ви беа резервисти роми а во спротивната страна имавте 500 герилци, вие се плашите од албанците, букфално, а се што можете е да кукате како вештерки (зборувам за албанофобите).....
Ако ти не сакаш соживот затвори се во институција или во манастир и лечи се, сепак има решение за тие како вас.....
Не знам кои се со виртуелна цифра, јас постојам, дали ти постоиш???????????
Всушност која е вашата татковина????????????
Мое во Македонија е тоа парче земја каде ми е куќата, каде со пота на мојот дедо кој работеше по 12 часа дневно во странство......никогаш нема да биде оттуѓено од мене само ако некојси и македонец или што и да е ми брои пари...........такво етничко чистење е добродојдено насекаде каде живеат албанците................а со сила не бидува со нас..............

Ако ти си се викаш македонец поблизок си со албанците околку со србите, ама се знае дека си збунет......фобијата ти ја меша перцепцијата......
Таквите како ти се причината затоа што постојато се РАСТРТИМЕ меѓу себе....................
Е сега онтопих....
Србија нема надлежност да осудува други државјани, а и нема да има воопшто судска постапка затоа што нема злосторство, туку ќе ја продолжува играта и ќе преведе неколку мина од регионот на прешево и толку.............
--- надополнето: 13 септември 2012 во 10:43 ---
Албанците ја имаат Албанија и никој не им бара делови од истата.
Косово е МЕЃУНАРОДЕН ПРЕСЕДАН, тој преседан за многу кратко време ќе му се удри на Балканот од глава.
Ако сте толку цивилизирани и космполитски настроени, зошто на пописот во Албанија ги избришавте малцинствата ?
Зошто Албанија пушташе тајна полиција на часовите по Македонски јазик во Преспа.
Пази не зборам јас за 19 век, јас зборам за настани во овој 21 век.
И да не набројувам, многу има.
Во Арачиново денеска има 0 Македонци.
Па не им ги палев јас куќите.
И тоа ти е од 21 век.
Од 20 за Балистите и нивното денешно славење во друга прилика.

Па јас не велам дека бројот на албанците е виртуелен, не велам дека во Албанија има 300000 македонци, а и никој не треба да и бара територии затоа што сите соседи имаат територии на албанија.........
Јас реков дека јас сум космополитски настроен (ако сум рекол), сигурно не сум рекол дека државната политика на албанија е космополотитска (тоа и е)......
Малцинствата во албанија не се избришани, македонците се знаат како македонци тоа е факт, имате право на образование на мајчин јазик, имате право на знаме имате градоначалник македонец......што сакаш повеќе ??? таму сте 5000 ни 1%, да не очекувате премиер да добивате???
Има забрана за тие што во матичната им пишува албанец да се запишува грк, затоа што грците даваат големи пари на албанци да се запишуваат како грци.....не се работи за македонците никако...
Во 2001 повеќе од 70% на куќите каде имало конфликт беа запалени, сигурно јас не сум ги запалил......
И што правеше таа тајна полиција????? За тајни полиции албанија е нула споредбено со македонската а за српската да не зборам.............

Гоце Делчев, Александар Македонски тие што правеле????? биле писатели ли?????????
--- надополнето: 13 септември 2012 во 10:49 ---
НИТУ еден Македонец не отиде да истепа,рани,убие од мерак Албанци,да запали Албанско знаме не отиде да уништува гробишта,да плачка џамии.......
И ниту еден Македонец никогаш и никаде не напиша голема Македонија

Не мораше македонецот да убие, рани, истепа од мерак албанци, затоа што тоа го правеа институциите ОД МЕРАК.............
Тој албанец кој тепа, рани, убие, уништува гробишта, итн, нека се затвори и толку, јас не сакам да се одолговлекува ова, твоите институции сакаат...............
Твоите институции кога се прославуваше во центарот на градот имаа мапа на ГОЛЕМА МАКЕДОНИЈА со големина 200м2, а стотици македонци го држеа тоа.............

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Па јас не велам дека бројот на албанците е виртуелен, не велам дека во Албанија има 300000 македонци, а и никој не треба да и бара територии затоа што сите соседи имаат територии на албанија.........
Еве ти го космполитот и антифобот.

Со Хитлер 1941 и вие како Бугарите ослободувавте онака космополитски ?
Ама неееееее беееееееее, на Хитлер ние само му го чешкавме, не бевме фашисти, а колењата по западна Македонија, Нееееее БЕеееееее, Сам го паѓал на ножот, цела фамилија валааааа.

УЧК, ОВК и ред други формации, во секоја држава ќе беа прогласени за радикални терористички организации.
Тоа што САД и ЕУ ви е спонзор веќе 200 години и што ви дале лиценца да убивате по Балканот и тоа наскоро ќе заврши.

Вие нас ни требате како ненасушен леб.
Вие ако не не обедините, мислам на православните словенски народи, никој друг нема.
Вие ќе ни го покажете патот како да почнеме сами да си ги решаваме проблемите без НАТО и ЕУ.

И за тоа ви благодарам.

Србија од пред некоја недела го направи првиот чекор, благодарение на вас.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Не одете оф топик.

Славјански: не е јасно дали Србија направила прв чекор. Сево ова може да се тегне многу долго.

Дали Македонија ќе направи чекор? Дали може да направи?

Нашето обвинителство мора да го сослуша српскиот сведок

Експерти по меѓународно право сметаат дека постојат сите услови Македонија да се приклучи во истрагата во Белград. Велат дека треба „да се стори нешто“ затоа што и кај нас во 2001 година имаше киднапирани лица, чија судбина не се знае. Ако од исказот на сведокот има сомненија за сторени кривични дела што не се опфатени со Законот за амнестија, тогаш обвинителството треба и мора да покрене истрага за евентуално носење македонски државјани на Косово заради трговија со органи, вели адвокатот Филип Медарски

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=91312846276&id=9&prilog=0&setIzdanie=22678

.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Ок, го избришав офтопик постот погоре па да се корегирам
Нашето обвинителство дури и да се потврди дека киднапираните лица од Македонија биле предмет на овие злодела, дури и да не подлежат на Законот за амнестија, тешко нешто ќе стори. Ќе се пишува во медиумите и ништо повеќе затоа што доказ за не-способноста на Македонските институции се и последните настани со имињата на школите и бистите на нашите народни херои.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
не знам шо си опседнат толку со твоите моите. Ти не ги признаваш симболите и институциите на Македонија...не ја признаваш Македонија? Што во суштина вам ви фали во Република Македонија?
Кога институцииете ќе ме признаат мене како рамноправен граѓанин, а не како останат отпад кој треба да се отстрани за да се постигне чиста македонија, а не како граѓани во втор ред..... Нам ни фали тоа што ти треба да разбираш дека колку што ти заслужуваш да бидеш граѓанин во оваа држава и да живееш во неа истото го заслужувам и јас без разлика што зборувам и верувам различно............ тогаш јас ќе ги почитувам симболите и институциите.... Доказ се албанците кои живеат во запад, сите тие имаат знаме на земјите каде живеат, и ги политуваат законите............ Вие сте загубени во прерасуди...............

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.951
Кога институцииете ќе ме признаат мене како рамноправен граѓанин, а не како останат отпад кој треба да се отстрани за да се постигне чиста македонија, а не како граѓани во втор ред..... Нам ни фали тоа што ти треба да разбираш дека колку што ти заслужуваш да бидеш граѓанин во оваа држава и да живееш во неа истото го заслужувам и јас без разлика што зборувам и верувам различно............ тогаш јас ќе ги почитувам симболите и институциите.... Доказ се албанците кои живеат во запад, сите тие имаат знаме на земјите каде живеат, и ги политуваат законите............ Вие сте загубени во прерасуди...............
Институциите не само што те прогласиле за рамноправен граѓанин, туку имаш и дупло повеќе права ради тоа што си малцинство и особено ради тоа што си Албанец. Да не навлегуваме во детали ;)
Тоа е тоа што го збориме ;) За разлика од нив вие тука ЈАСНО ГИ ИСКАЖУВАТЕ СВОИТЕ СТАВОВИ. Не ви е до соживот бате, туку до федерализација како почетна фаза од отцепување на Западна Македонија и припојување кон Косово/Албанија.
Вееле знамиња на западните држави, епа овде воглавно знамињата на нашата сдржава за огрев ви служат.
Зошто? Што ви згрепиле Македонците?
Ништо, туку вие така сте научени.
Што уште треба да направат институциите за вие господата да се чувствувате рамноправни?
Ебаве мрсулковците, да видевте сега што е нерамноправност, имаше за секој прозборен збор на Албански во затвор да лежите, за секој напад врз Македонец или палење на Македонско знаме без причина да ве каменуваат на плоштад, немаше никогаш за кола да положите а не да добивате возачки на лепе очи, немаше работа да најдете никаде пошто образованието ви е од гомно подоле, немаше да си шверцате дрога и сда си отварате нелегални барови по селата, работи кои што на никој сдруг во светов не му се дозволени.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Што уште треба да направат институциите за вие господата да се чувствувате рамноправни?
Ебаве мрсулковците, да видевте сега што е нерамноправност, имаше за секој прозборен збор на Албански во затвор да лежите, за секој напад врз Македонец или палење на Македонско знаме без причина да ве каменуваат на плоштад, немаше никогаш за кола да положите а не да добивате возачки на лепе очи, немаше работа да најдете никаде пошто образованието ви е од гомно подоле, немаше да си шверцате дрога и сда си отварате нелегални барови по селата, работи кои што на никој сдруг во светов не му се дозволени.
Ова и слични работи.Засега,После пак ќе им е малку.

Kajgana Shop

На врв Bottom